Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lama Lama píše:
No, krapet se ti motaj pojmy. I viroza je zánět.
A i u virozy můžeš mít crp 70 a do druhého dne sklesne.
Nebo u bakteriální ho zánětu bez léčby atb, třeba zmíněné salmonely.
No mě ne…už jen to, ze to co pises nemá žádnou logiku. Kdyby to bylo tak jak pises je naprosto zbytecne crp testovat protože by ti to vůbec nic nereklo
nejdřív si o tom tedy něco zjisti
@di.xi.nka01 píše:
Ale prave pokud je to virové je crp max cca do 30…zánět je vždy bakteriální a značí ho prave vysoké hodnoty crp. Pokud je to virové muže crp klesnout a klesne ale u zánětu neklesne…
To máš ale nactene z knih nebo internetu, že? Ne, tak to fakt není. Tělo nefunguje podle učebnic, děti už vůbec ne. Dítě opravdu dokáže vyrobit 70 crp i při viroze. A to už vůbec nemluvím o zánětech neinfekcnich.
@di.xi.nka01 píše:
No mě ne…už jen to, ze to co pises nemá žádnou logiku. Kdyby to bylo tak jak pises je naprosto zbytecne crp testovat protože by ti to vůbec nic nereklonejdřív si o tom tedy něco zjisti
@di.xi.nka01 A jak bys vysvětlila třeba ty bakteriální střevní záněty, to se většinou ATB neléčí a tělo se s tím vypořádá samo.
Anebo periodické horečky, tam to CRP lítá klidně k 200.
@Lama Lama píše:
To máš ale nactene z knih nebo internetu, že? Ne, tak to fakt není. Tělo nefunguje podle učebnic, děti už vůbec ne. Dítě opravdu dokáže vyrobit 70 crp i při viroze. A to už vůbec nemluvím o zánětech neinfekcnich.
Ne z netu to vážně nemam. Já se svoji dr mluvím a ptám se, stejne tak s lékaři z nemocnice kde jsem byla se synem a moje kamaradka je zdravotní sestra. Internet nečtu, kvůli všemu volám zmíněným osobám ![]()
@renap píše:
@di.xi.nka01 A jak bys vysvětlila třeba ty bakteriální střevní záněty, to se většinou ATB neléčí a tělo se s tím vypořádá samo.
Holka vyrobila 320
@renap píše:
Střevní je úplně něco jineho, ano nedávají se atb ale nedělá se snad standardne ani crp ne? Periodická horečka upřímně neznám ale to jsou podle mě věci, které nesouvisí s tím co se tu řeší dr předpokládám není blba a když dala atb vysetrenim jiste tyto možnosti vyloučila a v 90%pripadu to crp proste značí bakteriální infekci.
@Lama Lama píše:
Holka vyrobila píše: Více
Při jaké nemoci?
@di.xi.nka01 píše:
Střevní je úplně něco jineho, ano nedávají se atb ale nedělá se snad standardne ani crp ne? Periodická horečka upřímně neznám ale to jsou podle mě věci, které nesouvisí s tím co se tu řeší dr předpokládám není blba a když dala atb vysetrenim jiste tyto možnosti vyloučila a v 90%pripadu to crp proste značí bakteriální infekci.
Proč by se nedělalo u střevních infekcí CRP?.Ono to právě začíná horečkou, bolestí břicha, tím pádem je podezření na ledviny a CRP a moč se právě dělá. A při vysoké horečce bývá v moči bílkovina, čili ten začátek se dost často zamění a nasadí se ATB. No a další den se dítě rozesrajdí a je jasno-udělá se výtěr a vyjde to tam. To bude možná i případ zakladatelky, když dr. dělala výtěr, tak asi nějaký důvod měla-buď dítě mělo průjem, nebo na něm nic nenašla a právě ta možnost ji napadla.
@di.xi.nka01 píše:
Periodická horečka se vyloučit nedá.
Střevní zánět vyloučí teprve tím vyterem.
Ale jinak už se VZDY snižujes na 90 %, tak ještě kousek uber a docela se shodneme.
@di.xi.nka01 píše:
Při jaké nemoci?
Periodická horečka.
Ale 75 měl kluk i při laryngitide. A holka při viroze taky 70, druhy den 35 bez atb.
@di.xi.nka01 píše:
A proč by se nedělalo crp?
@renap píše:
Proč by se nedělalo u střevních infekcí CRP?.Ono to právě začíná horečkou, bolestí břicha, tím pádem je podezření na ledviny a CRP a moč se právě dělá. A při vysoké horečce bývá v moči bílkovina, čili ten začátek se dost často zamění a nasadí se ATB. No a další den se dítě rozesrajdí a je jasno-udělá se výtěr a vyjde to tam. To bude možná i případ zakladatelky, když dr. dělala výtěr, tak asi nějaký důvod měla-buď dítě mělo průjem, nebo na něm nic nenašla a právě ta možnost ji napadla.
Kdyby ji ta možnost napadla tak asi nedá atb. A na bilkovinu v moci se davaji atb?? Ledviny se ukážou moci jsou v ni nitrity případně erytrocyty a leukocyty.
@Lama Lama píše:
A proč by se nedělalo crp?
Proto ze je to zbytecne?
@Lama Lama píše:
Periodická horečka.
Ale 75 měl kluk i při laryngitide. A holka při viroze taky 70, druhy den 35 bez atb.
Syn měl 70pri zánětu ledvin, při viróza měl 11 a druhy měl vážně hnusnou virozu a měl 26…on to má každý jinak. A jak dr postupovala při te viróza s crp 70? Myslím jaký byl její postup