Maminkou v 45, není už neskoro?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
218
25.2.18 09:19

Ja byt tebou, užívám si vnoučata, ktera bud už jsou nebo teprve prijdou. Sama si budeš pak říkat - mohla jsem mit uz klid. Vem si, kolik by ti bylo, až mu bude 18… ale to je jen muj nazor, nikoho nesoudim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
25.2.18 09:20
@Doe_Jane píše:
to se nevylučuje… ale tohle je stejně hrozné z mého pohledu, sobecké ženské prostě… lituju těch dětí, budou se cítit dost blbě až je do školy bude doprovázet babička

Občas se vyskytnou děti, které do školy babičky vedou. Skutečné babičky. Ty děti se opravdu kvůli tomu špatně necítí. Některé mámy vypadají jako babičky a jsou poměrně hodně mladé. Jestli jsi chtěla urazit ženy, které tohle rozhodnutí udělaly, tak tohle nebyla dobrá trefa. Ale ty to jistě ještě vylepšíš, jak je tvým zvykem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
25.2.18 09:21
@vejilka píše:
Tak pokud bude na denním studiu, tak jedině nějakou brigádu před noc :think: A upřímně bych to svému dítěti neudělala. Pro mě by byla priorita, podporovat ho ve vzdělání, pokud bude studijní typ. Prostě to beru tak, že mám k dítěti určitou povinnost, jak výchovou, tak finanční.

No, ja to beru jinak. Starsi deti si privydelavaly na studiich, zacli uz na SS, pokracovaly na VS a nejak jim to neuskodilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
25.2.18 09:23

Líbí se mi, že když dojdou jiné argumenty, nastoupí tak „klasika“ - jak to bude děsné, když povede dítě do první třídy matka kolem padesáti let, že bude vypadat jak babička… to fakt nemá chybu… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
25.2.18 09:28
@jannina1 píše:
No mam dlouhe blond vlasy, moderni obleceni, tak me tak spousta lidi oslovovala.Na to jsem byla bezne zvykla.Nyni jiz par let ubehlo, tak jsem jen mlada pani :D

No, ono nam ta mlada pani v cestine ustrnula trosku az temer do idiomu a lze ji slyset pri osloveni kohokoliv pod osmdesat…nezridkakdy jsem byla svedkem, kdy prodavacka oslovovala touto frazi i kyprou padesatnici v tesilovem kostymku tahnouci tasku na koleckach…:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6859
25.2.18 09:28
@jannina1 píše:
No, ja to beru jinak. Starsi deti si privydelavaly na studiich, zacli uz na SS, pokracovaly na VS a nejak jim to neuskodilo.

Já si přivydělávala taky od 15.Na SŠ jsem si platila i pomůcky. A to byla státní. Ale z brigád toho moc nebylo. Jenže u nás v rodině nebyly finance zase kvůli velkému počtu sourozenců, takže jsem prostě byla ten případ že jsem chodila a vracela se v noci. Čas na učení jsem moc neměla, maturitu jsem nakonec dala s odřenýma ušima. Ale, nezvládla bych to sama, kdy je VŠ daleko těžší a nakladnější. To se pak ty děti na to vyprdnou, když doma nejsou finance a jdou radši makat.Pak v dospělosti je to horší, dělat si školy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
25.2.18 09:29
@hanka.br. píše:
Občas se vyskytnou děti, které do školy babičky vedou. Skutečné babičky. Ty děti se opravdu kvůli tomu špatně necítí. Některé mámy vypadají jako babičky a jsou poměrně hodně mladé. Jestli jsi chtěla urazit ženy, které tohle rozhodnutí udělaly, tak tohle nebyla dobrá trefa. Ale ty to jistě ještě vylepšíš, jak je tvým zvykem.

však ať si zvykají, budou se s tím setkávat často

• Citovat
  • Upravit
1108
25.2.18 09:31

Tak klasika to je…
Protoze ve 52 letech vest do skoly prvnacka je mazec a v 60ti zapolit s pubertakem no nevim…
A to muze zena vypadat sebelepe, ale proste 50 je 50. A muze ji okoli rikat,,mlada pani,, jak chce.
Mimochodem jsem stala ve fronte a prodavacka mi rika: co si date,,mlada pani,, a za mnou duchodkyne a na ni:,,a Vy, mlada pani…,,
Takze toto osloveni opravdu neukazuje, jak moc skvele dotycna vypada.
I v prirode je čas setby a cas sklizne… tak to proste je.
A pokouset prirodu,,umele,, mi prijde jako bláznovství…

Mimochodem jsem mela spoluzaka, který mel starsi maminku a to ho zdaleka nemela ve 45. A pamatuju si, jak se pokazde tak strasne stydel, kdyz mu deti rekly: Pavle, mas tady babicku… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
25.2.18 09:32
@hanka.br. máš pravdu, vylepšila… :mrgreen:
@Doe_Jane píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
25.2.18 09:33

Já osobně už bych do toho nešla, je to poměrně vysoký věk. Možná bych uvažovala jinak, kdyby to mělo být mé první dítě. Ale jestli 4., tak to už ne. Ani kdyby partner naléhal, sám si vybral starší partnerku. Ovšem jestli se bojíš, že by tě mohl vyměnit za mladší model, když řekneš ne, tak je dobré si to přiznat. Podle mě to není ten správný důvod na takové rozhodnutí. Ale neříkám, že je to váš případ, nicméně je to možnost.

Mě by nejvíc odrazovalo riziko, že se podlomí zdraví a nebudu se moct dítku dostatečně věnovat. Dnes si ok, za 9 měsíců může být vše jinak. Nemusí, ale může. Zavírat oči před věkem není ve vztahu k plánování rodičovství moc rozumné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
@Maminkave45 píše:
Ahoj, myslim, ze neni pozde :) jsem ve stejne situaci, nam se nakonec tehu povedlo, i kdyz s darovanymi vajicky. Starsimu synovi je 5, mela jsem ho temer ve 40. A materstvi si uzivam. Nejsem vic unavena nez se starsimi detmi ve 20 nebo 25. Nedej na nazory lidi, kteri nejsou ve tve situaci. Rid se srdcem. Driv zeny rodily porad, nikdo to neresil. Jen nyni nas kazdy tlaci do spolecenskych norem. Nikdo neodsuzuje, kdyz se holka stane v 17 maminkou, ale nas by kazdy soudil. Drzim ti palce, hodne stesti a kasli na lidi, kteri neziji tvuj zivot :)

já ti nevím. Nejmladší dítě jsem rodila po 40 a hlavně po psychické stránce mi těhu dalo dost zabrat. Otěhotněla jsme tedy jsme přirozeně a bez problémů.
Je to na zvážení každé ženy, ale naslouchala bych přírodě. Pokud už přirozenému početí brání, ví proč :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14012

Je to kazdeho vec, ale priklad. Moje mamka si nasla mladsiho pritele po rozvodu. On je bezdetny a o 12 let mladsi. Mamce bylo v te dobe 41. neverili by jste kolik lidi do ni silo, aby meli spolu dite, protoze jinak chudak bude bez deti…jsou spolu 10 let a mamka je stastna, ze zadne spolecne dite nemaji (on ani nechtel). Ma cas na vnoucata, ktere miluje a je rada kdyz prijedeme a po vikendu jeste radsi, ze uz si muze odpocinout, protoze chodi do prace od 7-17.. na druhou stranu kolik chlapu se pak o to dite chce starat. Kolikrat k tomu neukecate 25leteho co potom pomalu ctyricatnika kgery ma opravdu rad uz svuk klid. Jinak moje mamka na.svuj vek vypada mov dobre a tez ji rikajo mlada pani a ptaji se zda vnoucatka jspou jeji deti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1108
@Doe_Jane píše:

Ale tak on je rozdil, kdyz vede do skoly dite babicka, co vypada jako babicka a je babicka, nez maminka ve veku babicky, co vypada jako babicka.
O tom snad netreba diskutovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
25.2.18 09:37
@Doe_Jane píše:

tak s babičkou si mě ještě nikdo nespletl, a to bych jí klidně být mohla. Neříkám, že těhot. po 40 nemá svá úskalí. Ale vzhled je relativní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
25.2.18 09:39
@Regina Hero píše:
Líbí se mi, že když dojdou jiné argumenty, nastoupí tak „klasika“ - jak to bude děsné, když povede dítě do první třídy matka kolem padesáti let, že bude vypadat jak babička… to fakt nemá chybu… :mrgreen:

Pak je ještě oblíbený maturitní ples, kde se bude maturant za sve stare rodiče stydět. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí