Maminkou v 45, není už neskoro?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43038
15.12.17 14:43
@BohunkaP píše:
Tvoje rada by byla ještě jakžtakž pochopitelná v situaci, kdy by zakladatelka měla doma děti menší, školou povinné, které by příchod miminka pravděpodobně mohly i ocenit.

Ona má ale 2 děti už dospělé a jedno 15leté - a chtít po dospívajících teenagerech, kteří si pomalu zařizují svou budoucnost (min. ty dvě dospělé zcela jistě), aby místo toho pomáhali doma matce, protože ta si plánovaně a úmyslně pořídila miminko (a teď je z toho unavená), to je velké sobectví.

Stejně jako by si nikdo neměl nárokovat pomoc prarodičů, neměl by to dělat ani u vlastních potomků.

je celkem fuk, jestli je to dite, prarodic, nebo cizi osoba, ale kdo se mnou zije ve spolecne domacnosti, bude se podilet na jejim chodu podle svych moznosti. zejmena pokud ho zivim.

odstehovane velke deti samozrejme ne, ale neodstehovane velke deti by se mely podilet na chodu domacnosti jak svou vyplatou, tak svym volnym casem. To preci neni nic tak hrozneho a kdyz se o praci vsichni podeli, tak ji nakonec tak moc neni.

A nesouhlasim, ze dneska se ma kazdy starat sam o sebe a od nikoho nic necekat. Jsme lidska spolecnost a nas uspech jako druhu je zalozen na vzajemne spolupraci a pomoci. Myslim si, ze je normali pomoc predpokladat a umet si o ni pozadat, stejne tak jako pomoc neodmitat a ocekavat vdek. V rodine by to melo platit dvojnasob.
Nemam rada takove to uvazovani „mam narok - tak mi to navalte/nemam narok, tak radeji zgebnu, nez bych si si rekla“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
15.12.17 14:44

Určitě bych nešla do umělého oplodnění. Nechat do sebe ládovat hormony určitě ne. Nechala bych tomu volný průběh s tím, že se buď povede, nebo ne. Většinou když se člověk smíří s tím, že už to prostě nepůjde, tak to zrovna vyjde. I když máš menstruaci, nemusí být dostatečně dlouhá luteální fáze, ta se často začíná v tom preklimakterickém období zkracovat a také kvalita vajíček je mnohem horší. V tomto věku jde o to, že vajíčky ženy jsou prostě stará a i přestože otěhotní, dítě nemusí donosit, je zde větší procento zamlklých těhotenství, spontánních potratů, možností vrozených vývojových vad. Může to být a nemusí. Rozmyslete si, jestli na to máte ještě nervy, protože donošení dítěte, i když se budete radovat z pozitivního testu, je ve hvězdách. Známá takto ve vyšším věku prošla několika těhotenskými ztrátami, dokonce se jí narodilo dítě těžce postižené, které po porodu zemřelo. Nakonec si vzali do pěstounské péče holčičku a jsou šťastní, že se takto rozhodli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
15.12.17 14:45
@BohunkaP píše:
Nikde o tom nepsala. Nečteš pozorně diskusi ;) protože, moje reakce nepatřila zakladatelce, ale jiné uživatelce, která jí dala doporučení „máš velké děti, zapřáhni je“…

přesně tak..je to stejné jako když já si udělala dítě ve 30 a když jsem padala na hubu, taky jsem nežádala at to za mě udělá mamka..( ano když to vyjde z její mysli, že chce, tak pomoc neodmítnu ) ale abych vyžadovala at to udělá, at mi pomůže, že mám přece malé dítě…já si ho přece udělala, tak je to moje věc, nemůžu pak vyžadovat od jiných…stejně tak v 50ti..ano pokud rodina pomůže z vlastní vůle, pak ano..ale vyžadovat a svalovat že mám v 50ti batole a nestačím na to, at mi pomůžou nebo udělají za mě..to ne..

• Citovat
  • Upravit
20
15.12.17 14:48
@samá práce píše:
@havedka si pořiďte nějakou mladší milenku. A s ní bejbátko. Myslím že pak na střídavou péči 14 ku 14 budeš ještě ráda. ;)
:potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
15.12.17 14:48

@smurfka Bude snad žádat o pomoc tebe? Co víš jakou mají rodinu a vztahy v ní?
Kdyby příroda nechtěla, aby se její děti rozmnožovaly i v tom věku, tak zařídila přechod mnohem dříve. Do doby masivního rozšíření hormonální antikoncepce ženy rodily v pozdějším věku dost často. A mám ve svém okolí i rodině dost lidí, kteří jsou narozeni okolo/po 40 věku jejich matky a všichni zdraví. Naopak mám kamarádku, které se postižené dítě narodilo v 28.
Ano, věkem ta pravděpodobnost stoupá, ale není to tak, že vše nad 40 budou postižené děti.
Názor samozřejmě můžeš mít jaký chceš, ale vykřikovat „hrůza“ a „masakr“ není úplně fér. Vše jde napsat jemněji a ohleduplně.
Ale to přijde právě až s věkem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
15.12.17 14:51

@histep :mrgreen: :mrgreen:
jasně..jsem mladé tele bez zkušeností…však oka..a ano..pro mě to je hrůza a masakr..nevím proč bych to měla říct jemně..pro mě to jemně říct nejde.. :nevim:
ty můžeš mazat med kolem pusy jak chceš..já to raději řeknu přímo a narovinu ;)

• Citovat
  • Upravit
12805
15.12.17 14:57
@smurfka píše:
jasně..jsem mladé tele bez zkušeností…však oka..a ano..pro mě to je hrůza a masakr..nevím proč bych to měla říct jemně..pro mě to jemně říct nejde.. :nevim:
ty můžeš mazat med kolem pusy jak chceš..já to raději řeknu přímo a narovinu ;)

a práce se dá delegovat, to nevíš? Měla jsem dvě děti po 40 a když byly batolata, měla jsem chůvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
15.12.17 15:00

Já teda nevím, proč se tu furt operuje s únavou - jsem asi tak stejně unavená ze vstávání k prckovi teď, ve 46-ti, jako jsem byla ve 26-ti s prvním dítkem. Fyzicky je to teda horší, protože současnej prcek měl v roce 13 kilo a chodit se mu nechtělo, kdežto první začala běhat v deseti měsících. Ale už se mi to chýlí ke konci, Do tří let ho snad nosit a zvedat nebudu.
A koníčky mám taky, lepší zázemí, jsem trpělivější…
Ano, objektivně, otěhotnění je asi složitější (u mně to neplatilo), riziko VVV větší, ale diagnostika hodně odhalí předem, ale to je tak všechno. Že někomu připadám na dítě stará, že by se sám na dítko necítil, že chce mít svůj život,… je jeho problém, důležitej je můj pocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
15.12.17 15:02
@smurfka píše:
ty můžeš mazat med kolem pusy jak chceš..já to raději řeknu přímo a narovinu ;)

Ano, pro tebe to může hrůza a masakr, ale pro někoho ne, takže obecně to hrůza a masakr prostě není. Nikomu med kolem pusy nemažu, sama vím že to v tom věku není tak růžové, ale zároveň nikomu nebudu říkat co by v jakém věku měl nebo neměl dělat. Na to už jsem stará :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
15.12.17 15:04
@analoja píše:
Já teda nevím, proč se tu furt operuje s únavou- jsem asi tak stejně unavená ze vstávání k prckovi teď, ve 46-ti, jako jsem byla ve 26-ti s prvním dítkem. Fyzicky je to teda horší, protože současnej prcek měl v roce 13 kilo a chodit se mu nechtělo, kdežto první začala běhat v deseti měsících. Ale už se mi to chýlí ke konci, Do tří let ho snad nosit a zvedat nebudu.
A koníčky mám taky, lepší zázemí, jsem trpělivější… **Ano, objektivně, otěhotnění je asi složitější (u mně to neplatilo), riziko VVV větší, ale diagnostika hodně odhalí předem, ale to je tak všechno. Že někomu připadám na dítě stará, že by se sám na dítko necítil, že chce mít svůj život,… **je jeho problém, důležitej je můj pocit.

Přesně tak :palec: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
15.12.17 15:08

Četla jsem nějakou studii, že vzhledem ke snížení plodnosti, musí žena po čtyřicítce počítat a tím, že otěhotnět se jí může povést až po dvou letech pravidelného sexuálního života. I žena ve fertilní věku, pokud se pár strefí do ovulace, má procentuálně šanci otěhotnět jen asi 25 procent. A ta šance se prostě věkem snižuje, je to tak. Jinak přeji hodně štěstí, ale nechala bych to osudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
15.12.17 15:11
@BohunkaP píše:
Tvoje rada by byla ještě jakžtakž pochopitelná v situaci, kdy by zakladatelka měla doma děti menší, školou povinné, které by příchod miminka pravděpodobně mohly i ocenit.

Ona má ale 2 děti už dospělé a jedno 15leté - a chtít po dospívajících teenagerech, kteří si pomalu zařizují svou budoucnost (min. ty dvě dospělé zcela jistě), aby místo toho pomáhali doma matce, protože ta si plánovaně a úmyslně pořídila miminko (a teď je z toho unavená), to je velké sobectví.

Stejně jako by si nikdo neměl nárokovat pomoc prarodičů, neměl by to dělat ani u vlastních potomků.

vidíš, stejně k tomu sklouzáváš.

prý jsi odpovídala jiné uživatelce, ale ted v odpovědi Pudloslavě už dokonce dáváš do souvislosti „unavená matka“ a přímo uživatelčiny děti, které nemá zapřahovat.

Jinak za zapřáhnutí dětí do domácích prací jsem taky. Jednoznačně. Je jedno do čeho je přeci matka zapřáhne, pokud chce velké dítě pomoc od mámy, může taky máma chtít pomoc od toho dítěte. a je fuk, jestli s miminem, nebo s mytím oken. to není o tom, jestli matka nezvládá, ale že je pomoc v rodině normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6857
15.12.17 15:11
@Bábrdl píše:
Doporučuju mrknout se do matrik, v kolika se rodilo až do 19. století. většinou „dokud to šlo“. Takže matky 45 byly vždy y nebylo jich málo.Jestli je to dobrý nápad, to je jiná otázka.

To je sice pravda, ale dřív ty ženy přeci jen vedly jiný život než nyní. Většina byla celý život v domácnosti, žili třeba i s rodiči, starší děti pomáhali, uživili se normálně. Dnešní doma je jiná, makají i ženy až do důchodu, pomoc v rodině je taky skoro zázrak. Znám dost staromatek, které rodily děti po 40 k dospělým dětem. Některé zůstali sami bez chlapa a absolutně to nedávají. Jsou unavené, stále je hlídají starší sourozenci, kteří chodí do práce a starají se jinak, než když byly mladé. Ať mi nikdo netvrdí, že si mateřství matka užívá víc ve 45letech. Já bych se bála, aby bylo dítě zdravé, těhotenství proběhlo v pohodě…Některé ženské nezvládají kolem 50 bouchat šichty v kuse, jsou prostě víc unavenější a do toho se ještě starat o dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6857
15.12.17 15:18
@smurfka píše:
přesně tak..je to stejné jako když já si udělala dítě ve 30 a když jsem padala na hubu, taky jsem nežádala at to za mě udělá mamka..( ano když to vyjde z její mysli, že chce, tak pomoc neodmítnu ) ale abych vyžadovala at to udělá, at mi pomůže, že mám přece malé dítě…já si ho přece udělala, tak je to moje věc, nemůžu pak vyžadovat od jiných…stejně tak v 50ti..ano pokud rodina pomůže z vlastní vůle, pak ano..ale vyžadovat a svalovat že mám v 50ti batole a nestačím na to, at mi pomůžou nebo udělají za mě..to ne..

Přesně tak, taky tohle nechápu. Znám případ, kdy ženská porodila ve 44letech, našla si novou lásku, tak chtěli přivést na svět potomka.Ta paní má už dospělé děti a ty mají svoje děti. Jako bába stála vždy za hov..,o vnoučata se nezajímala, nepohlídala, nevyzvedla ze školky, ale po svých dětech chce, aby jí to její hlídali. To je pomalu jak vydírání, vždycky řekne ať jí pomůžou pohlídat brášku, že je moc unavená že nespala…A to je pořád. A těch případů znám fakt dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
15.12.17 15:19
@s.y.p.t.a píše: Četla jsem nějakou studii, že vzhledem ke snížení plodnosti, musí žena po čtyřicítce počítat a tím, že otěhotnět se jí může povést až po dvou letech pravidelného sexuálního života. I žena ve fertilní věku, pokud se pár strefí do ovulace, má procentuálně šanci otěhotnět jen asi 25 procent. A ta šance se prostě věkem snižuje, je to tak. Jinak přeji hodně štěstí, ale nechala bych to osudu.

Otěhotnět, nebo donosit těhotenství?
Já v tomto věku otěhotním vždy ve druhé nebo třetím cyklu pokusů :mrgreen:, s donošením je to horší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí