Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@robínek píše:
Pak je ještě oblíbený maturitní ples, kde se bude maturant za sve stare rodiče stydět.
za rodiče se maturant může stydět, i když ho měli ve 20ti. Zvlášt kluci jsou v tomhle věku takoví mimoni. Náš junior se nejlépe cítí ve skupině teenegerů, ne se „starouškama“.
@Doe_Jane tebe bych si fakt prala videt v realu…beztak jsi nekdo nikdo z nakyho sidliste v horni dolni a tady jen chrlis ty svoje vyplody, na kterymi temer pokazde zustava rozum stat…co takhle psycholog?–mmj tva oblibena rada zdejsim zoufalkynim
@terinka4444 píše:
dřív ženy ve 45 letech moc nerodily. A už vůbec ne s darovanými vajíčky. A taky dřív ženy klidně v 55 umíraly. A ano, 45 je poměrně vysoký věk na dítě, jaksi 17letá má větší pravděpodobnost, že ho vychová do dospělosti než 45letá.
45+18= 63. Tohoto veku se dozije skoro kazdy.
Mela jsem spoluzacky, ktere mely rodice v důchodu. A co? Druhy extrem je dvacetileta matka, co sama poradne nevi co se sebou.
Mně je 35 a čekám druhé a řeším sama v sobě, jestli to není už moc ![]()
@warita píše:
45+18= 63. Tohoto veku se dozije skoro kazdy.
ale jo, to jo. Jenže jde o tu kondici, fyzickou i psychickou. A ona fakt s věkem klesá. Dohadovat se s pubertákem dá zabrat i 40níkům, natož 60 níkům. Něříkám, že jsem vysloveně proti, je to individ. Ale je třeba svou kondici a odolnost hodně zvážit.
A nějaká asistovaná početí v tomto věku neschvaluji ![]()
@Regina Hero píše:
Líbí se mi, že když dojdou jiné argumenty, nastoupí tak „klasika“ - jak to bude děsné, když povede dítě do první třídy matka kolem padesáti let, že bude vypadat jak babička… to fakt nemá chybu…
Zrovna tohle je bohapustý nesmysl - nemáš šanci poznat, komu je 40 a komu je 50.Zrovna s tímhle během se mi to stalo. Jedna z maminek měla ročník narození, že jsem tomu fakt nemohla uvěřit - vypadala z těch maminek skoro nejlíp. Ony si ženské dají velký pozor, aby na nich ten věk vidět nebyl.
@MyDestinka píše:
Mně je 35 a čekám druhé a řeším sama v sobě, jestli to není už moc
35 je ještě v poho, bud v klidu
ta 40ka je taková zlomová…
@robínek píše:
Pak je ještě oblíbený maturitní ples, kde se bude maturant za sve stare rodiče stydět.
jo, máš pravdu, na to jsem skoro zapomněla… ![]()
@pe-terka píše:
ale jo, to jo. Jenže jde o tu kondici, fyzickou i psychickou. A ona fakt s věkem klesá. Dohadovat se s pubertákem dá zabrat i 40níkům, natož 60 níkům. Něříkám, že jsem vysloveně proti, je to individ. Ale je třeba svou kondici a odolnost hodně zvážit.
A nějaká asistovaná početí v tomto věku neschvaluji
jo, tchýně je v tom věku… a hledím, jak leze po skalách, po horách, teď se chystá do Nepálu… jasně, že je rozdíl mezi šedesátnicí a šedesátnicí, ale je spousta daleko mladších, co mají problém vyjít i schody do pátého patra, když nejede výtah… ono to není jen o věku…
@hanka.br. píše:
Zrovna tohle je bohapustý nesmysl - nemáš šanci poznat, komu je 40 a komu je 50.Zrovna s tímhle během se mi to stalo. Jedna z maminek měla ročník narození, že jsem tomu fakt nemohla uvěřit - vypadala z těch maminek skoro nejlíp. Ony si ženské dají velký pozor, aby na nich ten věk vidět nebyl.
ale vykládej to pětadvacetilé žábě, která má pocit, že ve dvaceti odešlo mládí a ve třiceti skončil život… ![]()
@pe-terka píše:
A nějaká asistovaná početí v tomto věku neschvaluji
souhlasim s kazdym tvym slovem ![]()
Do invitro bych v tomto veku nesla ani ja. Ale zase chapu pripady, kdy zena prirozene otehotnet nemohla a tohle byla jeji jedina moznost. Stari je hodne smutne i tak, ale uplne bez rodiny to musi byt teprve hruza.
Jinak ano, sily nejsou nekonecne. Myslim ale, ze pokud je pubertak nezvladatelny, tak v tomto veku uz nepomuze nic. Hodne zalezi na tom, jakou ma osobnost a nakolik byl dobre vychovavan v dobe pred pubertou. Jinak neznam pubertaka, ktery by si dal od rodicu cokoliv rikat v puberte a servat pubertaka a dat mu zaracha, to dokaze i clovek plus minus 60. Ja pubertu nebudu muset v 60plus resit, diky bohu a taky mam doma o 11 let mladsiho manzela, ktery to kdyztak prevezme za mne, hehehe
Já myslím že matky co měli dítě pozdě můžou vypadat na plese stokrát líp než nějaká mladší vykynuta v obličji nehezká máňa
a hlavně moji rodiče třeba ani na plese nebyli
to jsou jen kecy všechno, hloupý argumenty. Je to na posouzení každýho soudruha, v kolika bude mít děcko, řešit to budou zase jen ti mín sociálně inteligetní. klasika
Kdyby hrozilo děcko u mě, mám ho taky pozdě. Ženská může umřít při porodu, stazit ji auto na přechodu, dostat nevyléčitelnou nemoc a taky žít do 90 a být víceméně pořád fit jako moje prababička. To nikdo nevíme.
@Regina Hero
na tebe se v techto diskuzich vzdycky narazi a tve prispevky potesi a rozesmejou. Vidim, ze mas zpatky fesaka, hned mam lepsi naladu.
@Regina Hero píše:
jo, tchýně je v tom věku… a hledím, jak leze po skalách, po horách, teď se chystá do Nepálu… jasně, že je rozdíl mezi šedesátnicí a šedesátnicí, ale je spousta daleko mladších, co mají problém vyjít i schody do pátého patra, když nejede výtah… ono to není jen o věku…
ono dost záleží na typu výkonu. Moje 60ti letá matka dře na chalupě jak soumar, je schopná lámat skály, a hrozně ji to baví. Ale od vnoučat, zvlášt těch malých, se drží dál. Že už chce mít svůj klid.
Takže spíš tu psychiku jsem měla na mysli. Navíc babičky nemají to dítě soustavně, můžou ho vrátit a odpočnout si. Moje tchýně je v tomto vstřícná, ale sama říká, že si ráda odpočine, jak vnoučata odjedou.
Ale nikomu nic necpu. Je to má zkušenost a někdo může mít jinou.
Příspěvek upraven 25.02.18 v 10:17