Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj Maminky, mám prosbičku mám 25 měsíční dcerku od čtvrtka mela 39,5 a už nám klesla teplota na 37, 5 a když má nurofen tak nemá vůbec horečku. Paní doktorka dneska naměřila crp 70… Napsala nám antibiotika. Mám ji je dávat Teda?? Nebo mám počkat do pondělí než bude hotový vyter z prdelky… Teplota není tak vysoká… Jinak má ouška, srdíčko, ledviny a krk v pořádku. Děkuji moc
Pokud dr napsala antibiotika tak je dát co nejdřív. Že nemá teplotu neznamená, že nemá v těle nějaký zánět, který to crp zvyšuje a čím víc budeš čekat, tím horší to může být ![]()
Samozřejmě že jí je máš dávat - postupuj podle doporučení lékaře, ne co ti kdo napíše na internetu.
Má vysoké CRP, je jasné, že je to bakteriální zánět a potřebuje ATB.
Tak to jsi se snad měla domluvit s doktorkou, ne? Naše nepíše antibiotika jen tak, pokud je napíše, nenapadlo by mě je nedávat. Své (resp dcery) lékařce věřím, jinak bych k ní nechodila?! ![]()
A na co ta ATB vůbec dostala, když kromě vyššího CRP měla všechno v pořádku?
Tak doktorka ti napíše ATB pro dítě a ty se tu ptáš na netu, zda je mas dávat? ![]()
Nezlob se na mě, ale divny přístup, mimo jiné hodnota 70 u CRP je celkem dost vysoká, to už ukazuje na bakteriální infekci. ATB normálně podávej.
Tak doktorka snad vi, co dělá. Pokud napíše ATB, tak je máš prostě dávat. Jinak by to asi nepsala.
@Ou moc děkuji… Dám ji je… Určitě… Chtěla sem pomoc od maminek
o radu
@Lulu. Vojtik U doktorky jsi byla urcite dopoledne. A vecer se ptas? Uz davno je mela dcera zacit uzivat
Jsi spokojena, ze dceru neco trapi, boli a ty otalis s leky, po kterych se ji ulevi? ![]()
Horečku měla akorát včera, dneska atb, nevíš co jí je, ale crp vysoké… osobně bych nechala udělat crp další den, jestli to půjde nahoru nebo dolů a podle toho buď dala nebo ne…
Jinak většinou se má jít k dr. až tak třetí den, kdy horečka neklesá, ty první dny stejně nic není vidět, nic „nevyleze“. A dost často trvá horečka jeden dva dny a pak je to ok, takže doktor je zbytečný, ale to většinou při nesrážení pomocí léků.
Boze proste
to se zakládá na novou módu? Hysterie z ockovani už byla tak teď hysterie z ATB? Já nerikam ať se zobaji jak bonbóny, aby to zase někdo neprekroutil ale při CRP 70 je to dost jasne. Oni ty doktoři nejsou zas tak pitomi a většinou vi co dělají…priste to dite netrap a dej ji je hned.
@Lucie_Sx píše:
Horečku měla akorát včera, dneska atb, nevíš co jí je, ale crp vysoké… osobně bych nechala udělat crp další den, jestli to půjde nahoru nebo dolů a podle toho buď dala nebo ne…
Jinak většinou se má jít k dr. až tak třetí den, kdy horečka neklesá, ty první dny stejně nic není vidět, nic „nevyleze“. A dost často trvá horečka jeden dva dny a pak je to ok, takže doktor je zbytečný, ale to většinou při nesrážení pomocí léků.
Při crp 70 určitě neklesne, zkoušet druhy den je naprosto zbytecne…
@Lulu. Vojtik píše:
@Ou moc děkuji… Dám ji je… Určitě… Chtěla sem pomoc od mamineko radu
Trolíček? ![]()
@di.xi.nka01 píše:
Při crp 70 určitě neklesne, zkoušet druhy den je naprosto zbytecne…
Proč? Kdyby šla k doktorovi až třetí den horečky, jak se má, tak o tom crp vůbec nemusí vědět, protože to může samo přejít.