Nemléčná rýžová kaše-tipy?

3011
22.8.06 10:40

Nemléčná rýžová kaše-tipy?

Ahoj,

potřebovala bych poradit.
Ondráška plně kojím přes den i v noci po 2 hodinách, dnes nám doktorka ]poradila ať přidáváme na noc před spaním nemléčnou rýžovou kaši od Hami. Když jsem si přečetla na obalu dávkování, má se 1 dávka ředit 150 ml mateřského mléka, (v závorce mají uvedenou značku UM!)
Zdá se mi to dost velké množství na 1 dávku, když teprve začínáme.

Kolik lžiček ze začátku dát a mám malého pak ještě nakojit :?:
Myslíte, že mohu ředit dávku i převařenou kojeneckou vodou :?:
S kterou nemléčnou kaší máte dobré zkušenosti :?:

Když jsem si pročítala starší diskuse, dost se psalo, že kaše děti špatně na noc snáší, tak mám strach ať malý nespí ještě hůř než doteď.

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
422
22.8.06 10:55

Dle meho Ti to MUdr poradila proto, ze si mysli, ze ditko ma v noci hlad a proto s ebudi tak casto. Nicmene, pokud pribyva na vaze, tak bych seosobne do kasi nehnala. Jinak kasi delej dle navodu, samozrejme ze zacatku treba nakoj a pak udelej jen 30-60ml kase a uvidis, kolik ji sni. Spise si myslim, ze je na kasi jeste brzo, spis zvaz, jak ty zvladas kojeni a dve hodiny. On taky prcek mozna kasi vubec nebude chtit a bude pr¨skat, tak bych to nelamala pres koleno.

Ad prevarena voda- proc chces redit vodou? Nebude ta kase pak tolik vyzivna. Samozrejme muzes, ale osobne bych dala rpednost odstrianemu mleku, nebo umelemu hypoalergennimu, kdyz je teprve 4. mesicni…
Ja si myslim, ze do 6 mesicu mas na kase cas.
Jinak ad mleka- musis vyzkouset, treba si vem od kamardky trosku, at nemusi vyhazvat cele baleni - doporucuji do roka veku davat hypoalergenni preparaty, tedy ty. co konci pismeny H.A. ( napriklad Beba H.A.)

Ale znovu rikam, ze dle meho nazoru, je kojeni nejlepsi a venet kase s odstrikanym mlekem ci v nejhorsim vodou.
Pa a hodne zdaru s nocnim kojenim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
22.8.06 11:01

Katrinko, taky bych s kasi nespechala, ony se totiz deticky vetsinou budi, protoze chteji byt v tve blizkosti. Nas prdolka byl plne kojeny do 7 mesice, krasne pribyval, ale prave od 4. mesice se zacal v noci casto budit a zustalo mu to do ted, ani kase nezabraly. Jinak jsem mu kasicky normalne varila - ryzovou, jahlovou, pohankovou, odstrikavala jsem do toho svoje MM, ted pridavam uz Sunar. Kase jsem mu zacala davat az nekdy v 8. mesici. Mozna bych to na tvem miste zkusila, ale pokud se ti bude budit stejne, tak to nech plavat a koj :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
22.8.06 11:57

Nemlečná rýžová kaše - tipy

Ahojky,

my jsme kaši dávali na noc. Kupovala jsme sunarku a dávala ji malému do sunaru (nekojila jsem). Dělala jsme ji přesně podle návodu. Od uk. 5. měsíce je dobrá kaše (nemlečná) od Nestle. Když byla hodně hustá a nešla přes savičku tak jsem tak přilila malinko koj. vody.
Malý vypil asi 150ml. kolem 7 večer a spinkal asi do 5 pak se budil na mlíčko.

Hodně úspěch Lucka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
22.8.06 12:10

Holky, děkuji za rady.

Doktorka nám to skutečné poradila z důvodu, že se malý budí v noci často, jinak přibývá krásně jen z kojení (7,5 kg).

Ohledně použití té kojenecké vody, se ptám proto, že jsem zatím nikdy neodstříkávala, a moc si nedovedu představit, že každý den budu ostříkávat 150 ml mléka!?

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
22.8.06 13:02

Katrinko - nejjednodušší řešení pro tebe bude např. před koupáním dát např. 60ml vody(převařené kojenecké např. Aquila, Toma neprelivá) do toho rýžovou kašičku a podat po lžičce a po vykoupání dokojit a uvidíš jestli budete lépe spinkat- nám tedy kašička pomohla:-) Rýžová nemléčná Hami nebo Nestlé.
Pokud potom přestane tahle kašička chutnat tak nemléčná sunarka rýžovo kukuřičná a ta už je fakt dobroučká a taky stačí do vody:-)
Já, že nekojila jen 4 měsíce, tak jsem dávala do kašičky omneo Nutrilon mlíčko, ale zase jen malou dávku na ovonění:-)
Zkus to a uvidíš, ale opravdu u nás kašičky zabraly a Lukajda začal déle spinkat:-)
Papa Hana a LUkajda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
22.8.06 14:08

Zkusit to můžeš, ale u nás se Dali budí pořád stejně (když jsou zuby víc) od 3 měsíců, do ukončeného šestého jsem plně kojila, teď má příkrmy, večer kaši a kojo (po kaši měl žízeň) a budí se tak jako před tím - takže spíš potřebuje mámu než MM. Pokud budeš mít podobné dítě, nic se nezmění. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
22.8.06 14:18

Když kojíš a přibýváte v pohodě, tak bych rozhodně v žádným případě nedávala do kaše čtyřměsíčnímu dítku žádný umělý mlíko, ani hypoalergenní. Já osobně bych do kaše za téhle situace nešla vůbec, ale jestli tě časté noční kojo opravdu moc zmáhá, tak to zkus s odstříkaným mlékem nebo převařenou kojovodou, ale ve většině případů kaše nepomůže :lol: . U nás nikdy nepomohly ani příkrmy v 6.měs. (prostě noční kojo bylo bez pohledu na denní jídlo). Nejhorší to bylo, nevím teď z hlavy v kolika měsících, ale když mimina začali pořádně vnímat okolí a pokud jsme přes den někde byli a bylo na co koukat, neměli čas na pořádný pití a deficit dotahovali doma v noci :roll: , ale pořád to bylo lepší než být ve dne zalezlá doma v ložnici aby měli na „jídlo“ čas :wink: .
Bludička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová