Německý kindergeldy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše:
Ahooj, Chtěla bych se zeptat, jsme s přítelem od sebe, a každý měsíc nám chodí německý rodičovský příspěvek, a ještě kindergeldy, kdo z nás dvou má na ty kindergeldy nárok? Samozřejmě že jsou to peníze dítěte, ale on řekl že mi to dávat nebude že jsou to jeho peníze, nemá s tím někdo zkušenost, nejlépe třeba i soudně?
No nejsou to jeho peníze, jsou to peníze pro dítě…soudně to asi záleží na soudci, vím o případu, kdy je zahrnuly do výše alimentů…a když ti je nechce dát, tak určitě po tobě bude časem potřebovat nějaké potvrzení, ne? Takže bych mu nedala nic a měl by smůlu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Patří tomu kdo má děti v domácnosti. Můžete si o něj zažádat sama na sebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monchichik píše:
No nejsou to jeho peníze, jsou to peníze pro dítě…soudně to asi záleží na soudci, vím o případu, kdy je zahrnuly do výše alimentů…a když ti je nechce dát, tak určitě po tobě bude časem potřebovat nějaké potvrzení, ne? Takže bych mu nedala nic a měl by smůlu…
Dobře, on mi ani ty alimenty nedává, takže budu na tom líp když si zažádam o alimenty a už je jedno jestli mi to budou počítat do toho něho zvlášť, a děkuju moc
- Citovat
- Upravit
No podle tohoto na ně nemá otec nárok, pokud nežijí ve společné domácnosti…může si o ně zažádat matka…https://jakdonemecka.cz/prace/kindergeld/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola píše:
Patří tomu kdo má děti v domácnosti. Můžete si o něj zažádat sama na sebe.
Já si taky myslím že patří tomu kdo má dítě v domácnosti… Ale kindergeldy jsou přes otce, že má dítě a žije s ním, ale když s ním dítě nežije, tak si právě myslím že jelikož jsou to peníze na dítě že bych to měla dostavat já, já si o ně zažádat nemůžu, on pracuje v německu
- Citovat
- Upravit
@Monchichik píše:
@pikola No to asi zase není tak jednoduché, ne?
No právě ![]()
- Citovat
- Upravit
@Monchichik píše:
No podle tohoto na ně nemá otec nárok, pokud nežijí ve společné domácnosti…může si o ně zažádat matka…https://jakdonemecka.cz/prace/kindergeld/
I v tom nemecku když tam pracuje a pracoval jen on?
Děkuju kouknu na to
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dobře, on mi ani ty alimenty nedává, takže budu na tom líp když si zažádam o alimenty a už je jedno jestli mi to budou počítat do toho něho zvlášť, a děkuju moc
No tak to si každopádně zažádej, jak to že ti nedává ani alimenty? nech si to určit soudně, na jeho sliby nespoléhej…dělá v Německu a nemá peníze? vtipné…a řekni, že on ty kindergeldy pobírá o to se mu zvyšuje příjem…a co já vím, tak potřebuje odtud papír, že je tady nepobíráš nebo že přídavky pobíráš a o to se snižují ty v Německu…takže když bude chtít potvrzení, tak bych mu ho nedala…
Příspěvek upraven 07.03.20 v 11:45
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monchichik píše:
No tak to si každopádně zažádej, jak to že ti nedává ani alimenty? nech si to určit soudně, na jeho lsiby nespoléhej…dělá v Německu a nemá peníze? vtipné…a řekni, že on ty kindergeldy pobírá o to se mu zvyšuje příjem…a co já vím, tak potřebuje odtud papír, že je tady nepobíráš nebo že přídavky pobíráš a o to se snižují ty v Německu…takže když bude chtít potvrzení, tak bych mu ho nedala…
Máte pravdu, super, děkuju moc
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
No právě
hele teď to řeší kámoška, on jí je taky nedává, jsou rozvedení a soudce je zahrnul do alimentů…ale ex teď po ní chce nějakej papír, kterej mu ona nedá, takže přídavky zaniknou…ona teda začala taky teď dělat v Německu, ale aby si je mohla dát na sebe, chtějí po ní jeho pracovní smlouvu, kterou jí zase nedá on…najdi si někoho, kdo umí dobře německy a sjeď si na úřad, ať víš co a jak…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monchichik píše:
hele teď to řeší kámoška, on jí je taky nedává, jsou rozvedení a soudce je zahrnul do alimentů…ale ex teď po ní chce nějakej papír, kterej mu ona nedá, takže přídavky zaniknou…ona teda začala taky teď dělat v Německu, ale aby si je mohla dát na sebe, chtějí po ní jeho pracovní smlouvu, kterou jí zase nedá on…najdi si někoho, kdo umí dobře německy a sjeď si na úřad, ať víš co a jak…
No ty blaho, tak to je taky masakr ![]()
Dobře, to asi bude nejlepší, děkuju
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
No ty blaho, tak to je taky masakr
Dobře, to asi bude nejlepší, děkuju
Tak hlavně to začni řešit, alimenty i kindergeldy jsou peníze pro dítě, takže ti držím palce a šup k soudu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monchichik píše:
Tak hlavně to začni řešit, alimenty i kindergeldy jsou peníze pro dítě, takže ti držím palce a šup k soudu
Začnu, člověk to s ním chtěl řešit v klidu, a jen se domluvit, ale je opravdu lepší to mít černé na bílém, a klid, děkuju moc ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahooj, Chtěla bych se zeptat, jsme s přítelem od sebe, a každý měsíc nám chodí německý rodičovský příspěvek, a ještě kindergeldy, kdo z nás dvou má na ty kindergeldy nárok? Samozřejmě že jsou to peníze dítěte, ale on řekl že mi to dávat nebude že jsou to jeho peníze, nemá s tím někdo zkušenost, nejlépe třeba i soudně?