Nemluví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8437
5.11.22 12:32
@Anonymní píše:
Zdravím, potřebovala bych tip, jak pomoct dítěti s rozmluvením. Má čtyři roky, dětský autismus, dysfázie vyloučena, velmi málo reaguje na řeč (rozumí jednoslovným pokynům, málokdy vyhoví). Docházíme na logopedii, ergoterapii, odmalička se mu věnujeme. Dítě zatím ignoruje kartičkovou i komunikaci gesty, komunikuje neverbálně, pokud chce ono. Dochází do speciální školky. Bez komunikace je samozřejmě problém i malá/velká potřeba.Potřebuju nějaký nápad, jak s ním dál pracovat, jak mu pomoct. Dík za tipy

Chápu správně, že je vyloučena dysfázie i autismus? :think: Sluch je v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.22 12:39
@brisco píše:
Chápu správně, že je vyloučena dysfázie i autismus? :think: Sluch je v pořádku?

Dítě má PAS, vyloučena je dysfázie. Sluch má vyšetřen a je v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
8437
5.11.22 12:48
@Anonymní píše:
Dítě má PAS, vyloučena je dysfázie. Sluch má vyšetřen a je v pořádku.

Rozumím, autismus je vždycky oříšek :?. Zlepšení ale přichází skokově a často až ve školním věku, tak neztrácej naději. Moje dcera měla VD a měli jsme dobré výsledky s logopedickým kroužkem a EEG biofeedbackem Ten se dá dělat i u autistů, ale je holt náročnější než u VD a ADHD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.22 13:19

@brisco děkuji za tip. S dysfázií mám zkušenosti a u tohoto dítěte bohužel osvědčené „postupy“ nezabírají.

• Citovat
  • Upravit
8437
5.11.22 14:07
@Anonymní píše:
@brisco děkuji za tip. S dysfázií mám zkušenosti a u tohoto dítěte bohužel osvědčené „postupy“ nezabírají.

Dcera má autistu ve třídě, v první třídě nezvládl ani chodit na obědy do školní jídelny, ve čtvrté třídě už jel i na školu v přírodě. Drž se. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí