Nemluví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23847
20.7.10 13:29

To je fakt drsný. Už jen to, že ve třech letech nejedl 8-o
Já jsem kdysi někde slyšela o jakýchsi rodinný terapeutech, tak zkus zapátrat, jestli existují psychologové, kteří by si vzali do parády matku i dítě.
Co vůbec dělala za práci, jaké má vzdělání? Mně se zdá, jak to píšeš, že je sama zralá na psychiatra, třeba má fakt nějakou poruchu.
Napráskat na sociálku mě taky napadlo, otázka je, jak moc jim pomůžou a jestli jim kluka rovnou neseberou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
20.7.10 13:35

Gino, ja myslim, ze pomoct muzou, pred casem preci bylo, ze rodice zili v totalnim srabu a u soudu se dohodli, ze se budou snazit, detem vycleni mistnost a tak, zkratka se budou starat a oni je budou kontrolovat a kdyz bude vse v pohode, tak si je mohou nechat. To mi prijde jako rozumny zpusob, kontrolovat, zda matka napr dochazi k logopedovi, detskemu psychologovi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
20.7.10 16:11

Pokud doktor nemá podezření, že jde o týrání dítěte a nenahlásí to na sociálce, tak nezmůže nic. Je to o posouzení doktora.
Když se Matyáš v roce opařil, tak jsem čekala, že to z nemocnice budou na sociálce hlásit a očekávala jsem, kdy se k nám přijdou podívat, ale nic. Asi jsem v té nemocnici působila dostatečně zhrouceně, takže usoudili, že to fakt nebylo naschvál :-D

Jinak tohle bych taky viděla na odborníky. To by museli oba rodiče moc chtít a mít velmi citlivý přístup, aby to sami nějak zlomili. Tady ale zřejmě bude největší problém v matce. Malý možná není zaostalý, ale totálně zanedbaný. Tomu bych připisovala i tu agresivitu, je prostě asociální.
Pokud je synovec trošku svolný k tomu, řešit to s psychologem, tak bych cestu hledala tudy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.10 16:50
Simpanova píše:
Pokud doktor nemá podezření, že jde o týrání dítěte a nenahlásí to na sociálce, tak nezmůže nic. Je to o posouzení doktora.
Když se Matyáš v roce opařil, tak jsem čekala, že to z nemocnice budou na sociálce hlásit a očekávala jsem, kdy se k nám přijdou podívat, ale nic. Asi jsem v té nemocnici působila dostatečně zhrouceně, takže usoudili, že to fakt nebylo naschvál :-DJinak tohle bych taky viděla na odborníky. To by museli oba rodiče moc chtít a mít velmi citlivý přístup, aby to sami nějak zlomili. Tady ale zřejmě bude největší problém v matce. Malý možná není zaostalý, ale totálně zanedbaný. Tomu bych připisovala i tu agresivitu, je prostě asociální.
Pokud je synovec trošku svolný k tomu, řešit to s psychologem, tak bych cestu hledala tudy.

mala se mi onehda taky oparila a socialka to neresi.Resila by to tehdy pokud by videli ze neco neni v poradku.Dite se oparit muze nemelo by ale stanese otres mozku taky neuhlidas.
Jina vec je naprikklad ten kluk co ho mama strkala pod horkou vodu schvalne.Ten i sam volal ze k mame nechce.
Ale pokud k tobe dcera nebo syn normalne sli tak se to neresi.Kdyz jde videt ta vazba a to doktori poznaji.Omlouvam se za anonym radsi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.7.10 17:15

Omlouvam se ale jak si muzes byt zakladatelko jista ze je to tak jak pises???Zijes s nema??Ze tobe se neco nezda neznamena ze je to tak jak ty pises.
Spis me z neznameho duvodu se zda ze ty nesnasim ju ani toho jejiho kluka.
pokud chodi k lekari tak bych to nechala na nem a nezasahovala do cizych veci.
A treba se ted tvuj synovec bavi na tvuj ucet pokud jsi mu neco rekla a sam vi jak to je.Proto si sni poridil ditko.
A mam radu neplet se do veci po kterych by ti melo byt houby jeste se to vymsti.A urcite snima nezijes.
Taky ti napisu jak se rozmluvil muj bracha az po 4 roce a proste si do urcite doby vystacil a rozhodne nebyl zanedbane dite.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.7.10 17:23

nejsi ta dotyčná co o n píše??Že se tak ozvýváš , všimla jsem si, že obě píšete po moravsku

• Citovat
  • Upravit
759
20.7.10 18:19

Jasný zkusím to teda řešit se synovcem…
A Anonymní…Jezdím k nim takže vím o tom…a na klukovi to nejde přehládnout!
Jinak vám moc ženský děkuji za rady. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.10 18:33

Oba prispevky jsem psala.ze soukromych duvodu anonym.Nekdo mozna bude tusit.Ale jen ti co vi.
Vis a nesnasim takove lidi co do toho nevidi. :-? A pletou se do ceho nemaji.Jezdis tam jak casto jednou za mesic??? Jednou za ctvrt roku ne promin ale nelibi se mi to.
Pokud mas stim problem bez to nahlasit na socialku oni si to vysetri ale pokud nic nezjisti bude to tvoje studa.
Atvuj synovec jiste vi co dela. :cert: :cert:

• Citovat
  • Upravit
759
20.7.10 18:41

jezdím tam dost často…2krát do týdne.Někdy i vícekrát.......a nevšimla jsem si toho jen já ale všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.10 19:05

V tom pripade to zkus resit nejdrive sni nekde osamote.Treba je fakt postizeny zeptej si co doktor na to rika.Ale zkousej to takhle.Aby te pak nemrzelo.
Fakticky muze byt postizeny a ona o tom nemluvi nechce muze mit nejaky problemy a treba se vedle vasneciti i dobre nezzacnete delat zavery zkuste to jinak.Zkus to jinak nez hned socialku.

• Citovat
  • Upravit
23847
21.7.10 10:37

No nevím, anonymní. Ono když si všimnu, že někdo zanedbává dítě, resp. týrá dítě, tak bych taky nedělala mrtvého brouka. Mmch mám pocit, že v případě toho týrání i pouhé neohlášení = trestný čin. :nevim:
Takže podle mého je dobře, že se zakladatelka zajímá a chce klukovi pomoci. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
21.7.10 14:08

Zkusila bych si s malým povídat, vždyť jsem jeho teta ne? Občas pozvat na odpoledne všechny a pak si brát malého sama. Třeba dotyčná maminka klučíka sama nedostala klasické maminkovské vychování a lásku, tak neví jak to má předat dál. Třeba potřebuje jen popostrčit. Nejdřív bych to zkusila sama a po dobrém, myslím, že vše má řešení. Sociálku bych volila až na posledním místě. Dítko bude vytrženo z vlastního prostředí a ponese to špatně. Navíc zastávám rčení, nic není tak horké jak se uvaří,…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7148
12.8.10 11:18
Smaikii89 píše:
Ahojky holky..chci se vás optat.Synovec si našel holku která má již 3roky a 6měsíců starého syna..Vůbec nemluví ani máma ani táta neřekne jen vydává jakože nějeké zvuky.Je fakt, že jeho máma žila sama a že ho vždycky hodila do postýlky,udělala mu kaši do lahve (ve 3letech nejedl a ani neznal chleba) a pustila mu jednu a tu samou pohádku na celí den.Myslíte že je jen dost zanedbanej a nebo že je asi trošku nenormální?(Ikdyž nenormální je asi i jeho matka)Nevím jak ho mám něco naučit když se ani neumí soustředit.Doufám, že jsem to napsala dobře a že to chápete.

Ahoj,
výchovou to určitě bude.
Ale pokud je budete častěji navštěvovat a nebo prcka brát sebou na procházky rozkouká se a bude v pořádku.
Aspoň bych mu to přála… žádné malé dítko si nezaslouží nezájem svích rodičů.

Kamarádův syn když měl 2roky a 3 měsíce … řekl max. jo,to
A jinak na vše ukazoval.
Když se kamarád rozešel s manželkou zjistil že sem tam malého zbila a od té doby ho má on ve své péči.
Malý už po měsíci uměl víc mluvit než za ty dva roky.
Chce to jen trpělivost a hoooooodně lásky.
I když nejste rodina pomůžete mu a on vám za to bude vděčný.Kdyby byl pomalejší a nebo nenormální jak píšeš stejně potřebuje hrát si a aby na něj někdo mluvil a uměl si hrát i sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
13.8.10 09:08

Divím se, že si téhle „retardace“ nevšimla pediatrička při preventivních prohlídkách :nevim: Jeho chování mi rozhodně nepříjde optimální pro 3,5 let staré dítě. Znám dítě, které se rozmluvilo ve 4 letech, ale narozdíl od tohoto prcka rozumělo všemu, co po něm rodiče chtěli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.22 11:31

Zdravím, potřebovala bych tip, jak pomoct dítěti s rozmluvením. Má čtyři roky, dětský autismus, dysfázie vyloučena, velmi málo reaguje na řeč (rozumí jednoslovným pokynům, málokdy vyhoví). Docházíme na logopedii, ergoterapii, odmalička se mu věnujeme. Dítě zatím ignoruje kartičkovou i komunikaci gesty, komunikuje neverbálně, pokud chce ono. Dochází do speciální školky. Bez komunikace je samozřejmě problém i malá/velká potřeba.

Potřebuju nějaký nápad, jak s ním dál pracovat, jak mu pomoct. Dík za tipy

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí