Maminkou v 45, není už neskoro?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
202
17.12.17 12:15

@havedka pokud jsi zvládala tři, nebála bych se o tebe. To dáš!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.17 12:20

Jsem v podobné situaci, první dítě v 34 na první dobrou neplánovaně, druhé dítě na první dobrou v 40 plánovaně. A teď po Novém roce tomu necháme volný průběh a uvidí se. Rodila bych když tak kolem 45. Když nic tak nic. První dítko mám s jiným mužem. Škoda že současného partnera jsem potkala až tak pozdě. Měla bych s ním klidně 10 dětí. Finančně nemáme problém, v podstatě bychom už ani jeden nemuseli chodit do práce, ale kvůli seberalizaci a psychické kondici chodíme. V našich rodinách to není až tak neobvyklé, moje babička měla třetí dítě v 45 a jeho mamka benjamínka v 44letech. Zvládaly to obě pěkně a ani jedno z dětí nelituje a nelitovalo, že jsou na světě, takže je jim jedno, jestli někdo považoval jejich rodiče za staré, to jim bylo fuk.

• Citovat
  • Upravit
5299
17.12.17 12:31

@havedka Ty sis tedy naběhla :-) Tohle si musíte rozhodnout vy, na názory okolí se raději neptej a pokud se to podaří, tak se připrav na to, že Tě leckdo bude odsuzovat. Moje zkušenost je taková, že si to po 40tce daleko víc užívám a to vidím i u jiných maminek, které mají děti takto pozdě. Záleží jen, jak se na to cítíš. Držím palce, ať vám to vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
17.12.17 13:16

Já bych do toho nešla. Já se těším až budou děti dospělé a já už kolem nich nebudu muset lítat. Nechtělo by se mi znovu vracet k péči o mimčo.

A co se týče minulosti, že se rodilo dokud to šlo. Jo rodilo, ale taky se nikdo s dětmi nepiplal jako dnes. Do školy děti chodili sami od první třídy, žádné vyzvedávání a stres jestli to stihnu než družina končí. A hlavně se děti tak dlouho neživili. Vzdělání bylo jen pro jedno dítě (u většiny rodin), ostatní museli jít do práce hned po skončení ZŠ. Dneska jsou děti daleko větší finanční zátěží a hlavně na delší dobu.
A z důchodu bych dítě na VŠ neudržela. A doufat, že si mě v práci nechají i po 60…

Ale být finančně za vodou… Možná bych to i zkoušela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
17.12.17 20:00

Určitě pozdě není. Sama jsem se vdala ve 20 letech a během 14 let jsem měla 7 dětí. A teď, když jsem oslavila 41. narozeniny, tak jsem zatoužila po osmém.

Švagrová měla páté dítě ve 44 letech, dnes má 47 let a nemůže si to vynachválit, tak jen do toho.
:mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
17.12.17 20:02
@Florka22 píše:
Určitě pozdě není. Sama jsem se vdala ve 20 letech a během 14 let jsem měla 7 dětí. A teď, když jsem oslavila 41. narozeniny, tak jsem zatoužila po osmém.Švagrová měla páté dítě ve 44 letech, dnes má 47 let a nemůže si to vynachválit, tak jen do toho. :mavam: :mavam:

To známe místo antikoncepce jsi brala antidepresiva a je ti to jedno. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
17.12.17 20:03

Naopak, všechny děti jsou chtěné ;) a o to víc milované…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
17.12.17 20:10
@Florka22 píše:
Určitě pozdě není. Sama jsem se vdala ve 20 letech a během 14 let jsem měla 7 dětí. A teď, když jsem oslavila 41. narozeniny, tak jsem zatoužila po osmém.Švagrová měla páté dítě ve 44 letech, dnes má 47 let a nemůže si to vynachválit, tak jen do toho. :mavam: :mavam:

profesionální rodička. V kvantitě nemusí být kvalita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
17.12.17 20:12

Aspon nekdo rodi za me :D smele do toho holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
17.12.17 20:14
@boball píše:
To známe místo antikoncepce jsi brala antidepresiva a je ti to jedno. :mrgreen:

huh? 8o Jak si na to prisla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
17.12.17 20:21

Je mi z těch řečí smutno. Každý, kdo má více, než 2 děti je hned za blázna.
Mým dětem nechybí absolutně nic. Nejstarší syn je na vysoké škole a ten mladší bude maturovat. Bydlíme ve velkém domě a každý má svůj pokoj, kromě nejmladších 3 dětí, kteří jsou poměrně rychle za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
17.12.17 20:25
@Florka22 píše:
Je mi z těch řečí smutno. Každý, kdo má více, než 2 děti je hned za blázna.
Mým dětem nechybí absolutně nic. Nejstarší syn je na vysoké škole a ten mladší bude maturovat. Bydlíme ve velkém domě a každý má svůj pokoj, kromě nejmladších 3 dětí, kteří jsou poměrně rychle za sebou.

Ze si z toho neco delas. Je to tvoje vec. Ja to docela obdivuju( pokud se jedna o rodinu, kde maji deti vse co potrebuji), jen bych do toho osobne nesla po 40.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
17.12.17 20:28

Já zakladatelce fandím. Mě je ještě o kousek víc než zakladatelce diskuze a budeme si brát druhého pidižvíka do péče a téměř na 100% nám oba zůstanou. A v plánu je ještě třetí šmudlíček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monicka1990s
17.12.17 20:34

Kdyby jste neměla už 3 děti, tak bych to i chápala, ale takhle je to už pro mě velký riziko, jak pro případné komplikace v těhotenství či pro plod, tak i do budoucna, přeci jen s věkem přibývají i různé nemoci a neduhy a asi bych si to už nelajzla. Takže za sebe bych do toho už nešla.

• Citovat
  • Upravit
5299
17.12.17 20:38

@Florka22 Nechápu, kde lidi berou právo odsuzovat jen tak z fleku někoho, o kom vůbec nic neví. Jste statečná, fandím Vám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí