Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky holky..chci se vás optat.Synovec si našel holku která má již 3roky a 6měsíců starého syna..Vůbec nemluví ani máma ani táta neřekne jen vydává jakože nějeké zvuky.Je fakt, že jeho máma žila sama a že ho vždycky hodila do postýlky,udělala mu kaši do lahve (ve 3letech nejedl a ani neznal chleba) a pustila mu jednu a tu samou pohádku na celí den.Myslíte že je jen dost zanedbanej a nebo že je asi trošku nenormální?(Ikdyž nenormální je asi i jeho matka)Nevím jak ho mám něco naučit když se ani neumí soustředit.Doufám, že jsem to napsala dobře a že to chápete.
Já osobně bych synovci honem tu „holku“ vyhnala z hlavy. Co si to našel?
Nedokážu posoudit, jak moc je zandedbané nebo retardované její dítě, ale tohle mi nějak „smrdí“.
Promiň mi ten drsný projev, ale je teda přinejmenším divná ta „maminka“.
Jen malý dotaz: proč bys toho malého měla něco učit Ty?
Mám stejnou otázku jako Marry. Rozumí alespoň???
I tak mi přijde podezřelé, že ve třech letech nic neřekne.
Ale na preventivkách by si toho měli všimnout ne??? ![]()
radúna píše:
Nedokážu posoudit, jak moc je zandedbané nebo retardované její dítě, ale tohle mi nějak „smrdí“.
Nemusíš se omlouvat za tvůj projev…mě to někdy ujede z pusy i před nimi.Už jsem to zkoušela mu jí vyhnat z hlavy ale ono to nejde a nejhorší na tom je, že teď spolu mají ještě malou 3měsíční holčičku.Synovec je furt v práci,snaží se rodinu pořádně zaopatřit a já se bojím aby ta holka nadopadla jako ten její syn.Je hroznej furt jen řve a ubližuje jiným dětem.Ale jekým stylem..holky to kdyby ste viděli tak ho mu hned dáte pěstí!!A to myslím do slova.Bere je hrabičkama po rukou a násadou od lopady je klidně přetáhne přes záda.To se zrovna stalo mému synovi a můžu říct že jsem se vůbec neudržela a toho hajzlíka zbila jak psa…Jeho matka mi akorát na to řekla, že neví co sním.
Misula.vdf píše:
Mám stejnou otázku jako Marry. Rozumí alespoň???
I tak mi přijde podezřelé, že ve třech letech nic neřekne.
Ale na preventivkách by si toho měli všimnout ne???
Vůbec nerozumí.....vy mu něco řeknete a on si dělá svoje
Smaikii89 píše:radúna píše:Nemusíš se omlouvat za tvůj projev…mě to někdy ujede z pusy i před nimi.Už jsem to zkoušela mu jí vyhnat z hlavy ale ono to nejde a nejhorší na tom je, že teď spolu mají ještě malou 3měsíční holčičku.Synovec je furt v práci,snaží se rodinu pořádně zaopatřit a já se bojím aby ta holka nadopadla jako ten její syn.Je hroznej furt jen řve a ubližuje jiným dětem.Ale jekým stylem..holky to kdyby ste viděli tak ho mu hned dáte pěstí!!A to myslím do slova.Bere je hrabičkama po rukou a násadou od lopady je klidně přetáhne přes záda.To se zrovna stalo mému synovi a můžu říct že jsem se vůbec neudržela a toho hajzlíka zbila jak psa…Jeho matka mi akorát na to řekla, že neví co sním.
Ahááá, oni už spolu mají dítě. Tak to je jiná. No tak v tom případě bych doporučila psychiatrické vyšetření nejen tomu chlapečkovi, ale i jeho mamince.
Myslím, že na to je potřeba opravdu odbornou pomoc. Se synovcem bych si promluvila, aby se zkusil s partnerkou domluvit a nevl. synovi zajistil odbornou pomoc. Tohle nemáte šanci zvládnout doma.
radúna píše:
Myslím, že na to je potřeba opravdu odbornou pomoc. Se synovcem bych si promluvila, aby se zkusil s partnerkou domluvit a nevl. synovi zajistil odbornou pomoc. Tohle nemáte šanci zvládnout doma.
No už jsem jim to říkala.....hlavně teda jeho mámě…ale odpověděla mi jednoduše..,,HMMM"
já se divím, že tomu tvýmu synovci to není nějaký divný jak vychovala první dítě?že ho hodí do postýlky s jídlem a s prominutím sere na něj?
aspon jsem to tak pochopila jak se má pak učit?Když není ani vytažen s postele nebo do televize…
A musí na něj mluvit cokoliv dělá když nemluví tak se nedivím, že i dítko nemluví já si myslím že v 3 a 0,5 letech by už mělo umět základní věci…Taky se divím, že dětské doktorce to nebylo divné…
A když už mají spolu mimčo tak at chudinka dcerka nubde jako ten její syn…Když se k ni bude chovat stejně. Se divím, že mu to jako synovci nevadí, že ji třeba nedává nějaký pochuzky a nebo ukoly co děti naučit!!!!!!
Smaikii89, prosím tě, a ona s tím malým nechodí k lékaři na prohlídky? Nebo chodí? Nějak nerozumím tomu, že jestli je takový zanedbaný, že to dr. nepodchytil. Nebo jestli je mentálně zaostalý, to přece ten doktor musí taky poznat, ne?
Tak jsem původně chtěla napsat, co mi včera řekla doktorka, když jsme se jí ptala, co s naším Járou (taky má deset slov a víc ani smykem - ale protože rozumí všemu a komunikuje, tak nám řekla, ať ještě počkáme a nelámeme to přes koleno), ale tohle nevím. Jak jsi to popsala, to smrdí až sociálkou. Ve smyslu zanedbaná výchova.
S tou agresivitou - těžko soudit, ale moje zkušenost je taková, že když nemám na Járu dostatek času a on si chce hrát a prostě mě chce, tak je pak taky vzteklej a agresivní. A těžko ho pak uklidnit. Naopak když mám na něj dost času a hrajeme si (a chlap se pak ptá, co jsem celej den dělala, že je všude takovej bordel …
), tak mám úžasnýýýho a šikovnýýýho klučíka na výstavu …
jestli ty máš něco dělat? Je to boj té mámy, je to boj tvého příbuzného. Můžeš jít a nabonzovat sociálce, ale nevím, na kolik to bude pro kluka přínosné. To fakt těžko soudit. Pokud by šlo fakt o týrání, zanedbávání, pak jasňačka, ale tohle … smrdí to, ale nevím kolik.
chudák děti! obě! takové by asi mít ani děti neměly! když to čtu je mi dětí líto! vcelku nedokážu pochopit chlapy, kteří si můžou najít „takovouhle“ co se jim na ní líbí? zřejmě asi bude dost jednoduchá… a bohužel ani vztah k dětem nemá!
opravdu je to asi na sociálku a pomoc odborníka co se týká chlapečka i maminky.. s tím asi moc neuděláš! ![]()
Malej je minimálně zanedbanej a myslím si, že i opožděněj…Pokud nemluví je jedna věc, ale pokud ani nereaguje, to už je problém.
Nechápu, že se to s ním už neřeší, to ta doktorka asi nestojí za nic.
Maminka bude asi kapitola sama, ale co s tím…
Promluvit si ze synovcem, aby to začali řešit…
Holky, ja myslim, ze doktorka to treba muze videt, mamince neco doporuci a co udela maminka? Se.e na to. Moje dr taky maminkam doporucuje ruzne veci, jak nosit v klubicku, kdy a jak zacit s prikrmy atd atd, stejne ji chodej matky do ordinace s ditetem nasvislo, prikrmy zavadeji o mesice driv… Takze pokud dite neni plne modrin a v ordinaci nejak broukne a matka si navymysli, jak doma ji lzickou a tak, tak dr toho moc nezmuze.
Smaiki, ja bych podala hlaseni na socialku. Je to zanedbani pece, pokud je to tak jak pises. Socialni pracovnice by mela prijit domu a tam mnohem lepe jak dr zhodnoti, jak je o dite pecovano, co dite umi… Pokud se to oficialne nahlasi, tak se udanim ze zakona musi zabyvat.