Maminkou v 45, není už neskoro?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43038
15.12.17 12:06

Jestli po něm toužíš, tak o čem chceš diskutovat? větší riziko downova syndromu, to víš, a únava na stará kolena - ale máš velké děti, zapřáhni je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
15.12.17 12:09
@Pudloslava píše:
Jestli po něm toužíš, tak o čem chceš diskutovat? větší riziko downova syndromu, to víš, a únava na stará kolena - ale máš velké děti, zapřáhni je.

tak to by bylo dost sobecké ne :)

• Citovat
  • Upravit
43038
15.12.17 12:12
@Doe_Jane píše:
tak to by bylo dost sobecké ne :)

sobecné chtít, aby pomáhali v rodině, kde žijí? Co to je za způsob uvažování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
15.12.17 12:13
@Pudloslava píše:

tak udělat si dítě na staré kolena a pak chtít ať mi ho hlídali mé další děti nebo mi pomáhali protože já se musím starat o někoho dalšího, to mi přijde sobecké, nebo jak to myslíš zapřáhnout?

• Citovat
  • Upravit
5314
15.12.17 12:13

Nešla bych do toho, můj limit pro třeťátko je 35. Ještě chápu do 40, ale 45 mi přijde už opravdu moc. To dítě by maturovalo, když by ti bylo 65, pokud by studovalo dál, měla bys do 72 povinnost ho živit.
Ale také znám osobně paní, co nedávno porodila v 50.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Černá vdova
15.12.17 12:14
@Pudloslava píše:

Proč by měly dospělé děti pomáhat s miminem, které si přál někdo jiný? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Černá vdova
@Doe_Jane píše:
tak udělat si dítě na staré kolena a pak chtít ať mi ho hlídali mé další děti nebo mi pomáhali protože já se musím starat o někoho dalšího, to mi přijde sobecké, nebo jak to myslíš zapřáhnout?

Taky mi to přijde mimo mísu.

• Citovat
  • Upravit
13955
@Pudloslava píše:

O dite se ma primarne starat rodic. Ne ze svou (ne)zodpovednost prehodim na nekoho z rodiny.

Zakladatelko za me uz je pozde. Sla bych do pestounstvi nebo adopce starsiho ditka treba 5 leteho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Černá vdova
15.12.17 12:15

Zakladatelko, je to dost vysoký věk. Tři děti máš, to stačí. A partnerovi musí být jasné, jak to s dětmi starších rodiček je.

• Citovat
  • Upravit
43038
15.12.17 12:25

Tak decka nemusi primo prebalovat mimino, ale mohou delat ostatni domaci prace v rodine, kde ziji. Myslim, ze je normalni, ze v rodine se o praci clenove podeli podle svych moznosti. A mozna, ze kdyz si budou met vybrat mezi umyvanim zachoda a vychazce s kocarkem, zvoli kocarek. Kazde miminko je zatez, ty deti, kdyz se narodily, take nalozily na matku velmi tezke bremeno.
Samozrejme neocekavam, ze dospele deti, pokud ziji ve svem, se pristehuji zpet, aby mohli doma neco pomahat.

Zivot prinasi ruzne potize, ted tu mame zrovna denicek od zeny, ktere spadli na krk sourozenci po smrti rodicu. Myslim, ze obecne se mame velmi dobre a zijeme ve velmi velkem luxusu a vnimame potom male potize jako nejake zasadni. vsak jsou tu i diskuse od zen, ktere zvazuji, jestli si vubec maji poridit druhe dite, ze by se to prvni uz nemelo tak dobre. Nemyslim si, ze model „matka se stara aby detem zajistila bezstarostne detsvi bez povinnosti“ je nezdrave i pro ty deti samotne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
15.12.17 12:51

Nešla bych toho z různých důvodu. nevim zda dítě bude zdravé, zda budu zdravá já. nebudes mít tolik energie na malé dítě atd. chapu, že partner je mladý a dítě by chtěl. bohuzel myslím, že pro tebe je už skoro pozdě. ja měla děti poměrně pozdě, v 32 a 37letech.to druhé nám 2 roky neslo. a padám teda na hubu, když jsem začla chodit po MD do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22081
15.12.17 12:59
@Pudloslava píše:

Sobecké chtít, aby pomáhali s miminkem, které si jejich matka na stará kolena pořídí, aniž by se jich předtím ptala na jejich názor.

Je samozřejmé, že děti v domácnosti pomáhají - ale přehodit na ně péči o sourozence (nebo na ně přesunout starost o domácnost, aby se matka mohla starat o miminko), to by bylo hodně nefér.

Každá žena by měla vědět, na co stačí - a to také brát v úvahu při plánování dalšího (notabene v tomto věku nesmyslného) těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.17 13:02

Omlouvám se za anonym.
Jsem dítě starších rodičů, kolikrát si je někdo spletl s prarodiči - pravda, bylo to v době, kdy bylu obvyklé spíš 20leté matky. Jako dítěti a pak puberťákovi mi to bylo hrozně nepřijemné. Takže já osobně měla jako hranici maximálně 40 let.

• Citovat
  • Upravit
10848
15.12.17 13:09

@havedka - havedko - co to pro tebe znamená „na silu“ - jakože nechceš IVF? nebo vůbec žádnou formu lékařské dopomoci?

touha po dítěti a schopnost mít děti je značně individuální, a věřím, že, když Bůh dá, budete skvělí rodiče :hug:

Řeči o tom, že budeš potřebovat pomoct, a něco o sobectví - to přeskakuj, sama víš, že jsou to nesmysly - naprosté většině rodičů se hodí pomoc, nechápu, proč zrovna starším rodičům se to vyčítá. Navíc, starší rodiče si spíše najdou dlouhodobá řešení, třeba integrujou do rodiny paní na hlídání, nespoléhají na ukecávání rodinných příslušníků. Máš za sebou výchovu třeh dětí, takže te'd jedináček, ještě navíc s partnerem, který jistě také bude mít velký zájem o dítě pečovat, to bude brnkačka.

Přeju úspěch, ozvi se, když vám těhotenství vyjde  :kytka:

Je tady diskuze starších maminek, i těch, které zatím o dítě usilují - přidej se k nim - najdeš víe pochopení :). A jsou mezi nimi starší žen než ty :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
15.12.17 13:12

@BohunkaP kde zakladatelka psala, že ve svém věku, kdy má spoustu zkušeností, a organizaci domácnosti jistě v malíčku, nezvládne mimino a domácnost? :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí