Maminkou v 45, není už neskoro?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6211
16.12.17 16:01

Holky ja ziju v zahranici a tady je uplne normalni rodit po 40 a je mi moc smutne, kdyz nekdo zalozi podobnou diskuzi… a necha druhe rozhodnout jestli mit dite nebo ne…to je podle me vetsi problem nez vek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
16.12.17 16:07
@berda21 píše:
Holky ja ziju v zahranici a tady je uplne normalni rodit po 40 a je mi moc smutne, kdyz nekdo zalozi podobnou diskuzi… a necha druhe rozhodnout jestli mit dite nebo ne…to je podle me vetsi problem nez vek.

to, že je něco běžné v zahraničí ještě neznamená, že na něho nepůsobí přírodní zákony. V zahraničí dělají lidé ledacos a nemusí to být hned vzor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59415
16.12.17 16:07

@berda21 to je problém zakladatelky že ani sama neví co chce, oosbně 45 na těhotenství je prostě pozdě :?. Můžeme si říkat že je to ok ale není. řekne nějaký doktor, jo v klidu, žádný problém :lol:. Věku se utéct nedá :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.17 17:11

Osobně bych měla strach z vrozených nemocí/vad z důvodu vysokého věku matky. A pak jak jiní již zmínili, zamyslela bych se nad tím, že až bude dítě maturovat, vám bude 64/65! Pubertou si bude procházet ve vašich 60, ale záleží na vás, zda si myslíte, že to zvládnete… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85535
16.12.17 17:51
@berda21 píše:
Holky ja ziju v zahranici a tady je uplne normalni rodit po 40 a je mi moc smutne, kdyz nekdo zalozi podobnou diskuzi… a necha druhe rozhodnout jestli mit dite nebo ne…to je podle me vetsi problem nez vek.

Kde zijes? Ja taky a tady ne.

Ja bych podobnou diskuzi ani nezakladala, protoze by to u me nepripadalo v uvahu, obzvlast se 3 detmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
16.12.17 18:53
@Markéta80 píše:
@berda21 to je problém zakladatelky že ani sama neví co chce, oosbně 45 na těhotenství je prostě pozdě :?. Můžeme si říkat že je to ok ale není. řekne nějaký doktor, jo v klidu, žádný problém :lol:. Věku se utéct nedá :?

no tak bud otehotni, nebo neotehotni. Pozde je tehdy, kdyz to uz nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59415
16.12.17 19:04

@warita takže když otěhotní v 50 je to fajn? Ono to někdy chce používat mozek ;) To je pak ta realita, může se cítit na 30 ale vajíčka bohužel nemládnou a jsou už stará. Ale jediná výhoda bude že může se svým dítětem hlídat vnoučata nebo naopak její děti si vezmou ke svým dětem na hlídání sourozence :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
16.12.17 19:21
@Markéta80 píše:
@warita takže když otěhotní v 50 je to fajn? Ono to někdy chce používat mozek ;) To je pak ta realita, může se cítit na 30 ale vajíčka bohužel nemládnou a jsou už stará. Ale jediná výhoda bude že může se svým dítětem hlídat vnoučata nebo naopak její děti si vezmou ke svým dětem na hlídání sourozence :mrgreen:

ja to tak neprozivam. Kolegyne z prace porodila pred mesicem ve 45 chlapecka, je zdravy, donoseny a kolegyne to dobre zvlada. Kdyby to vajicko nebylo v poradku, tak by se z neho nenarodil zdravy chlapecek. Jinak samozrejme s vekem stoupa riziko abnormalit, ale priroda si vetsinu „protridi“ sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
16.12.17 20:06

@warita Ono je jedno v kolika letech ta žena porodí, horší je to potom o dvanáct patnáct let později. Protože mít puberťáka v 45 nebo 60, to je rozdíl velmi značný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
16.12.17 20:33
@ajtakrajta1 píše:
Po gynekologické stránce jsem v pořádku a vše funguje jak má. Asi to bude tou kvalitou nebo absencí vajíček a snažit se dalších x-let, tak to nechci. Doktor mi i nabízel tuším pregnyl a ještě něco, ale odmítla jsem.

Zkus Mojzisovku. Pro mě zázrak. Od 35 jsme se snažili a 2 roky nic. Po měsíci cvičení těhotná. Poradila jsem dalším dvěma kamoskam a to samé. Holky teda obě pod 30let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
16.12.17 20:37
@MisaHanuska píše:
@warita Ono je jedno v kolika letech ta žena porodí, horší je to potom o dvanáct patnáct let později. Protože mít puberťáka v 45 nebo 60, to je rozdíl velmi značný.

dobre. Prosim te, objasni mi, v cem presne spociva ten rozdil? Pubertak si tak nejak zije svuj zivot, rodic s nim v tomto veku uz moc nezmuze a servat pubertaka dokaze clovek v 60 stejne dobre jako ve 40. A rekla bych, ze starsi lide jsou vesmes vice relxovani, takze bych si tipla, ze toho pubertaka budou zvladat lepe nez mladsi rodic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
16.12.17 23:52
@warita píše:
dobre. Prosim te, objasni mi, v cem presne spociva ten rozdil? Pubertak si tak nejak zije svuj zivot, rodic s nim v tomto veku uz moc nezmuze a servat pubertaka dokaze clovek v 60 stejne dobre jako ve 40. A rekla bych, ze starsi lide jsou vesmes vice relxovani, takze bych si tipla, ze toho pubertaka budou zvladat lepe nez mladsi rodic.

Zlato, poslala bych ti svou problematickou devatacku. A ja se jen modlim, aby nám ta umělecká škola vyšla :mrgreen:.
A jo…také jsem si myslela, že já nikdy nebudu mít bad girl…nooo hodně jsem se pletla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
17.12.17 00:08
@vonajebohyne píše:
Zlato, poslala bych ti svou problematickou devatacku. A ja se jen modlim, aby nám ta umělecká škola vyšla :mrgreen:.
A jo…také jsem si myslela, že já nikdy nebudu mít bad girl…nooo hodně jsem se pletla.

ja nepochybuju, ze problematicke deti existujou. Jenom nevim, co na tom zvlada 40tnik lepe nez 60ti lety rodic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
17.12.17 00:12
@warita píše:
ja nepochybuju, ze problematicke deti existujou. Jenom nevim, co na tom zvlada 40tnik lepe nez 60ti lety rodic.

Ver mi, ze diametrální rozdíl tam je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
17.12.17 09:50
@warita píše:
ja nepochybuju, ze problematicke deti existujou. Jenom nevim, co na tom zvlada 40tnik lepe nez 60ti lety rodic.

Strejda by Ti mohl vyprávět. Na prahu padesátky s novou manželkou pořídil dvě děti. Teď je mu 67 o nějakém důchodu si může nechat jenom zdát, protože jen z důchodu by vážně dvě děti na střední neutáhnul. Teď si jen drží palce, aby zdraví pár let ještě vydrželo a aby kluci nechtěli na vejšku :think: A když má slabou chvilku, tak přiznává, že pořídit si další děti byla chyba a že je hodně unavenej. A to ti kluci nejsou problematičtí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí