Maminkou v 45, není už neskoro?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36504
17.12.17 09:53
@vonajebohyne píše:
Ver mi, ze diametrální rozdíl tam je.
:think: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
17.12.17 09:58

Moje sestra si nabrknla 50plus leteho pana a ceka s nim dite. Taky si myslim, ze to bude jeste zajimave… ale tak uvidime. Ja mam to sesti, ze muj partner je naopak o dekadu mladsi ode mne, takze az ja nebudu moct, on bude pri sile. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
17.12.17 09:58
@ivašot. píše:
Strejda by Ti mohl vyprávět. Na prahu padesátky s novou manželkou pořídil dvě děti. Teď je mu 67 o nějakém důchodu si může nechat jenom zdát, protože jen z důchodu by vážně dvě děti na střední neutáhnul. Teď si jen drží palce, aby zdraví pár let ještě vydrželo a aby kluci nechtěli na vejšku :think: A když má slabou chvilku, tak přiznává, že pořídit si další děti byla chyba a že je hodně unavenej. A to ti kluci nejsou problematičtí.

příběh ze života. V padesáti byl jura, v 67 už ne.Je to sobecké i vůči dětem. Je to prostě jen móda mít na stará kolena děti, resp. druhou várku, to platí o obou pohlavích. Čechrají si ego, že jsou ještě mladice a mladíci, že na to mají po všech stránkách. Za pár let ty pozdní rodiče zdravotní a finanční realita překvapí. A pokud nepatří do kategorie Karel Gott, na důchod si kvůli nákladům na novou rodinu už smysluplně nenašetří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
17.12.17 10:00
@Burj Chalifa píše:
příběh ze života. V padesáti byl jura, v 67 už ne.Je to sobecké i vůči dětem. Je to prostě jen móda mít na stará kolena děti, resp. druhou várku, to platí o obou pohlavích. Čechrají si ego, že jsou ještě mladice a mladíci, že na to mají po všech stránkách. Za pár let ty pozdní rodiče zdravotní a finanční realita překvapí. A pokud nepatří do kategorie Karel Gott, na důchod si kvůli nákladům na novou rodinu už smysluplně nenašetří.

Naprosto s Tebou souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59417
17.12.17 10:06
@warita píše:
ja nepochybuju, ze problematicke deti existujou. Jenom nevim, co na tom zvlada 40tnik lepe nez 60ti lety rodic.
:mrgreen: :mrgreen: rozdíl to je a dost velký :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
17.12.17 10:18
@Markéta80 píše: :mrgreen: :mrgreen: rozdíl to je a dost velký :mrgreen:

ale nikdo nedokaze rict jaky a taky by me zajimalo, jak to chces posoudit, kdyz ti 60 neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
17.12.17 11:03
@warita píše:
ale nikdo nedokaze rict jaky a taky by me zajimalo, jak to chces posoudit, kdyz ti 60 neni.

Já ten rozdíl vidím v tom, že prostě mezi 40 a 60 člověku ubydou síly, jak fyzické tak psychické. Někomu víc, někomu míň, ale ubydou každému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
17.12.17 11:11
@ivašot. píše:
Já ten rozdíl vidím v tom, že prostě mezi 40 a 60 člověku ubydou síly, jak fyzické tak psychické. Někomu víc, někomu míň, ale ubydou každému.

tak urcite je to narocnejsi, ale s tim se musi pocitat. To, ze neco je narocnejsi ve starsim veku neznamena, ze se to neda zvladnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
17.12.17 11:21

Zakladatelko, pozdní mateřství má svá úskalí. Nejmladší dítě jsme porodila v 41. TĚlesně nebyl problém, po psychické jsou už některé věci o dost náročnější - člověk je prostě unavený a opotřebený, odolnost proti stresu je snížená :think:
Tvé důvody chápu, chceš mít dítě se současným - bezdětným - partnerem. Ale jsem v tomhle zastánce, že příroda ví, co dělá. Pokud otěhotnění neumožní, už ví proč. Bála bych se i toho, že by plod mohl mít VVV, ptž zřejmě vajíčka nemáš už příliš kvalitní.
Netlač na pilu, nech to na přírodě. Tři děti už máš, važ si toho :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59417
17.12.17 11:37

@warita to není, ale nejspíš v 60 na tom nebudu lépe než ted. Tchánovi je 62, tchýni taky tak a teda kdyby ted měli se starat o dítě 15 let :mrgreen:. Lidi nemládnou a vím že v 60 asi na tom budu hůř než ted. Ten věk je na vnoučata ne ta každodenní starost :?. Každý věk má svoje, v 60 budu mít relativní klid :mrgreen:, ale zase jestli budou vnoučata? Ale u těch je výhoda že půjdou vrátit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
17.12.17 11:51

Kolegovi z práce je čerstvých padesát a hledá holku 30-35let, aby s ní mohl mít dítě. Jeho sestra říká, že ji měl jejich táta ve čtyřiceti a styděla se, když pro ni šel do družiny důchodce. Družinářky vždycky říkaly, že pro ni přišel děda. Ale dneska je jiná doba, já bych to nehrotila, lidi se o sebe i víc starají.
Dvě kamarádky porodily první děti po čtyřicítce, děti zdravé, spokojené, rodiny zajištěné finančně. Pokud si na to někdo troufne, tak proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.12.17 12:01
@Burj Chalifa píše:

není to móda, vždycky to tak bylo. :nevim:
Marie Terezie měla poslední dítě ve čtyřiceti, kněžna Eleonora ze Schwarzenberka měla ve čtyřiceti dokonce první dítě.

A chudé ženské rodily, dokud to šlo :nevim: Jasně, pokud měla problém přijít do jiného stavu, byla ráda, když měla jedno dvě děti. Ale pokud byla ženská plodná, matky 45, nebyly výjimkou. Jak by tomu mohla zabránit? Stačí se kouknout do matrik.

Jestli je to ok, je věc jiná. Ale proti přírodě to rozhodně není, pokud žena otěhotní přirozeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32939
17.12.17 12:05

Já budu mít poslední dítě ve stejném věku, jako měla moje mamka mě, takže si to umím živě představit, a proto jsem do toho šla. Až budeme mít doma 15 letého puberťáka a budeme řešit kam na střední školu, bude nám rodičům 50. Tolik bude za rok mému bráchovi, sestřenici, tak si to umím též trochu představit. Mít ještě o 10 víc, no nevím nevím. Starším dětem bude 28,23 a 21. Ti už snad budou poměrně samostatní a i vnoučatko asi bude.

Moje prababička měla děti v 32,33 a 37. Druhá 7 dětí mezi 22 a 37. Tak já jsem nějak pocitově též měla tu hranici kolem 35-37. Přes 40 už mi přijde dost pozdě. A ani kdysi to nepřijímali úplně nadšeně. Jedna taková matka vyloženě napsala, že to byl šok a že to už nechtěla, když přišlo mimino, když už měla velké děti. Že ani nic nechystala na něj, nevěřila že ona i dítě přežijí. Bylo jí tuším 43.

Příspěvek upraven 17.12.17 v 12:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
17.12.17 12:06

Nešla bych do toho, po 40 ani omylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
17.12.17 12:09

Určitě to zvládnete, pokud nebudete mít děti 3. Jestli to vyjde, to je ve hvězdách, ale zkoušej to, ať si pak nic nevyčítáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí