Nemléčná kaše - Beba - hrudky
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nemléčná kaše - Beba - hrudky
Ahoj, poradíte mi někdo, co s tím?
Vzhledem k mohutnější postavě našeho půlročního syna, jsem si myslela, že by bylo lepší, dávat mu nemléčné kaše. Zkusit to namíchat s vodou, popř. s mlékem (pije Bebu HA), ale s vodou mu to nešmakovalo (ani se mu nedivím) a když jsem do jakékoli nemléčné kaše dala Bebu HA, tak to bylo hrudkovaté. Prý to ta Beba dělá. Takže jsem koupila mléčnou kaši. Ale nevím, jak to dělat, aby příliš nepřibíral (6 měsíců 10 kg a 68,5 cm)? Mám mu dávat kaši mléčnou před koupáním a po koupání ještě mlíčko? Včera snědl celou kaši a vypil mléko. Obávám se ale, že takovým tempem, byl skutečně byl za chvíli obézní miminko ![]()
Co mi radíte? Mléka se měnit nemají, že? V podstatě dostává mlíčko už jen ráno, v dopoledne a po té kaši … v noci sem tam kojím, dle toho, jak se probudí, ale už se příliš nebudí, sem tam … přes den je to to samé, podle toho, jak je to s mým mlékem, to má samozřejmě přednost před UM. Ale abych s ním ředila kaši, na toho ho mám příliš málo.
Má velikou chuť k jídlu, ale od začátku je s váhou nad průměrem, a tak ho nechci zbytečně cpát více, než je zdrávo. Plně kojen 4 měsíce, poté večer UM, na konci 6. měsíce příkrmy.
Budu vděčná za jakoukoli radu ![]()
Blanka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Blani, máš doma pěknýho chlapíka!!! Já zkušenost s Bebou nemám-my měli Nutrilon, pak Sunar. Nemléčené kaše jsem rozpouštěla v Sunaru a nikdy žádný problém nebyl-žádné hrudky. Kašičky jsem střídala-různé chutě, různé značky a vždy ok. Od 1 roku dávám nemlečné obilné. Ale nevím, jak moc jsem ti pomohla :-/
Nebo mi doktorka radila, ať jí zkusím sem tam dát na večeři maso-zeleninový příkrm. A zbaštila to, jak nic
Tak můžeš malinkýmu zkusit sem tam trochu nějakou změnu-aby furt nebaštil mléčný.
Ale jinak si myslím, že je pěknej!!! Kluci jsou trošku větší a když ti tak krásně papá
Co já bych za takový pěkný kulatý miminko dala. Dcera je jak lunt-většinou baští s odporem a je vybíravá
-teď má 8kg, 75cm ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Blani,máš pěknýho chlapáka,je to kus chlapa tak to má být
Neboj on to vyběhá.Já mam holku a taky baští jak o závod.Kaše jsem taky řešila,dávám mlečný od Hippu jsou bez přídavku cukru.No nevim nepozoruju,že by po nich vyloženě tloustla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak nemusíš kaše dávat…
Na večeři třeba zas zeleninu.
Jinak mi se osvědčilo míchat na talířku metličkou drátěnou, kaši postupně přisypávat do mlíka a nikdy hrudky nebyly - když jsem míchala vidličkou, tak jo.
Případně zkusit kaše ze zdravé výživy, často tu o nich maminky píšou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemáš příliš horkou vodu, když připravuješ kaši? Voda musí mít určitou teplotu, nesmí být vařící, jinak kaše hodně hrudkujou…
Já dělala dětem kaši ze zdravé výživy, mají hodně variant. Když jí připravíš do UM, tak je moc dobrá, není sladká jako třeba instatní Sunarka, syn je miloval.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za rady
Horkou vodu nemám, míchám hodně, metlička apod. nic takového nepomůže. To se stane i s kupovanou kaší od Beby. Když jsem do neml. kaše (zkoušela jsem, kde je zakopaný pes) dala vodu, normál. mléko a nebo co jsem měla vzorek Nutrilonu HA, tak tam cucky nebyly. A všechny ty kaše mi připadají šíleně sladké, jak Nutrilon, tak Hami, co říkají další, tak snad jen z té zdr. výživy si všichni chválí, tak je zkusím. Snad mu budou šmakovat.
Proč se vlastně dávají kaše před spaním? Že zaplácnou? Matyáš problémy se spaním nemá, tak jí možná někdy vynechám a dám něco jiného. Rozmanitá strava musí být ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prekrasny chlapecek! Ja se priklanim k nazoru „vecer zeleninu“ ale radeji bych se poradila s jeho pediatrem at mas jistotu, treba ho to muze nadymat nebo neco. Ta kase se asi dava proto, ze mimco vic zasiti a pak se tolik nebudi jiste obashuje vitaminy a stopove prvky a prispiva k spravnemu vyvoji. Jinak Bebu neznam ja davam kvuli atopickemu exemu a setrvavajicimy potizemy s travenim Hami nemlecnou ryzovou ma mene cukru ale to taky muzes zkusit nemlecne Nestle kasicky nicmene res to v poradne kdo vi co je pro tve mimco to prave vse je stejne individualni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit