Nemoc dna a špatné spermie?

Anonymní
15.12.17 22:54

Nemoc dna a špatné spermie?

Ahoj holky, prosím vás, myslíte si, že je možné, aby měla u muže nemoc dna vliv na jeho spermie - konkrétně hlavně na jejich morfologii? S manželem se snažíme už mnoho měsíců o miminko a na spermiogramu mu vyšla opravdu hodně špatná morfologie. Manžel má dnu, ale nikdy mě nenapadlo to spolu nějak spojovat. Dnes jsem ale četla příspěvek jedné paní, která psala, že jim jejímu partnerovi doktor předepsal něco na překyselení organismu, protože se jim delší dobu miminko nedaří. Tak mi to v hlavě začalo šrotovat, jestli je možné, že to může být i náš kámen úrazu? Víte o tom některá prosím něco bližšího? Děkuji moc!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7974
15.12.17 23:42

Samotná dna by vliv mít neměla, ale docela dost léků, které se používají, může ovlivňovat kvalitu spermií nebo přímo snižovat jejich tvorbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.17 23:52

Můj první manžel má dnu a dítě jsme mít nemohli.Po lécích se mu spermie přestaly tvořit.

• Citovat
  • Upravit
743
15.12.17 23:53
@Anonymní píše:
Ahoj holky, prosím vás, myslíte si, že je možné, aby měla u muže nemoc dna vliv na jeho spermie - konkrétně hlavně na jejich morfologii? S manželem se snažíme už mnoho měsíců o miminko a na spermiogramu mu vyšla opravdu hodně špatná morfologie. Manžel má dnu, ale nikdy mě nenapadlo to spolu nějak spojovat. Dnes jsem ale četla příspěvek jedné paní, která psala, že jim jejímu partnerovi doktor předepsal něco na překyselení organismu, protože se jim delší dobu miminko nedaří. Tak mi to v hlavě začalo šrotovat, jestli je možné, že to může být i náš kámen úrazu? Víte o tom některá prosím něco bližšího? Děkuji moc!

A proč zakládáš dvě stejné diskuse? :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.17 08:26

@bambule45 Děkuji ti za velmi přínosnou odpověď. ;) Ale já ti, na rozdíl od tebe, odpovím. Svůj dotaz jsem dala do dvou různých „podskcí“, a to do sekce Neplodnost a do sekce Snažení, a to z toho důvodu, protože už jsem po dlouhém neúspěšném snažení o miminko opravdu hodně nešťastná a snažím se najít co nejvíc informací, a proto jsem chtěla, aby se to dostalo mezi co největší okruh lidí.
Teď se zeptám pro změnu já tebe, ano? Mě by zase moc zajímalo, proč máš potřebu takhle reagovat a rýpat? Máš nějaké trápení, které si potřebuješ vylévat na jiných lidech? Jinak si totiž moc neumím představit, co tě vede k tomu, abys věnovala energii na to si do někoho úplně zbytečně rýpnout. Jestli se ti tím ale nějak ulevilo, tak jsem vlastně ráda, že jsem k tomu přispěla. :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.12.17 08:30
@Anonymní píše:
Můj první manžel má dnu a dítě jsme mít nemohli.Po lécích se mu spermie přestaly tvořit.

@kotyk
Holky, moc vám oběma děkuji. :kytka: Můj manžel teda ještě nemá tu dnu úplně rozjetou, zatím jen v začátku, takže na to nemá ještě žádné léky, ale měl by dodržovat poměrně přísně stanovený jídelníček. Jen se mi to včera tak spojilo, jestli i to nemůže mít nějaký vliv na naše dlouhodobě neúspěšné snažení o miminko, protože na spermiogramu mu vyšla dost katastrofální morfologie spermií. To už se pak člověk snaží chytat kde čeho. :(

• Citovat
  • Upravit
1299
16.12.17 08:33

No, podle me zalezi jak dlouho dnu ma, jake uziva leky, jestli trpi i zachvaty :think: teoreticky by to vliv mit samozrejme mohlo. Pokud ma hodnoty jen zvysene treba, tak si myslim, ze spise ne. Ale zminila bych se u doktora urcite :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.17 08:38

@hapolda Moc děkuji, jsi hodná. :kytka: Manžel má zatím lehkou formu, léky na to nebere, záchvaty nemá, ale tuto lehkou formu má už spoustu let teda. Ale tu kyselinu močovou prostě v těch kloubech už dlouhodobě má. (Doufám, že to popisuji dobře, protože já jsem se s tím nikdy předtím nesetkala, poprvé jsem o tom slyšela až od manžela, takže to vysvětluji tak, jak jsem to od něho pochopila.) Jediné, co mu k tomu doktor řekl, tak mu dal jídelníček, kde je seznam potravin, které by měl jíst a naopak ty, kterým se má vyvarovat. Ale právě jsem včera narazila v nějaké diskuzi na příspěvek paní, která psala, že údajně když má jeden z páru překyselení, tak že ten pár nebude moct otěhotnět, tak mě to hodně vyděsilo.

