Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucypaja zatím menzes nepřišel. Tak se nechci zbytečně těšit, protože když jsem byla naposledy těhu tak prsa boleli extrémně ani dotknout sem se jich nemohla a teď to není nic hrozného. Jen mě přijdou takové plnější nateklejší a trochu větší dvorce tak uvidím. Zarazila mě lítostivost teď u mě a zápach z ryb který mě extrémně vadí teď, tak si říkám, že by to mohlo vyjít i když jen dva dny spoždění zatím.
@Hanikely39-super,naděje je, každé těhu je jiné, já neměla žádné stejné a kamarádka má čtyři děti a také každé jinak a kdyby jí u posledního nemeškala ms ani neví, že je těhu, tak sem na tebe zvědavá ![]()
@lucypaja já jsem taky zvědavá zítra si udělám test. Jinak mě teď píchá dole tak snad to nic není
Šla bych do reprocentra se poradit a nastavit plán nemusíš mít už správný tvar vajíček nějaký problém tam byt muže a já bych do toho tedy nesla ale chápu partnera ze žádné nemá a chce spis jestli si dovedeš představit zůstat třeba jednou s dvouletakem skoro v 50ti sama dnes není jistý ani partner ani co bude za 10 let
@Al35 nechci žádné léky atd. pokud to půjde normální cestou tak budu šťastná pokud ne, tak už to prostě nemá jít. Uvidíme. Nekouřím, nepiju tak si myslím, že by to mohlo vyjít
@hanikely39 překvápko
@Al 35-nikdy neni nic sto pro jisté,,je to o názoru, někdy je i možná lepšíkdyž zůstane maminka bez partnera, ne všichni třeba pracují, někteříse válejí doma..každá rodina to má jinak, ale třeba můj partner by nikdy nikam nešel, to už říkal když sme se ve 35 snažili o druhé dítě, prostě bu´d a nebo..ale když už dítě /děti má postará se, nejsme na něm finančně závislý, takže i kdyby náhodou přišel o práci, něco se stalo, chtěl by odejít apod. klidně, ale to by neudělal, o práci přijít samozřejmě může, může onemocnět apod ale to můžou i mladší..ale jak píšu, je to o názoru.
@hanikely39 píše:
@lucypaja tak nic, test negativní, ale menzes nikde zatím
Tak ona to může být klidně už menopauza ![]()
Mám všechny děti po 40tce, poslední jsem rodila ve 46
Všichni si myslí, že je mi o 10 méně, člověk je s těmi miminy prostě déle mladý duchem a podle mé zkušenosti i tělem. My si to s manželem užíváme a nezávidím spolužačkám, které jsou už babičkami - vypadají na to a jsou takové i mentálně (rozhodně nechci ale všechny házet do stejného pytle).
@Hanikely39-to mě mrzí, ale pokud ms neni, šance může být, třeba byla ovulace později? Já čekala 77 dní než sem šla na vyvolávačku, je to děs. Ale stále držím pěstičky, já se přechodu tak strašně bojím, doufám, že přijde ještě za dlouho, teď sem byla v květnu na té vyvolávačce a gyndařka říkala, že to přechod neni, tak snad ještě pár let ne @Martina CV-tak to jsou moc pěkné zprávy a dáváš nám naději, i když jsme každá jiná, ale když je touha, tak je touha.. je fajn, že si to užíváte a brala si při posledním těhu něco na ppodporu nebo to nebylo třeba?
@lucypaja píše: @Hanikely39-to mě mrzí, ale pokud ms neni, šance může být, třeba byla ovulace později? Já čekala 77 dní než sem šla na vyvolávačku, je to děs. Ale stále držím pěstičky, já se přechodu tak strašně bojím, doufám, že přijde ještě za dlouho, teď sem byla v květnu na té vyvolávačce a gyndařka říkala, že to přechod neni, tak snad ještě pár let ne @Martina CV-tak to jsou moc pěkné zprávy a dáváš nám naději, i když jsme každá jiná, ale když je touha, tak je touha.. je fajn, že si to užíváte a brala si při posledním těhu něco na ppodporu nebo to nebylo třeba?
Kdysi jsem se tomuto tématu tady hodně věnovala, můžeš to vyhledat zpětně. A zase se tomu věnovat začnu, ale ne tady. Je tu dost nepřejících a trollů. Kdo mě odsud zná, ví, že jsem prošla určitou cestu a na jejím konci bylo přirozené početí ve 45 a půl na první pokus. Nedá se to napsat do jedné věty ani krátce. Ale zkusím hodit udičku
Jsem nastavená tak, že co chci a dovedu si to reálně představit (vizualizovat), to dostanu. Hodně jsem pracovala s myslí a odbourávala negativní přesvědčení, např. že v určitém věku je těžké otěhotnět. Prostudovala jsem spoustu odborných prací a textů, abych uvěřila, že pravda je jinde. Náš mozek je řídící jednotka pro chod celého organismu, ovlivňuje jeho pochody. Včetně otěhotnění. Psala jsem tady o tom opravdu dlouhý post, zkus zapátrat. Občas na něj někdo narazí a pak mi píše, že mu to pomohlo. Takže, není to jen o tom, co jsem brala, je to celý soubor toho, co jsem pro to dělala. A když jsem byla připravená, prostě jsem se rozhodla, že teď otěhotním a ono se to stalo na první pokus
Ale před tím jsem to roky řešila (špatně) a nedařilo se. Teď už vím proč. Nebudu tady o tom ale psát více, je to hodně energie a mám s tím špatnou zkušenost. Vždy se najde někdo, kdo svůj neúspěch a můj úspěch nerozdejchá a dobře míněnou radu nakonec otočí proti mně. Z podpory doporučuju kyselinu listovou - na předpis, koenzym q10, ovoce, zelenina, spánek, pohyb, zdravá strava, klid, vizualizace, sex denně (i o tom jsem hodně psala, proč je to tak často důležité), koupit si pro miminko nějakou věc, bodýčko, chrastítko..silně věřit, vůbec nepochybovat - tohle je těžké, ale na tom to stojí a padá. Samozřejmě mít vše prokleplé, jestli někde není po cestě problém, který tomu brání a já v tom šla do hloubky. Nevynechala jsem nic. neponechala nic náhodě. Hodně štěstí ![]()
@Martina CV-z nějaké diskuze/diskuzí si tě dle nickupamatuju
, jo je tady hodně lidí, co prostě po 40 konec a děti už ne, odsuzují, kecají do toho, já je neřeším, oni mi děti živit nebudou, děkuju za dobré rady, zkušennosti, něco z toho už dělám, něco ne, sex denně u nás bohužel neprojde, ale snažím se víc a víc, aby alespoň ob den, nic po dětech nedávám pryč, ale koupím i něco nového,,beru pár přípravků, kyselinu na recept nevím, zda mi gyndařka napíše, ona je bohužel toho názoru, že v tomhle věku bude zázrak otěhotnět, zázrak donosit..ale znám i osobně dost holek, co v pohodě otěhotněly i později, tak nevím, proč je ona tak negativní, jo řekla mi, že si mám pořídit něco s inositolem, kyselinou listovou, ale nic mi nenapíše, ohledně vyšetřeních, partner nikam nepůjde, takže musím doufat, jo ještě beru éčko. Až bude víc času pokusím se něco najít..a budete ještě v miminkách pokračovat nebo už je stopka? Ještě jednou děkuji
@lucypaja píše: @Martina CV-z nějaké diskuze/diskuzí si tě dle nickupamatuju, jo je tady hodně lidí, co prostě po 40 konec a děti už ne, odsuzují, kecají do toho, já je neřeším, oni mi děti živit nebudou, děkuju za dobré rady, zkušennosti, něco z toho už dělám, něco ne, sex denně u nás bohužel neprojde, ale snažím se víc a víc, aby alespoň ob den, nic po dětech nedávám pryč, ale koupím i něco nového,,beru pár přípravků, kyselinu na recept nevím, zda mi gyndařka napíše, ona je bohužel toho názoru, že v tomhle věku bude zázrak otěhotnět, zázrak donosit..ale znám i osobně dost holek, co v pohodě otěhotněly i později, tak nevím, proč je ona tak negativní, jo řekla mi, že si mám pořídit něco s inositolem, kyselinou listovou, ale nic mi nenapíše, ohledně vyšetřeních, partner nikam nepůjde, takže musím doufat, jo ještě beru éčko. Až bude víc času pokusím se něco najít..a budete ještě v miminkách pokračovat nebo už je stopka? Ještě jednou děkuji
Inositol sice podporuje ovulaci, ale ten bych doporučila těm, kdo mají s ovulací problém. Jinak ovulaci může urychlit, vajíčko pak zraje rychleji a za mě to není dobře. Vajíčko si má zrát svým tempem. Při IVF je hormony podpořena masivní ovulace a ne každé vajíčko je k použití. Sázela bych na přirozený proces daného organismu. Pokud ovuluje, není třeba to „vyhnat“ práškama. Kyselina listová je něco jiného a samozřejmě i celá skladba vitamínů, jako je třeba Femibion. Jinak my si už dáváme pozor, budeme stavět a je nás doma už dost
I když s tou myšlenkou trochu koketuju, myslím, že kvůli věku už bych to pokoušet neměla, navíc máme opravdu malé děti a spoustu dalších plánů. ![]()