Maminkou v 45, není už neskoro?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13955
17.12.17 20:25
@Florka22 píše:
Je mi z těch řečí smutno. Každý, kdo má více, než 2 děti je hned za blázna.
Mým dětem nechybí absolutně nic. Nejstarší syn je na vysoké škole a ten mladší bude maturovat. Bydlíme ve velkém domě a každý má svůj pokoj, kromě nejmladších 3 dětí, kteří jsou poměrně rychle za sebou.

Ze si z toho neco delas. Je to tvoje vec. Ja to docela obdivuju( pokud se jedna o rodinu, kde maji deti vse co potrebuji), jen bych do toho osobne nesla po 40.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
17.12.17 20:28

Já zakladatelce fandím. Mě je ještě o kousek víc než zakladatelce diskuze a budeme si brát druhého pidižvíka do péče a téměř na 100% nám oba zůstanou. A v plánu je ještě třetí šmudlíček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monicka1990s
17.12.17 20:34

Kdyby jste neměla už 3 děti, tak bych to i chápala, ale takhle je to už pro mě velký riziko, jak pro případné komplikace v těhotenství či pro plod, tak i do budoucna, přeci jen s věkem přibývají i různé nemoci a neduhy a asi bych si to už nelajzla. Takže za sebe bych do toho už nešla.

• Citovat
  • Upravit
5299
17.12.17 20:38

@Florka22 Nechápu, kde lidi berou právo odsuzovat jen tak z fleku někoho, o kom vůbec nic neví. Jste statečná, fandím Vám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
17.12.17 20:44

@JituleF děkuji, jste moc milá :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
17.12.17 21:00
@monicka1990s píše:
Kdyby jste neměla už 3 děti, tak bych to i chápala, ale takhle je to už pro mě velký riziko, jak pro případné komplikace v těhotenství či pro plod, tak i do budoucna, přeci jen s věkem přibývají i různé nemoci a neduhy a asi bych si to už nelajzla. Takže za sebe bych do toho už nešla.

No jo, když ročník 90 si myslí, že žena ve 45 letech je už paní nad hrobem. Vnímání stáří je ale relativní. Pro mě třeba ve 14 letech byl 27 letý člověk úplný kmet a dnes je to pro mě ještě skoro děťátko :mrgreen: Takže chápu, že pro 27 letého je 45 letý seschlý stařík v předsmrtné agónii :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
17.12.17 21:05
@Enmamma píše:
No jo, když ročník 90 si myslí, že žena ve 45 letech je už paní nad hrobem. Vnímání stáří je ale relativní. Pro mě třeba ve 14 letech byl 27 letý člověk úplný kmet a dnes je to pro mě ještě skoro děťátko :mrgreen: Takže chápu, že pro 27 letého je 45 letý seschlý stařík v předsmrtné agónii :mrgreen:

jak na co. Vajíčka má už ale stará.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
17.12.17 21:13
@Burj Chalifa píše:

pokud to vajicko je vadne, tak z neho uz zadne miminko nebude. Priroda si to osetri.

Moje kolegyne z prace porodila ve 45 naprosto zdraveho chlapecka a ve vedlejsi diskuzi mame 46letou tehulku. Takze az tak vadne ty vajicka nejsou, nebo lepe receno ne vsechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
17.12.17 21:14

@Burj Chalifa má spolužačka v 19 letech porodila své první dítě - syna. Otci toho klučiny bylo 23 let, dítě se narodilo postižené. Já myslím, že tohle vychytat tak úplně nejde. Nikdo neví. Ale je pravda, že se zvyšujícím se věkem stoupá riziko. I když… Každopádně rozhodnout se musí zakladatelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
17.12.17 21:15
@Burj Chalifa píše:

Já reaguji na to, že bude stará, až bude dítě maturovat. A jak to dá biologicky, nelze posoudit. Některá žena je schopná otěhotnět skoro do padesáti a jiná má smůlu pomalu ve třicetipěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
17.12.17 21:16
@Enmamma píše:
No jo, když ročník 90 si myslí, že žena ve 45 letech je už paní nad hrobem. Vnímání stáří je ale relativní. Pro mě třeba ve 14 letech byl 27 letý člověk úplný kmet a dnes je to pro mě ještě skoro děťátko :mrgreen: Takže chápu, že pro 27 letého je 45 letý seschlý stařík v předsmrtné agónii :mrgreen:

To teda rozhodne neni. Ve svych 27 mam uz pratele i mezi 40catniky a stejne se s tehotenstvim v pokrocilem veku neztotoznuji. A to znam zeny, ktere jsou kolem 45 fakt nadherny baby v kondici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
17.12.17 21:23
@Šarlota4 píše:
To teda rozhodne neni. Ve svych 27 mam uz pratele i mezi 40catniky a stejne se s tehotenstvim v pokrocilem veku neztotoznuji. A to znam zeny, ktere jsou kolem 45 fakt nadherny baby v kondici.

Já bych to kategoricky neodmítala a nebrala to tak striktně podle věkových období z vývojové psychologie. Vše je nutno posuzovat individuálně, každý člověk má jinou náturu, jiné podmínky. Co člověk, to jiný příběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
17.12.17 21:44

@maminicka2017 pokud ovšem člověk má v 35 letech vystaráno a dokáže se o dítě finančně postarat. Což je dnes celkem průšvih, když se každý musí starat i o bydlení. Že mají lidé děti později, je to i o tom, aby se o ně mohli materiálně postarat. Sousedka „seká“ děti jako na běžícím pásu. Ve svých 38 letech čeká osmé. Bílá rasa, žije jen z dávek, nikdy nepracovala a několik dětí jí sociálka posléze odebrala. Někdo to bere jako poslání. Děti, které jí zůstaly jsou chudáci, neznají, co je to jogurt, sladkost,… Z mého pohledu není špatné, když jsou někteří zodpovědnější a počkají si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
17.12.17 22:13
@Florka22 píše:
Je mi z těch řečí smutno. Každý, kdo má více, než 2 děti je hned za blázna.
Mým dětem nechybí absolutně nic. Nejstarší syn je na vysoké škole a ten mladší bude maturovat. Bydlíme ve velkém domě a každý má svůj pokoj, kromě nejmladších 3 dětí, kteří jsou poměrně rychle za sebou.

Doufam, ze nemyslis ty trapny reci o kvalite a kvantite? Jak si jako nekdo predstavuje nekvalitni dite? :zed: :roll: Osobne takove prispevky vidim jako zpochybneni kvality mozku dotycne…nic si z toho nedelej. Velke rodiny jsou krasne. Ja vam to moc preju a trochu zavidim. Ja kdysi chtela 5 deti, musim se spokojit s trema. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
17.12.17 22:26

@maminicka2017 to je krásné :dance:. Můj příspěvek nebyl mířen na to, že máš víc dětí. Ale bodá mě u srdce, když vidím, jak jsou někde rodiče nezodpovědní a odskáčou to právě děti. To není tvůj případ. Upřímně - mnoho štěstí s dalšími potomky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí