Maminkou v 45, není už neskoro?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
17.12.17 23:03

@havedka Dojdi si na stanovení hladiny AMH (Antimülleriánský hormon) v krvi. Je to jednoduchý odběr krve, stojí to 1.000,– Kč a dozvíš se, jestli ještě máš dostatečné množství kvalitních vajíček a šanci na otěhotnění nebo naopak. Přeji vám s partnerem šťastný společný život, ať už s mimčem nebo bez mimča. :P

• Citovat
  • Upravit
15113
18.12.17 05:21
@warita píše:
huh? 8o Jak si na to prisla?

To je přece vtip. Už asi třicet let starej :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
18.12.17 06:42

@maminicka2017 určitě, budu ráda!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
18.12.17 07:57

Ja bych se v takovém věku uchýlila k pěstounské péči, pokud bYch se na to cítila…tuhle jsem ve vesnicce viděla jednoho chlapečka stejně starého jak moje dcerka a kdyby me manžel neodtahl, tak si ho snad odvezu domu :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monicka1990s
18.12.17 10:14

@Enmamma já to takhle už dlouho nevnímám, takhle jsem věk vnímala opravdu tak v těch 14 letech. Ve45 letech na určité věci, jako právě dítě už pozdě podle mě je, ale je to jen můj osobní názor. V tomhle se snažím dívat i do budoucna.

Příspěvek upraven 18.12.17 v 12:29

• Citovat
  • Upravit
75
18.12.17 11:57

I když to byla jiná doba, tak začátkem 50. let minulého století porodila moje babička ve 41 letech mojí mamku, ve 43 letech jejího bratra a v 45 letech dvojčata…celkem měla 14 děti a zemřela i s dědou v 81 letech… užili si vnoučata i nejmladších děti, dle mě má příroda vše pod kontrolou a pokud žena otěhotní přirozeně v tomto věku, tak v tom nevidím nic špatného, naopak je to nádhera. :mavam: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
18.12.17 11:58
@Florka22 píše:
I když to byla jiná doba, tak začátkem 50. let minulého století porodila moje babička ve 41 letech mojí mamku, ve 43 letech jejího bratra a v 45 letech dvojčata…celkem měla 14 děti a zemřela i s dědou v 81 letech… užili si vnoučata i nejmladších děti, dle mě má příroda vše pod kontrolou a pokud žena otěhotní přirozeně v tomto věku, tak v tom nevidím nic špatného, naopak je to nádhera. :mavam: 8)

ja si prave taky myslim. Kdyby priroda nechtela, aby zena rodila ve 40plus, tak be proste neotehotnela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
18.12.17 13:18
@warita píše:
ja si prave taky myslim. Kdyby priroda nechtela, aby zena rodila ve 40plus, tak be proste neotehotnela.

Taky jsem plánovaně otěhotněla a porodila ve 45 letech. A jak tady někdo píše, že to nezvládneš, není to pravda. Naopak. Všechno si mnohem víc užiješ. Starší syn je o 15 let starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
18.12.17 15:38
@snažilka2 píše:
Taky jsem plánovaně otěhotněla a porodila ve 45 letech. A jak tady někdo píše, že to nezvládneš, není to pravda. Naopak. Všechno si mnohem víc užiješ. Starší syn je o 15 let starší.

Verim tomu.

Tady v CR se razi, ze jenom mlady clovek se muze postarat o sve deti. Nevim, kde se tento predpotopni nazor vzal… mozna to souvisi s tim, ze teprve nedavno zacal rust prumerny vek prvorodicky a spolecnost to jeste nestacila stravit.

Na zapade se naopak rika, ze starsi matky/rodice jsou lepsi rodice. Maji lepsi financni zazemi, nehoni karieru/nemusi se rozhodovat pro deti na ukor kariery, jsou daleho relaxovanejsi a uvolnenejsi ve vychove, nez starsi rodice a vseobecne se starsi matky shodnou na tom, ze si ve vyssim veku deti vice uzivaji.

Verim, ze za 10let ani tady v CR nikdo nemrkne okem nad 40plus matkou, ale jeste nejsme tak daleko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
18.12.17 15:51

Můžu se zeptat kolik Ti je? @warita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
18.12.17 15:57
@robínek píše:
Můžu se zeptat kolik Ti je? @warita

muzes, je mi 38.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
18.12.17 15:59

To už je fakt hodně pozdě na dítě, nehledeě na to, že po třicítce už je větší šance, že dítě bude mít vývojové vady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
18.12.17 16:11
@warita píše:
muzes, je mi 38.

Mně je 44 a musím teda poctivě přiznat, že po té 40 se to u mě nějak zlomilo a najednou jsem rychleji unavená. Dost tomu teda napomáhá péče o malé děti a návrat do práce, čert ví, jak bych se cítila, kdybych teď už měla děti odrostlé. Upřímně přiznám, že už bych k miminku vstávat nechtěla - a že jsem si toho užila až až. Každý opravdu musí zvážit svoje síly, nelze říct, že po 40 je už unavený každý, ale taky ne, že je péče o malé dítě brnkačka pro každého i v 45. A k tomu přirozenému otěhotnění, jo přes to bych nešla, rozhodně žádné hormony v 45, ale ani to přirozené otěhotnění není samospásné. U mě je prý dost velká šance ještě i teď otěhotnět, ale psychicky se na to už prostě necítím. Možná že ženy, které měly první děti někdy kolem těch 20 si už dost odpočaly a po 40 jsou zase plné elánu a na miminko se cítí… Prostě ale nelze zevšeobecňovat, pro každou to mateřství po 40 prostě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
18.12.17 16:18
@robínek píše:
Mně je 44 a musím teda poctivě přiznat, že po té 40 se to u mě nějak zlomilo a najednou jsem rychleji unavená. Dost tomu teda napomáhá péče o malé děti a návrat do práce, čert ví, jak bych se cítila, kdybych teď už měla děti odrostlé. Upřímně přiznám, že už bych k miminku vstávat nechtěla - a že jsem si toho užila až až. Každý opravdu musí zvážit svoje síly, nelze říct, že po 40 je už unavený každý, ale taky ne, že je péče o malé dítě brnkačka pro každého i v 45. A k tomu přirozenému otěhotnění, jo přes to bych nešla, rozhodně žádné hormony v 45, ale ani to přirozené otěhotnění není samospásné. U mě je prý dost velká šance ještě i teď otěhotnět, ale psychicky se na to už prostě necítím. Možná že ženy, které měly první děti někdy kolem těch 20 si už dost odpočaly a po 40 jsou zase plné elánu a na miminko se cítí… Prostě ale nelze zevšeobecňovat, pro každou to mateřství po 40 prostě není.

o tom zadna. To musi holt posoudit kazdy sam.

Mne ta pece o miminko taky docela zmaha a to mi ani 40 neni. Diky bohu je uz z toho nejhorsiho venku ale ceka nas jeste obdobi vzdoru. A taky mne jeste ceka druhatko… ale nejak to zvladnu, budu muset.

Nicmene k te unave, nemam zadne porovnani. Deti ve 20 jsem nemela a Leonka je moje prvni dite. Ale tim, ze mi chybi porovnani, tak tezko rict. Treba bych byla stejne vycerpana a podrazdena. Ja si dokonce myslim, ze to je dost pravdepodobne. Ja byla odjakziva takova nedokrvena, nazelenala, napul omdlevajici etericka bytost a silne pochybuju, ze bych to zvladala nejak o moc lepe jako mlada. Navic jsem byvala daleko vetsi nervak.

No nic, diky bohu mi manzel hodne pomaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
18.12.17 16:22

@warita
No já právě vydržela vždycky hrozně moc po té psychické stránce a nevyspat se mi vůbec nevadilo. V pohodě jsem zvládla péči o první dítě i o to druhé kolem 40 - nevyspala jsem se no a co? Ale paradoxně teď, když už děti celou noc spí, tak jsem večer dost unavená a kolikrát usínám, sotva si sednu. A není to jen zimou, budu muset zvolnit a nenakládat si toho tolik, co dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí