Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky možná divná otázka, ale nenudíte se po večerech bez telky? Já jsem zvyklá se večer vykydnout na gauč k telce a sledovat. Někdy proste na nějaký seriál nebo film na PC nemám chuť.
@Takyjedna píše:
@Zabatko
Normálně jsem se teď podívala namátkou na i-vysílání a pořadů o sv. Václavovi je tam asi 6. Všechny v plném znění!!! Takže houby osvobozená od úkolů!!!![]()
To byl stejně jenom takový puberťácký hec, od dcery, že? Aby byla jako spešl? Protože na nevlastnění televize v době internetu nic spešl není. Nejvíc se koukají konzervy a důchodci, jsou na to zvyklí, koukat, na to, co jim naservírujou. Člověk dnešní doby si vyhledává, co potřebuje, pořady, seriály, pohádky
. Paní učitelka byla asi staršího data, že jí to sežrala. My jsme taky neměli televizi a taky si starší kolegyně mysleli, že jsme nějací divní, spešl, alternativci. Ale v době internetu je to normální, nemít telku.
(ale nevědomý Ježíšek jí letos přinesl, protože naše děti litoval, že jsou chudinky vyřazené ze společnosti normálních dětí. )
Taky to tak vnímám. Učitelka asi bude starší ročník, protože jinak by řekla, že kdo nemá tv, ten se koukne na internetu.
Vlastně se na internet mohou podívat všichni, protože ten dokument, co bude dnes od 20.00 na ČT 2, tam je už teď. ![]()
A teprve, kdyby někdo řekl, že nemá internet, tak by byl spešl ![]()
@Quinn7 píše:
Holky možná divná otázka, ale nenudíte se po večerech bez telky? Já jsem zvyklá se večer vykydnout na gauč k telce a sledovat. Někdy proste na nějaký seriál nebo film na PC nemám chuť.
Lidi, co nemají TV, podle mé zkušenosti prostě mají velké obrazovky od PC ![]()
A nejvtipnější je, když někdo dlouze vypráví, jak nemá televizi, ale v PC má TV kartu ![]()
@Bábrdl píše:
Taky to tak vnímám. Učitelka asi bude starší ročník, protože jinak by řekla, že kdo nemá tv, ten se koukne na internetu.Vlastně se na internet mohou podívat všichni, protože ten dokument, co bude dnes od 20.00 na ČT 2, tam je už teď.
A teprve, kdyby někdo řekl, že nemá internet, tak by byl spešl
Jo jo, vývoj nezastavíš.
Stačí se podívat na lidi v hromadné dopravě. Kdo nečumí do mobilu, je exot.
@Quinn7 píše:
Já třeba telku mám ale večer jí zapínám jen párkrtá do týdne. Ted jak je pěkně jsme furt venku nebo cvičím. Ale co miluju tak když jdu spát usínám u tv ![]()
@Mišuna píše:
Heroes might and magic je super. Hrala jsem ji s klukama nekolik let. Ale pak ten starsi sehnal od nekoho cheaty, sice jsme si vzdycky nabrnkli neporazitelnou armádu, ale už to nebylo ono.
no já taky pro děti mapy upravuju v editoru aby je to víc bavilo, ale nám to nechávám origoš. Jenom by to chtělo stáhnout někde nový mapy, vytvářet se mi nechcou
@Quinn7 píše:
ne
, jednou bych to tak chtěla mít…nevím, kde dělám chybu, ale když nepracuju, tak lítám kolem domácnosti, když jdu spát jednou za uherák v 10, je to svátek…nebo teda vykydnu u počítače a hledám si/zařizuju, co přes den nestíhám
@Quinn7 píše:
My si občas pustíme z počítače film, na který máme zrovna chut, často hrajeme třeba hry na Xboxu nebo deskové a karetní hry. Někdy čteme, jen tak si povídáme… Je toho spousta ![]()
@e008 píše:
@Zabatko No nevim, kdyby si napsala, ze nemate tv a nepouzivate internet, tak bych to brala jako ze nechcete byt stadoviti, ale mezi pc a tv nevidim rozdil
Rozdíl je zásadní, protože takto nám TV neotravuje život. PC potřebujeme k živobytí.
@Bábrdl píše:
Lidi, co nemají TV, podle mé zkušenosti prostě mají velké obrazovky od PCA nejvtipnější je, když někdo dlouze vypráví, jak nemá televizi, ale v PC má TV kartu
Jo tak to nemáme
. Já celkově moc třeba filmy nesleduji, ale jak jsem psala, počítač potřebujeme k živobytí. Na klasické TV mě otravuje, že se člověk musí dávat v určitý čas.
@Zabatko píše:
Rozdíl je zásadní, protože takto nám TV neotravuje život. PC potřebujeme k živobytí.
Sorry, ale to je fakt póza.
Vám jde hlavně o image… ![]()
@Bábrdl píše:
Sorry, ale to je fakt póza.
Vám jde hlavně o image…
A co je to prosim te za image?
Jojo, kolegyně na mě taky furt v práci machruje, jak nemá doma televizi, jak nejsou stádní a bla bla bla. Ale to vidí, to vidí, to vidí, všechno zná. Je to směšný.
Dceru ivysílání možná opravdu nenapadlo, i když pokud se na filmy koukáte, tak těžko říct. Z úkolu vyloučená být neměla, na jejím místě bych ho asi udělala.
Nás se už v 1. třídě ptali, jestli máme možnost internetu, kvůli infu ze školy, mejlům apod. Všichni samozřejmě měli, ať už doma nebo v práci, to se neřešilo. Teď je holka v 6. třídě, začínají dělat projekty v powerpointu, a nikoho nezajímá, jestli máme doma počítač a v něm Office. No nemáme, bohužel, ale holka nevstala a nehlásila to. Vyřešily jsme to jinak. Office teda kupovat budu, protože už párkrát by se samozřejmě hodily a bude to prostě potřeba čím dál víc.
Tím neříkám, ať koupíte televizi, že bude potřeba ![]()
My ji sice mame, ale prakticky na ni nekoukame. Dcera je v prime, nejspis by to resila poradem na internetu. Mam dva kolegy, kteri ji doma nemaji, maji deti, nechybi jim.
Příspěvek upraven 28.09.16 v 14:41