• Citovat
  • Upravit
1299
16.12.17 08:47
@Anonymní píše:
@hapolda Moc děkuji, jsi hodná. :kytka: Manžel má zatím lehkou formu, léky na to nebere, záchvaty nemá, ale tuto lehkou formu má už spoustu let teda. Ale tu kyselinu močovou prostě v těch kloubech už dlouhodobě má. (Doufám, že to popisuji dobře, protože já jsem se s tím nikdy předtím nesetkala, poprvé jsem o tom slyšela až od manžela, takže to vysvětluji tak, jak jsem to od něho pochopila.) Jediné, co mu k tomu doktor řekl, tak mu dal jídelníček, kde je seznam potravin, které by měl jíst a naopak ty, kterým se má vyvarovat. Ale právě jsem včera narazila v nějaké diskuzi na příspěvek paní, která psala, že údajně když má jeden z páru překyselení, tak že ten pár nebude moct otěhotnět, tak mě to hodně vyděsilo.
ano, popisujes to spravne. Rikam, teoreticky to mozne asi je, nevim. Mohlo by pomoct striktni dodrzovani toho jidelnicku. Samozrejme min nekolik mesicu no :( jak dlouho se snazite? Ty jsi byla na testech? Nebo zatim mate zasebou jen ten spermiogram? Muj manzel ma hodnoty kyseliny taky na hrane dlouhodobe ale opravdu jen hranicni a nic se s tim nedela a deti mame, obe na prvni dobrou. :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.17 08:56

@hapolda Vážně moc děkuji za odpověď. :kytka: Snažíme se rok a čtvrt, což někomu může připadat třeba i jako krátká doba, ale pro mě osobně je to opravdu nekonečná doba. Je to hrozně psychicky náročné, ještě když na základě výsledků spermiogramu víme, že to snažení může trvat ještě další roky a nakonec může vlastně skončit úplně neúspěšně. :( Jinak já jsem byla zatím na folikulometrii, kde mi byla potvrzena ovulace, a pak jsem byla na krvi na štítnou žlázu, ale to dopadlo v pořádku. No ale mám v plánu zkusit ještě hormonální profil.
Ještě mě napadá, že mám dlouhodobě nedostatek železa v krvi, chodila jsem s tím pár let na hematologii, kde jsem musela brát železo, mám nějakou lehčí formu anemie, kdy mám menší červené krvinky. Tak nevím, jestli i to může nějak souviset s tím, že se nám miminko nedaří. :nevim: Už vážně nevím, to člověk pořád přemýšlí a snaží se hledat důvody, je to ubíjející.

• Citovat
  • Upravit
1299
16.12.17 10:14
@Anonymní píše:
@hapolda Vážně moc děkuji za odpověď. :kytka: Snažíme se rok a čtvrt, což někomu může připadat třeba i jako krátká doba, ale pro mě osobně je to opravdu nekonečná doba. Je to hrozně psychicky náročné, ještě když na základě výsledků spermiogramu víme, že to snažení může trvat ještě další roky a nakonec může vlastně skončit úplně neúspěšně. :( Jinak já jsem byla zatím na folikulometrii, kde mi byla potvrzena ovulace, a pak jsem byla na krvi na štítnou žlázu, ale to dopadlo v pořádku. No ale mám v plánu zkusit ještě hormonální profil.
Ještě mě napadá, že mám dlouhodobě nedostatek železa v krvi, chodila jsem s tím pár let na hematologii, kde jsem musela brát železo, mám nějakou lehčí formu anemie, kdy mám menší červené krvinky. Tak nevím, jestli i to může nějak souviset s tím, že se nám miminko nedaří. :nevim: Už vážně nevím, to člověk pořád přemýšlí a snaží se hledat důvody, je to ubíjející.
mam ve svem okoli spoustu kanaradu a znamych co si timhle prosli nebo stale prochazeji. Jedna znama ted ve 40 ma za mesic rodit prvni dite. Zasebou x ivf a nic. Na jare posledni, opet neuspesny a tak uz to vzdala a smirila se ze bude bezdetna. No a najednou prisla s tim ze je tehotna :kytka: druhe kamaradce se ted v rijnu narodil chlapecek po 5 ivf. Verim ze i vam se zadari a nebudete muset cekat tak dlouho :kytka: i kdyz ja jsem vzdy tehotnela bezproblemu se vsema to hrozne prozivam. Bohuzel takovych lidi co jim to nejde je, alespon v mym okoli, stale vic :(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.17 12:43

@hapolda Děkuji moc, jsi hrozně hodná! :hug: To je hezké, že jsi takhle empatická k ostatním! :kytka: Tak já budu doufat, že i nás s manželem potká ten nejkrásnější zázrak a jednou budeme držet v náruči naše miminko! :srdce:

• Citovat
  • Upravit
1299
16.12.17 13:06
@Anonymní píše:
@hapolda Děkuji moc, jsi hrozně hodná! :hug: To je hezké, že jsi takhle empatická k ostatním! :kytka: Tak já budu doufat, že i nás s manželem potká ten nejkrásnější zázrak a jednou budeme držet v náruči naše miminko! :srdce:
urcite ano :hug: budu rada kdyz se zase ozves jak postupujete :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
16.12.17 13:10

Manzel ma take dnu, bere leky a snazi se dodrzovat jidelnicek, zachvat uz dlouho nemel.. kazdopadne nam tu behaji dva prckove takze to s tim prekyselenim nebude tak hrozne.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
12.5.19 22:10

@kesumat ahoj, promiň že otravuju, ale mohla bych se zeptat jaké léky tvůj muž bere děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí