Maminkou v 45, není už neskoro?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
25.2.18 11:27
@warita píše:
45+18= 63. Tohoto veku se dozije skoro kazdy.

jo? Tak to já mám jiné zkušenosti. A hlavně ale dítě tě potřebuje i v 18 a ve 20, to stěží matururjí. Pak vysoká škola. Prostě dítě ve 45 je z mého pohledu nerozum. Kdybych náhoděm otěhotněla ( a dělám vše proto, aby se to nestalo), byla bych dost v průšvihu a nevím, co bych dělala. Cíleně těhotnět, ani omylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107491
25.2.18 11:30
@hanka.br. píše:
Veliký. Pokud ten problém máš ty, s největší pravděpodobností si prostě dítě v 45 letech nepořídíš. Argument byl, že se děti cítí blbě a děti se za rodiče stydí. U tebe to tak není. Blbě se cítíš ty a za sebe by ses na plese styděla taky ty. Takže ti nehrozí podstoupit ve 45 letech IVF.

tak mně určitě ne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
25.2.18 11:31
@warita píše:
@srpen89 ja ale nerekla kazdy, rekla jsem skoro kazdy. A jinak ano, to je prave to, ze clovek se nemusi ani dozit 40, kdyz na to prijde. Tos mela teda hodne tezky, nedovedu si ani predstavit takto prijit o oba rodice!

A k tomu jeste o manzela. Vsichni umreli behem 2 let. Zustala jsem uplne sama s tehdy 5 letym synem. Tezke to bylo a stale je. Vzdycky se pousmeju, kdyz tady ctu, jak je to s detmi tezke kvuli hlidani pri nemoci, kdyz maji rodice daleko. Ja bych byla stastna, kdybych je vubec mela :? A kdyby mi tu mladsi pohlidali alespoň tyden o prázdninách. Tady je videt, jak je vsechno relativni. Takze @pe-terka ;) Nemocne dite bez hlidani je na houby, to je fakt. Takovy nestovice a osetrovacka na 3 tydny, kdy ti zaplati jen 9 dni je opravdu mazec, ale budte radi, ze mate oboje prarodice ;) Vim o cem mluvim :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
25.2.18 11:32
@terinka4444 píše:
jo? Tak to já mám jiné zkušenosti. A hlavně ale dítě tě potřebuje i v 18 a ve 20, to stěží matururjí. Pak vysoká škola. Prostě dítě ve 45 je z mého pohledu nerozum. Kdybych náhoděm otěhotněla ( a dělám vše proto, aby se to nestalo), byla bych dost v průšvihu a nevím, co bych dělala. Cíleně těhotnět, ani omylem.

rozumim…

no, ja taky neplanuju dite ve 45. Ale nahoda je blbec a s pristupem, ktere muj manzel k veci ma, tak nevim nevim co se stane. HA neberu a ani nebudu brat, telisko nechci, kondomy nevyhovuji ani jednomu z nas a tak jsem dnes nakrojila tema sterilizace (az se narodi druhe), protoze manzel nema rad ani prerusovanou souloz a myslela jsem si, ze to vyresi nas problem.

No, skoncilo to hadkou, protoze on to nazval debilnim napadem, ktery neni hoden ani jeho odpovedi a radsi bude riskovat, ze ja v 40plus jeste jednou otehotnim, coz by jemu nevadilo, protoze on stejne chce deti tri.

Jsem nastvana, jak uz davno ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
25.2.18 11:36
@EmmaAnna píše:
@terinka4444 Trochu blbost, ne? Naopak měly dřív ženy i deset dětí, myslíš si, že je stihly porodit do třiceti?Kdybych chtěla dítě, tak do něj půjdu a na věk se neohlížím. Nedovedu si představit být plodná, chtít dítě, a dobrovolně ho nemít.

o jakém dřív se bavíme? Protože moje máma je 56.ročník, bráchu měla ve 32 letech a byla jedna z těch starších matek a fakt nebylo něžné mít děti ve 40 nebo snad ve 45. Moje tchyně je ročník 32 a manžela měla omylem ve 40 letech, jeho sourozenci jsou o generaci starší a dodnes povídá, že byla spíš rarita, že tak běžné to nebylo. Ano, moje prababička měl 13 dětí, zemřela v 53 letech a děda rok po ní. Takže bavíme se o době, kdy ještě lidi neměli televizi? Nebo o době po válce, kdy tedy 45letá rodička nebyla běžná věc. Nebo o době, kdy běžně měli ženské 13 dětí, ale neměly jim co dát jíst, děti běhaly bosé a ženské běžně umíraly po padesátce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
25.2.18 11:36
@srpen89 píše:
Myslis? Kdybych me mela moje maminka v petactyriceti, tak jsem byla ve 13 oboustranny sirotek. Tatinek totiz umrel ještě 2 roky pred ni. :( Jinak. Take jsem v pozici „stare“ matky. Druhe dite jsem si poridila skoro ve 40, protoze mam o spoustu let mladsiho muze, ktery dite nemel a moc ho chtel. Nebyla jsem proti, i kdyz jsem dalsi dite uz neplanovala, ale pod podminkou, ze se to povede max. do 40. Nikdy, opravdu nikdy bych nesla do umelyho. Nejsem prirodni matka, ale zrovna v tomhle pripade jsem to vzdycky nechavala na te prirode. Pokud zenska deti mit nema, tak je mit nema, nejaky duvod to ma. Ja mela to stesti, ze se mi povedlo otehotnet prakticky hned a pred ctyricitkou jsem porodila. Proste osud, melo to tak byt. Ve 45 letech bych do toho uz ja osobne nesla. Ale pokud se na to nekdo citi a slo by to PRIROZENE, tak at si kazdy dela co chce. Protoze pokud nekdo bez problemu otehotni a donosi mimico v petactyriceti, tak to tak proste ma byt. ;) Problem muze byt to, co pisu na zacatku. Me rodice zemřeli oba mladi :? Ja do toho sla hlavne proto, ze mam mladeho muze, takze i kdybych ja zemřela jako moji rodice, tak je velice pravdepodobne, ze muj muz bude zit jeste dlouha leta :)

Mno, tak kdyby mě máma měla v 45, tak mi je skoro patnáct a jsem skoro 10 let poloviční sirotek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
25.2.18 11:38
@robínek píše:
Ja myslím, ze jsme se spolu o tom ubytku psych.sil po 40 uz bavily. Ja mela druhé dítě presne ve 40, těhotenství v pohodě, mazetska taky, ale navrat do pracew a k tomu starší v 1.tride, to uz pro me bylo psych. náročné. Prosze únava a nemoznost vypnout. Taky je problem, ze prarodiče jsou uz na hlidani staří. Když vidím mladší kolegyně, jak daji deti babičce klidne na cely víkend, aby si odpocinuly, vyrazili di někam s manželem apod., tak to my prostě nemáme, prarodiče se uz na to neciti. Ted po pul roce chozeni do práce je to lepsi, musela jsem si hlavně ve vlastní hlavě najet na novy styl, taky teda jedu v doplncich stravy - bez hořčíku a rybiho tuku ani ránu :lol:

jo, to naše babičky nehlídaly ani když byly mladé, ani teď, takže na to jsem byla zvyklá… a práci jsem si přizpůsobila já, abych se nemusela honit… ale chápu, že ne každý si to tak může zařídit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
25.2.18 11:42
@warita píše:
rozumim…

no, ja taky neplanuju dite ve 45. Ale nahoda je blbec a s pristupem, ktere muj manzel k veci ma, tak nevim nevim co se stane. HA neberu a ani nebudu brat, telisko nechci, kondomy nevyhovuji ani jednomu z nas a tak jsem dnes nakrojila tema sterilizace (az se narodi druhe), protoze manzel nema rad ani prerusovanou souloz a myslela jsem si, ze to vyresi nas problem.

No, skoncilo to hadkou, protoze on to nazval debilnim napadem, ktery neni hoden ani jeho odpovedi a radsi bude riskovat, ze ja v 40plus jeste jednou otehotnim, coz by jemu nevadilo, protoze on stejne chce deti tri.

Jsem nastvana, jak uz davno ne…

Jo, s přístupem tvého muže by si ten můj nezasouložil, minimálně se mnou ne :lol: Já nevím, já jedno dítě rodila v 31 a druhé na sklonku 36.roku, té starší je 11 a té mladší 6. Manžel je ještě o tři roky starší ( ne schválně, ale otěhotnění byl prostě boj a běh na dlouhou trať, spíš na maratón). Manželovi rodiče měli manžela pozdě, tchyně myslela, že je v přechodu, 40 45 let, přestože žijí dodnes, tchánovi je 90, tak jsou k ničemu myšleno ve vztahu k dětem, v případě krize se s nimi nedá počítat ve vztahu k dětem vůbec. Moje maminka 62 let je nemocná ( ve 40 a 45 to byla ještě velmi čilá krásná mladá ženská, milovala sport a žila posilovnou, dneska ji mám v péči a je na mě závislá). Takže často myslím na to, co by bylo s mými dětmi, jak je dochovám do dospělosti, ne do 18 let, ale i dál. Být ještě o 10let straší, tak z toho v noci ani nespím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107491
25.2.18 11:42
@terinka4444 píše:
o jakém dřív se bavíme? Protože moje máma je 56.ročník, bráchu měla ve 32 letech a byla jedna z těch starších matek a fakt nebylo něžné mít děti ve 40 nebo snad ve 45. Moje tchyně je ročník 32 a manžela měla omylem ve 40 letech, jeho sourozenci jsou o generaci starší a dodnes povídá, že byla spíš rarita, že tak běžné to nebylo. Ano, moje prababička měl 13 dětí, zemřela v 53 letech a děda rok po ní. Takže bavíme se o době, kdy ještě lidi neměli televizi? Nebo o době po válce, kdy tedy 45letá rodička nebyla běžná věc. Nebo o době, kdy běžně měli ženské 13 dětí, ale neměly jim co dát jíst, děti běhaly bosé a ženské běžně umíraly po padesátce?

A ty děti všechny rozhodně nepřežily

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
25.2.18 11:46
@Regina Hero píše:
jo, to naše babičky nehlídaly ani když byly mladé, ani teď, takže na to jsem byla zvyklá… a práci jsem si přizpůsobila já, abych se nemusela honit… ale chápu, že ne každý si to tak může zařídit…

Jo, ja nam 3/4 úvazek, na to uz jsem myslela předem, ze to bude ten první rok mazec, tak budu muset zvolnit. Ted vidím, ze jen jeden tok to stacit nebude. Máme v praci matku 4 malých deti, je o něco mladší nez ja, zkoušela se po mateřské vrátit na celý úvazek a za par měsíců se skoro zhroutila. Ted ma poloviční úvazek a pry je to maximum, co v relativní pohodě zvládá. Taky nemá hlidani a organizace casu je prostě peklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6857
25.2.18 11:48

Rd1

@Venetia píše:
jenžese o ně tak nestaraly jako dnes

S tím souhlasím. Dřív tohle neřešili. Děcka rostla jak dříví v lese. Starší sourozenci se staraly o mladší a většinou bydleli všichni ještě s prarodiči :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
25.2.18 11:49
@Venetia píše:

no to rozhodně ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6857
25.2.18 11:50
@Venetia píše:

To už nikdo nezmíní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
25.2.18 11:51

První dítě jsem měla ve 23, druhé na konci 25. roku a třetí ve třiceti. Už to srovnání těhotenství ve 22 a ve 30 pro mě byl markantí rozdíl, stejně tak v péči o novorozence. Absolutně si nedovedu představit rodit ve 40 nebo později. ALE netroufnu si nikoho soudit nebo snad jeho děti litovat. Můžou být lepšími rodiči než ti mladší, ale nemusí. Dle mě je to spíš o povaze než o věku. Osobně toho mám plný kecky a říkám si, že nemít (milovaného :srdce: a plánovaného) syna, už bych měla klid :mrgreen:. A nejde vůbec o fyzično, tělesně jsem velmi vitální a zdravá, spíš ta psychická vyčerpanost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107491
25.2.18 11:53
@vejilka píše:
To už nikdo nezmíní :mrgreen:

ani ty matky často ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek