Maminkou v 45, není už neskoro?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
107568
25.2.18 10:58
@hanka.br. píše:
Občas se vyskytnou děti, které do školy babičky vedou. Skutečné babičky. Ty děti se opravdu kvůli tomu špatně necítí. Některé mámy vypadají jako babičky a jsou poměrně hodně mladé. Jestli jsi chtěla urazit ženy, které tohle rozhodnutí udělaly, tak tohle nebyla dobrá trefa. Ale ty to jistě ještě vylepšíš, jak je tvým zvykem.
¨
podle mně docela jo ..muj přítel měl dítko v 45. ato jeden z důvodů proč se bránímdovolené včetně dítěte ..že by nás považovali za babičku s dědou a vnoučetem ..povrchní , ale nedělá mi to dobře
@Regina Hero píše:
Líbí se mi, že když dojdou jiné argumenty, nastoupí tak „klasika“ - jak to bude děsné, když povede dítě do první třídy matka kolem padesáti let, že bude vypadat jak babička… to fakt nemá chybu… :mrgreen:
tak moje matka byla babička před čtyřicítkou ..takže nic tak zvláštního
@Pidulka1991 píše:
Je to kazdeho vec, ale priklad. Moje mamka si nasla mladsiho pritele po rozvodu. On je bezdetny a o 12 let mladsi. Mamce bylo v te dobe 41. neverili by jste kolik lidi do ni silo, aby meli spolu dite, protoze jinak chudak bude bez deti…jsou spolu 10 let a mamka je stastna, ze zadne spolecne dite nemaji (on ani nechtel). Ma cas na vnoucata, ktere miluje a je rada kdyz prijedeme a po vikendu jeste radsi, ze uz si muze odpocinout, protoze chodi do prace od 7-17.. na druhou stranu kolik chlapu se pak o to dite chce starat. Kolikrat k tomu neukecate 25leteho co potom pomalu ctyricatnika kgery ma opravdu rad uz svuk klid. Jinak moje mamka na.svuj vek vypada mov dobre a tez ji rikajo mlada pani a ptaji se zda vnoucatka jspou jeji deti…
no jedině toho mladšího chlapa k tomu ,aby se to srovnalo
@robínek píše:
Pak je ještě oblíbený maturitní ples, kde se bude maturant za sve stare rodiče stydět. ;)

A to je fakt, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
25.2.18 10:59

@terinka4444 Trochu blbost, ne? Naopak měly dřív ženy i deset dětí, myslíš si, že je stihly porodit do třiceti?

Kdybych chtěla dítě, tak do něj půjdu a na věk se neohlížím. Nedovedu si představit být plodná, chtít dítě, a dobrovolně ho nemít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
25.2.18 11:03
@XYZ1234 píše:
Mně tenhle „argument“ o tom, jak se děti budou za staré rodiče stydět, přijde úplně zcestný. Opravdu. Pokud se žena o sebe stará, aby nějak vypadala, tak to bude dělat ve 20, 30, 40 a tak dále. Pokud se nějaká opustí, jen co klofne chlapa/porodí dítě/ případně ani nikdy s péčí o sebe nezačne, tak prostě bude vypadat blbě v téměř jakémkoliv věku, protože přirozené krasavice bezúdržbové jaksi skoro neexistují. Upravená žena bude i ve 40, 50 vypadat lépe, než umaštěná, otylá, odrostlá a šedivá pětadvacítka, to je prostě fakt :cert:

Měla jsem bezkonkurenčně nejstarší maminku ze třídy (tenkrát se moc nenosilo rodit po 30) a všichni mi ji záviděli :mrgreen:
Ne, že by byla tak děsně vystajlovaná nebo ostatní maminky byly neudržované, ale prostě spoustu věcí brala jinak, s daleko větším nadhledem. Na druhou stranu dokázala být taky pěkně drsná, to je fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
25.2.18 11:07

@Venetia To je ale problém, který máš ty - ne to dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
25.2.18 11:07
@robínek píše:
Ja myslím, ze jsme se spolu o tom ubytku psych.sil po 40 uz bavily. Ja mela druhé dítě presne ve 40, těhotenství v pohodě, mazetska taky, ale navrat do pracew a k tomu starší v 1.tride, to uz pro me bylo psych. náročné. Prosze únava a nemoznost vypnout. Taky je problem, ze prarodiče jsou uz na hlidani staří. Když vidím mladší kolegyně, jak daji deti babičce klidne na cely víkend, aby si odpocinuly, vyrazili di někam s manželem apod., tak to my prostě nemáme, prarodiče se uz na to neciti. Ted po pul roce chozeni do práce je to lepsi, musela jsem si hlavně ve vlastní hlavě najet na novy styl, taky teda jedu v doplncich stravy - bez hořčíku a rybiho tuku ani ránu :lol:

my to hlídání též nemáme - moji rodiče se necítí a tcháni daleko. I to čověku dává zabrat. A popravdě, návratu do práce se děsím, z organizačních důvodů. Ted jedeme už měsíc ve chřipkách, různě kolují, a já si můžu děcka v klidu kurýrovat. S návratem do práce a bez hlídání to bude mazec. Radši na to nemyslím.
Ale ten hořčík je dobrý nápad :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
25.2.18 11:10
@Maminkave45 píše:
Ahoj, myslim, ze neni pozde :) jsem ve stejne situaci, nam se nakonec tehu povedlo, i kdyz s darovanymi vajicky. Starsimu synovi je 5, mela jsem ho temer ve 40. A materstvi si uzivam. Nejsem vic unavena nez se starsimi detmi ve 20 nebo 25. Nedej na nazory lidi, kteri nejsou ve tve situaci. Rid se srdcem. Driv zeny rodily porad, nikdo to neresil. Jen nyni nas kazdy tlaci do spolecenskych norem. Nikdo neodsuzuje, kdyz se holka stane v 17 maminkou, ale nas by kazdy soudil. Drzim ti palce, hodne stesti a kasli na lidi, kteri neziji tvuj zivot :)

Spíš to ber tak, že sama sobě porodíš vnoučka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107568
25.2.18 11:11
@EmmaAnna píše:
@terinka4444 Trochu blbost, ne? Naopak měly dřív ženy i deset dětí, myslíš si, že je stihly porodit do třiceti?Kdybych chtěla dítě, tak do něj půjdu a na věk se neohlížím. Nedovedu si představit být plodná, chtít dítě, a dobrovolně ho nemít.

jenžese o ně tak nestaraly jako dnes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874

Řekla bych, ze maturanti na svém plese resi úplně jiné veci nez to, jak vypadají jejich rodiče. ;) @Venetia Navíc to asi neni poprvé, co se s nimi jejich rodiče na veřejnosti objeví. Navíc udruovani sedesatnici zvladnou na jeden večer vypadat k světu, mam takové kolegyně a kolegy v praci, co v 60 rozhodne jako stareckove nevypadají. Jestli někdo v 60 zvládne pubertální deti, to je věc jiná, ale jak budou vypadat na maturitním plese, to bych fakt jako kriterium k rozhodovani nebrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107568
@hanka.br. píše:
@Venetia To je ale problém, který máš ty - ne to dítě.

jaký je v tom rozdíl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
25.2.18 11:13

@srpen89 ja ale nerekla kazdy, rekla jsem skoro kazdy. A jinak ano, to je prave to, ze clovek se nemusi ani dozit 40, kdyz na to prijde. Tos mela teda hodne tezky, nedovedu si ani predstavit takto prijit o oba rodice!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
25.2.18 11:17
@Venetia píše:
jaký je v tom rozdíl?

Veliký. Pokud ten problém máš ty, s největší pravděpodobností si prostě dítě v 45 letech nepořídíš. Argument byl, že se děti cítí blbě a děti se za rodiče stydí. U tebe to tak není. Blbě se cítíš ty a za sebe by ses na plese styděla taky ty. Takže ti nehrozí podstoupit ve 45 letech IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
25.2.18 11:19
@Venetia píše:
jenžese o ně tak nestaraly jako dnes

Mezi nami devcaty, to jak se deti dnes staveji na pdestal, vse se toci kolem nich a zaplavuje se je krouzky, hrackami, zazitky a zaroven udrzuje stranou veskerych zodpovednosti, je podle mne detem na skodu a mnoho psychologu by se mnou souhlasilo.

Ja razim spis takovy prirozeny pristup k vychove. Ani vlastne nevim, zda budu posilat dite do nejakych krouzku. Sama jsem jako dite nikam nechodila a nechybelo mi to. Byla jsem stasna s knihou v ruce, hromadou barevnych pastelek a micem na hrani venku. Taky jsem mela od mala doma povinnosti, pomahala jsem uklizet, umyvala jsem nadobi a podle potreby hlidala malou sestru. Rodice se mi jinak intenzivne nevenovali, matka mela co delat se 3 detmi, praci na uplny uvazek a celou domacnosti na jejich bedrech. A stalo se neo? Nestalo.

Myslim, ze i 50plus rodic sve dite zvladne. A s nejvetsi prevdepodobnosti na nej bude mit vic casu, penez a pohody, nez mlady par.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.18 11:22

Ni me nasi meli pozde, mama 43 a tata 47 a jasne, v puverte clivek resi, ze se stydi a bla bla..ro jsou prkotiny, ono v tom veku se vzdy neci najde..
mam dva sourozence o 19 a 18 let starsi, mne je ted 27 a jim tahne na 50, nerozumime si, oni uz zili sve zivoty, vztah jsme si nevytvorili. tata uz nezije, zemrel na rakovinu zaludku kratce pred mou maturitou, bylo mu 65 let, do 60 se snazil byt cili, tury a tak, mamka uz s nim tempo nedrzela, od mych cca 10 bylo znat, ze uz na male dite, co prechazi v pubertu nestaci, id mych 12 jsme resili tu tatovu rakovinu a ta 5 let podlehl..

mne je 26 a mamce tahne na 70, ut sama spis vyzaduje nasi pomic, planuju dite, ale vim, ze akcni babicka nebude, ma uz taky sve zdrav. potize..mrzi me, ze z me strany dite nebude jezdit k praridicum, jako ja, protoze uz nezili.

manzel to ma jinak, je mu 28 a rodicum 51 a 54, jeste pracuji, jsou cili, jezdi s nami na dovolenou, vnouce si uziji..mrzi me, ze ha s rodici nezazila veci, co on s nimi, jako by me vychovavalu prarodice, nezazlivam jim to, milovali me, ja osobne bych to ale neudelala..ja proste hako dite a i pozdeji citila, ze na me nestaci, mrzeli me, ze nemam vzrah se sourozenci, co jsou v letech jak muzovi rodice..a i jsem videla rozdil mezi vztahem ha x rodice a oni x rodice..

za me he to pozde..

• Citovat
  • Upravit
7257
25.2.18 11:22

Fakt si neumím představit jak spolužáci na základce nebo i na střední zkoumají věk rodičů a při zjištění vyššího věku se začnou posmívat. Myslím, že děti i studenti mají dost svých starostí a tohle je jim naprosto jedno. A vlastně nechápu, co případně na tom může být k smíchu, že rodič je středního nebo staršího věku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
25.2.18 11:26
@pe-terka píše:
my to hlídání též nemáme - moji rodiče se necítí a tcháni daleko. I to čověku dává zabrat. A popravdě, návratu do práce se děsím, z organizačních důvodů. Ted jedeme už měsíc ve chřipkách, různě kolují, a já si můžu děcka v klidu kurýrovat. S návratem do práce a bez hlídání to bude mazec. Radši na to nemyslím.
Ale ten hořčík je dobrý nápad :palec:

No to hlidani v případě nemoci my naštěstí máme. Ale opravdu jen hlidani, coz je sanozrejme pomoc, ale jen v „režimu SOS“ ;) Do toho rodiče starnou a samy pptrebuji pomoc a člověk jen lita. Opravdu jsem zjistila, ze musím na něco prost e rezignovat (pořádek doma třeba)a soustředit se na ty priority, coz je prave myslím hezké dětství pro naše děti. A musela jsem se naučit urvat si v tydnu cas na svůj relax, v tomhle veku je to uz nutnost, jinak mi uz začalo cukat oko ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí