Maminkou v 45, není už neskoro?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29350
25.2.18 13:14
@robínek píše:
To právě strašně zalezi na dítěti, některé je šťastné, ze nemusí nikam chodit a vystačí si samo, jiné musíš brzdit. Právě ze nevis, jake budeš mit dítě, takže předem říct, že starší řidič v pohodě zvladne dítě, protože přece do žádných kroužku chodit nemusí a nebude nu to vadit, to proste nejde. Pokud vis, ze si budeš moct upravit pracovní dobu, tak OK, ale ve starším veku se proste musí počítat s tim, ze sily zbývají a dítě bude potřebovat ponerne akční rodiče nějakých 15let, ne jen rok po porodu.

tak to určitě… každé dítě je jiné… ale když si vezmu, že já jsem všechny ty výlety a akce v dětství páchala se svými prarodiči (protože mě de facto vychovala babička s dědou, protože rodiče, ač mladí, na to kašlali a neměli zájem), tak to zase tak hrozné nebude… když jsem se narodila, babička měla 54 let… a do mých 17 let jsme jezdili o víkendech po výletech, k vodě, každý rok deset dní v Jeseníkách a deset dní v Tatrách… myslím, že ani dnes spousta mladých rodičů tohle s dětmi nepodniká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
25.2.18 13:16

@Regina Hero @robínek; me mamka nakonec zaplatila vytvarny krouzek v 11 tusim. A ackoliv jsem moc rada malovala, nebavilo me to. Prisla jsem na to, ze rada maluju to, na co mam chut a kdy mam na to chut a nelibilo se mi, jak jsme vzdy dostali narizeno malovat neco konkretniho urcitym zpusobem. Dale jsem rekla jednou nejake sproste slovo (vubec jsem nevedela, co to znamena, ale u nas ve tride to rikali vsichni a ja to placla) a ta ucitelka hned, ze chce mluvit s mou mamou. Tak jsem si domyslela, ze jsem asi rekla neco nevhodneho, ale mamu se mi do toho moc tahat nechtelo… az si nakonec ta uca moji mamku do skoly predvolala a ani vlastne nevim, co ji rekla… mama mi pak rekla, ze o tom vi a nedelala z toho vedu, ale taky se me zeptala, zda tam jeste chci chodit. Ted zpetne mam pocit, ze ji ta ucitelka mozna rekla, ze me tam asi nechce nebo neco takoveho. Fakt je, ze mi na konci roku jako jedine ze tridy dala 2 z kurzu, ostatni meli VSICHNI za jedna. Pritom muj jediny prohresek bylo to sproste slovo, o kterem jsem ani nevedela, co znamena. LOL A ta dvojka to zpecetila, dalsi rok uz jsem do krouzku nesla a dodnes mam trochu pocit krivdy, byt je to 27 let stara zalezitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
25.2.18 13:25
@Regina Hero píše:
tak to určitě… každé dítě je jiné… ale když si vezmu, že já jsem všechny ty výlety a akce v dětství páchala se svými prarodiči (protože mě de facto vychovala babička s dědou, protože rodiče, ač mladí, na to kašlali a neměli zájem), tak to zase tak hrozné nebude… když jsem se narodila, babička měla 54 let… a do mých 17 let jsme jezdili o víkendech po výletech, k vodě, každý rok deset dní v Jeseníkách a deset dní v Tatrách… myslím, že ani dnes spousta mladých rodičů tohle s dětmi nepodniká…

To souhlas. Manzelove neteri je 24, ma 3 male děti, je teda dost obezni a podnikaji toho tak půlku, co my, všechno je pro ni problem, to je o povaze a pohodlnosti
Spis jsem to myslela tak, ze by člověk mel zvážit, na co asi bude mit nejen za rok, ale treba i za 10 let, coz se samozřejmě blbe odhaduje, ale pokud člověk vi, ze mel zdravé a do vysokého veku vitální rodiče, on sám je hodne akční v nějakých 40 a zenska je v tomhle veku schopna přirozeně otěhotnět, tak ta šance na to, ze zvládne vychovat dítě dobre, je větší, nez u někoho, kdo uz v tech 40 je nemocny, unavený a rodinna prognóza nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
25.2.18 13:45
@warita píše:
soucitim s tebou, jses silna zenska.

Jinak, ja jsem drzka prorizla, takze jsem manzelovi rekla presne to, ze tim padem at po druhem decku neceka sex. Nevim, jak ja bych k tomu prisla. Musim rict, ze se me to hodne dotklo, necitim v nem podporu v takto dulezite veci. Zato v tom citim jeho viru (je silne nabozensky zalozeny), i kdyz on tvrdi, ze to v tomto konkretne nehraje roli.

Zatim tedy pracujeme na druhem a problem neni aktualni a pak se uvidi. Ale mam zrovna mizernou naladu.
:hug: :hug: uvidíš, co bude časem. Můj manžel si užil skvělého bezochranného sexu až do mých 36 let, to jsme se taky jen permanentně snažili o děti :lol: a léky taky neberu, za mlada jo, ale jak je člověk starej, tak si tak nějak rozmýšlí, co do toho těla jo a ne. Já už spekuluju i nad brufenem :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
25.2.18 13:51
@Reflex píše:
Dřív ženy rodily i později, mely víc deti. Bylo běžné mít staré rodiče.

Ano, ale dělo se to, protože nebyla antikoncepce. Nebyla to jejich svobodná volba. A jestli chce mít někdo dítě v 45, dnes je to jeho svobodná volba. Já osobně bych nechtěla mít doma maturanta v 65. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
25.2.18 14:44
@divine woman píše:
Ano, ale dělo se to, protože nebyla antikoncepce. Nebyla to jejich svobodná volba. A jestli chce mít někdo dítě v 45, dnes je to jeho svobodná volba. Já osobně bych nechtěla mít doma maturanta v 65. :kytka:

Neni to pravda ve všech případech. Maturant v 65 není žádný problém, nejnáročnější je to dětství, tak do puberty. Ale třeba tchýně s tchánem si myslim, že mají víc energie než já :-D Záleží na typu člověka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
25.2.18 15:00
@divine woman píše:
Ano, ale dělo se to, protože nebyla antikoncepce. Nebyla to jejich svobodná volba. A jestli chce mít někdo dítě v 45, dnes je to jeho svobodná volba. Já osobně bych nechtěla mít doma maturanta v 65. :kytka:

Proc? Puberta je pryc, nyni je to rozumny mlady clovek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
25.2.18 15:17
@terinka4444 píše:
jo? Tak to já mám jiné zkušenosti. A hlavně ale dítě tě potřebuje i v 18 a ve 20, to stěží matururjí. Pak vysoká škola. Prostě dítě ve 45 je z mého pohledu nerozum. Kdybych náhoděm otěhotněla ( a dělám vše proto, aby se to nestalo), byla bych dost v průšvihu a nevím, co bych dělala. Cíleně těhotnět, ani omylem.

naprostá pravda :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14012
25.2.18 16:23
@jannina1 píše:

V osmnacti?? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
25.2.18 19:27
@Pidulka1991 píše:
V osmnacti?? :roll:
Čemu se divíš?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
25.2.18 20:29
@jannina1 píše:

V 18 nebo 20 puberta pryč? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Asi ještě s tak velkými dětmi nemáš zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14012
25.2.18 20:33
@hanka.br. píše: Čemu se divíš? [/citaceneni to snad ocividne??
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
25.2.18 20:35

@Reflex Jak máš velké děti? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
25.2.18 20:39
@Pidulka1991 píše:
@hanka.br. píše: Čemu se divíš? [/citaceneni to snad ocividne??

No jestli je k divení, že v 18 - 20 může být mladý člověk rozumný a mít pubertu za sebou, tak s tím souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14012
25.2.18 20:44

@hanka.br. ruku nas srdce, ale vetsina osmnactiletych jeste rozum nema…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí