Maminkou v 45, není už neskoro?

20
15.12.17 10:48

maminky v 45? neni uz neskoro?

Ahojte maminy, nemamminky, viem ze podobne temy uz su tu, potrebujem od vas ale naozaj uprimne vas nazor, mam 45 a s partnerom by sme este chceli spolocne dietatko, on nema ziadne, ma 38,ja uz mam 3 deti, dve dospele a jedno 15rocne, po zdravotnej stranke sme v poriadku, pred rokom sme boli aj na kompletnom vysetreni, menzes mam pravidelny, snazime sa uz viac ako rok a nic, moj doktor mi vravi ze uz mi usiel vlak a ze neotehotniem, vraj moje 45rocne vajicka su uz stare, nechcem nic nasilu tak sa este naposledy pytam na vas nazor, mam dat tomu este sancu alebo to zabalit? :roll: uzivala som aj inofolic a nic, alchemikovy caj a nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Doe_Jane
15.12.17 10:50

Pro mě je 40+ už prostě hrozně moc…

• Citovat
  • Upravit
748
15.12.17 10:53

Paní učitelka mého syna měla dítě ve 44 letech, už měla dospělé dvě děti, rozvedla se a nový přítel děti neměl, byl o 10 let mladší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35997
15.12.17 10:53

Já už bych do toho nešla. Za prvé kvůli tomu dítěti a za druhé ani ty už na to nebudeš mít energii..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
15.12.17 10:54

Já ti nevím, jak moc bys to dítě chtěla? Tak si dej termín třeba rok a pak to odpískej. Já osobně jsem měla konečnou v 35 letech. To se narodil druhý syn, podařil se až na poslední pokus, kdy jsem byla ochotná do toho jít. A cítím, že později bych to nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
15.12.17 10:56

Ja bych to tak nejak pochopila, kdyby jsi i ty ditko jeste nemela, ale jinak teda si taky myslim, ze ve 45 letech uz je pozde. Ale zalezi ma tom jk se citis :nevim: Ale je to vas zivot, nikdo ho za vas zit nebude, takze rozhodnuti je stejne jen na vas ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
15.12.17 10:56

Jako znala jsem ženu, co měla třetí před padesátkou s o 20 let mladším manželem. Tam to bylo všechno v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
15.12.17 10:57

Tak rodila bys nejdrive v sestactyriceti a do MS ho vedla v padesati. To si musis (bez ohledu na fakt, ze elan je vec znacne individualni) rozhodnout sama. Mne osobne predstava, az dite bude maturovat, budu ja uz v duchodu, moc lakave nezni.
Takze ano, pro me uz je ten vek na dite vysoky a priroda asi vi, co dela. Ale rozhodnuti je na tobe a partnerovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22081

Úmyslně se snažit o dítě v pětačtyřiceti letech považuji za velkou hloupost.

I v přírodě je čas setby a čas sklizně jasně daný… Kdo se proti tomu svéhlavě postaví a zaseje jindy, výsledku se (možná) dočká - ale určitě ne kvalitního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700

@havedka
Ano, je to už pozdě a to ze spousty důvodů…Je sice smutné, že partner dítě nemá, ale tak jistě věděl kolik ti je a do toho vztahu s tím šel. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35997

@Lidym Mě je 37 a dala jsem si limit na druhé do 40, zatím se cítím v pohodě. Ale 45 mi už přijde dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@havedka Neriskovala bych…viz pripad primo z nasi rodiny - otehotnela ve 43 nechtene - tvrdili, ze uz neni plodna, ale stalo se. Holcicka se narodila nedonosena, predcasne a s nedovyvinutymi plicemi. Snazili se to dohnat kortikoiidy. V puli roce jeste lezela a nezvedala hlavicku. Nedozila se ani roku, mela jakoukoliv mensi rymu jako tezkou nemoc a nakonec ji dostal obycejny kasel se kterym skoncila v nemocnici v komatu a uz se neprobudila…verte, ze deti narozene starsim matkam, jsou casto nemocne a urcite by jste nechtela skoncit takhle…nikdo nam ji uz nevrati.

• Citovat
  • Upravit
20847
15.12.17 10:59

Já bych do toho šla, ale je to strašně individuální, někdo se ani ve 35 na miminko necítí, někdo je ve 45 plný elánu a v pohodě, mám kamarádku, co měla dospělého syna a lékaři jí říkali, že už je v přechodu, že neotěhotní a ve 45 otěhotněla, jde to, ale záleží na každém těle, mě bude příští rok 40 miminko si ještě moc přeju a budu bojovat do té doby co to půjde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59415
15.12.17 11:00

@havedka a pro Tebe je ten věk ještě fajn na mimino? Já ybch to teda nechtěla, dítě do mš bych vedla v babičkovském věku :? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.17 11:03

Já mám limit do 40 let. Je mi 37 a ještě se na jedno cítím, ale pak už bych do toho asi nešla. Porodit dítě ve 46 letech, znamená, že až půjde k maturitě, Ty budeš důchodkyně. A živit z důchodu vysokoškoláka taky není úplně jednoduché. Pokud nemusíš řešit peníze, je to jednodušší, ale bála bych se vývojových vad. Dítě může být v pohodě, ale taky nemusí. Takže za mě bych do toho v tomto věku už nešla.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

K2 Complex