Maminkou v 45, není už neskoro?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20
15.12.17 19:40

Maminky citam si vsetke vase prispevky a dakujem vam za ne, a chapem ze mam uz vela 45 na babo, som si toho vedoma, a asi to ukoncim to snazenie :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
15.12.17 19:51

@havedka
a jak se k tomu staví chlap? dokázal by žít s tím že by neměl své dítě..jak jste se o tom bavili? jakže je to hodně hodně hodně jeho vroucí přání, nebo to navrhl kvuli tobě - že jsi ještě chtěla dítě?

• Citovat
  • Upravit
21593
15.12.17 19:54
@MisaHanuska píše:
@warita Jenže ona ta otázka na to, jestli už je to pozdě prostě zazněla! A někdo to jako pozdě vidí, někdo ne, tak svůj názor napíše :nevim:

ale tak to jo, jiste, nazor je nazor. Ono jde spis o tu prezentaci. Protoze ono se to rado prezentuje, jako by to sad byl nejaky neodiskutovatelny fakt, ze tehotenstvi v tomto veku je najeke FUJ a ta baba by si to mela uvedomit.

A ono neni. Nase babicky i prababicky rodily, dokud priroda dala a nikoho to nepohorsovalo.

Ja zase rikam svou skusenost ze zahranici, kde by na tuto otazku padlo nekolik povzbuzujicich komentaru a kritika by se nesla ve velmi diplomatickem duchu a spis by se treba diskutujici vecne zeptaly, zda se na to citi, jake ma zabezpeceni financni a rodinne zazemi a kdyz tak at teda do toho jde. Par takovych diskuzi jsem cetla, takze si ted nevymyslim. Ale tolik zlostnych a podprahove agresivnich reakci jako zde, to se fakt na zapade nevidi.

Ja osobne bych stesti ve 45 zkousela jenom tehdy, kdyby nemela zadne deti. Pokud se ale zena seznami s mladsim muzem bez deti, pak je to holt tezke. Protoze se da ocekavat, ze on casem dite chtit bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
15.12.17 20:00
@smurfka píše:
@havedka
a jak se k tomu staví chlap? dokázal by žít s tím že by neměl své dítě..jak jste se o tom bavili? jakže je to hodně hodně hodně jeho vroucí přání, nebo to navrhl kvuli tobě - že jsi ještě chtěla dítě?

nie on praveze nechcel, az pred rokom ze to mozme skusit asi tak, netlaci ma do nicoho to nie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
15.12.17 20:06
@havedka píše:
nie on praveze nechcel, az pred rokom ze to mozme skusit asi tak, netlaci ma do nicoho to nie

tak se vyprdněte na všechny podpůrné věci a prostě se přestaňte snažit..jen se nechraňte a nechte to náhodě..když se zadaří, má to tak být, když ne, tak ne..asi moc tlačíte na pilu, když se na to člověk upne, většinou to nejde..

• Citovat
  • Upravit
19874
15.12.17 20:06
@havedka píše:
nie on praveze nechcel, az pred rokom ze to mozme skusit asi tak, netlaci ma do nicoho to nie

Tak to je další věc, jemu bude pomalu 40, když by měl 1.dítě, převrátil by se mu život vzhůru nohama, a jestli mit dítě neni jeho obrovská touha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
15.12.17 20:09
@havedka píše:

A jak bys to brala Ty? Přece jen jsi už vychovala 3 děti, tak si to umíš představit. Chtelo by se Ti znovu vstávat k miminku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
15.12.17 20:12
@BohunkaP píše: Úmyslně se snažit o dítě v pětačtyřiceti letech považuji za velkou hloupost.I v přírodě je čas setby a čas sklizně jasně daný… Kdo se proti tomu svéhlavě postaví a zaseje jindy, výsledku se (možná) dočká - ale určitě ne kvalitního.

Je to pravda. Na dítě je už stará je. Děti by se měly pořizovat s rozumem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6857
15.12.17 20:18
@robínek píše:
Tak to je další věc, jemu bude pomalu 40, když by měl 1.dítě, převrátil by se mu život vzhůru nohama, a jestli mit dítě neni jeho obrovská touha…

To je právě to, většina chlapů chce splodit potomka a neuvědomují si, co to vše obnáší. Ono není ani divu, většina starostí přepadne na ženu. Pro chlapy se mění to, že mají vůči dítěti nějaké povinnosti, jinak veškerá péče je na ženě. Ta s miminem bude 24/7.Pokud tedy nepůjde na RD chlap :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
15.12.17 20:18
@histep píše:
Jj, dřív ty ženské makaly celý život na poli (neberu měšťanské paničky, ty většinou porodily max 2 děti), staraly se o domácnost a zvířectvo, rodiny měly malé domky, kde se všichni tísnili… rozhodně nebyl takový blahobyt jako máme my dnes.
A pomoc v rodině? Jaký si to uděláš, takový to máš.
Ano, budu unavená, ano, nespoléhám na to, že dítě nacpu babičce na hlídání, ano, bojím se aby bylo vše v pohodě, ale věř mi, že si to mateřství budu užívat mnohem víc, než leckterá nevyzrálá pětadvacítka

Možná nyní, pár let. V 60 si budeš užívat pubertu a maturovat dítko bude před Tvojí sedmdesátkou. A věř, že klišé o nezralých 25letých matkách( mimochodem, to je ideální věk pro mateřství) je mimo mísu. Mají o 20 let mladší organismus.Ty už jsi na mateřství a další rodičovství stará.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
15.12.17 20:21
@Burj Chalifa píše:
Možná nyní, pár let. V 60 si budeš užívat pubertu a maturovat dítko bude před Tvojí sedmdesátkou. A věř, že klišé o nezralých 25letých matkách( mimochodem, to je ideální věk pro mateřství) je mimo mísu. Mají o 20 let mladší organismus.Ty už jsi na mateřství a další rodičovství stará.

Souhlasim. Ono pouzivat vyraz nezrala petadvacitka je na uplne stejne pejorativni urovni, jako predklimaktericka petactyricitka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6857
15.12.17 20:28
@Burj Chalifa píše:
Možná nyní, pár let. V 60 si budeš užívat pubertu a maturovat dítko bude před Tvojí sedmdesátkou. A věř, že klišé o nezralých 25letých matkách( mimochodem, to je ideální věk pro mateřství) je mimo mísu. Mají o 20 let mladší organismus.Ty už jsi na mateřství a další rodičovství stará.

Souhlas, už jsem to i tady psala. Většina žen v 55letech, ale i mužů, kteří pracují, jsou unavený z práce v tomto věku, klidně dřív. Několikrát se tu i psalo, že je babička, sice mladá, ale unavená z práce, do důchodu daleko, tak nemá sílu ani na vnoučata, nehlídá, chce mít klid.Do toho se starat o puberťáka, no nevím. Chtěla bych fakt znát názor maminek, které si udělali dítě v 45letech, jak mluví za 10 let. V okolí mi řeknou, že své dítě milují, ale už by do toho znovu nešly. Teď by měly relativně klid, děti už dospělé a ne se starat po práci o dítě. Někteří rodiče si myslí, že nikdy nebudou staří a zůstanou nesmrtelný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
15.12.17 20:30
@vonajebohyne píše:
Souhlasim. Ono pouzivat vyraz nezrala petadvacitka je na uplne stejne pejorativni urovni, jako predklimaktericka petactyricitka.

No tak ale každej není zralej na dítě ve chvíli, kdy na to má nejelpší věk co se týče fyzické stránky, je to individuální. Mentálně může každej dozrát jindy.
Já byla nezralá pětadvacítka a klidně to přiznám :) byla jsem rozlítaná a na dítě jsem neměla ani pomyšlení a bylo by chudák. Dozrála a zmoudřela jsem později. A takových je určitě víc, některé si to dítě i pořídí a pak radši lítaj po diskotékách, aby si něco užily, tak to by zas bylo lepší, kdyby pár let počkaly :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
15.12.17 20:37
@ospalámyš píše:
No tak ale každej není zralej na dítě ve chvíli, kdy na to má nejelpší věk co se týče fyzické stránky, je to individuální. Mentálně může každej dozrát jindy.
Já byla nezralá pětadvacítka a klidně to přiznám :) byla jsem rozlítaná a na dítě jsem neměla ani pomyšlení a bylo by chudák. Dozrála a zmoudřela jsem později. A takových je určitě víc, některé si to dítě i pořídí a pak radši lítaj po diskotékách, aby si něco užily, tak to by zas bylo lepší, kdyby pár let počkaly :nevim:

To jiste ano, ale ne kazda petadvacitka je nezrale pako litajici po diskotekach. A stejne tak ne kazda petactyricitka ocekava s funenim a mokrym hadrem prechod. Jde o tu primarni pejorativnost. Pro kazdeho je jeho cas jindy. Nicmene zakladatelka ma asi sve obavy a neni si jista, proto se pta. Zpetnou vazbu dostala a dale je to jen na ni, jejim partnerovi a pocitu.
@havedka Prijdes mi jako rozumna zenska a drzim palce, at uz se rozhodnes jakkoliv :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
15.12.17 20:48
@vonajebohyne píše:
To jiste ano, ale ne kazda petadvacitka je nezrale pako litajici po diskotekach. A stejne tak ne kazda petactyricitka ocekava s funenim a mokrym hadrem prechod. Jde o tu primarni pejorativnost. Pro kazdeho je jeho cas jindy. Nicmene zakladatelka ma asi sve obavy a neni si jista, proto se pta. Zpetnou vazbu dostala a dale je to jen na ni, jejim partnerovi a pocitu.
@havedka Prijdes mi jako rozumna zenska a drzim palce, at uz se rozhodnes jakkoliv :kytka:.

Právě je to stejné klišé jako to, že každá přestárlá matka je unavená a pubertu svých dětí nedá, hlavně že se tu na diskuzi ty přestárlé matky plácají po zádech :)
Každpádně tu dotyčná nepsala, že každá pětadvacítka je nezralá. :nevim:

Vždycky záleží nejvíc na tom jak to kdo podá, ale prostě najdeš nezralou pětadvacítku stejně jako unavenou starší matku, nepohoršuje mě, když to někdo zmíní, ale vždycky záleží jak to udělá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí