Nemoc u dcerky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9489
15.11.19 21:38
@di.xi.nka01 píše:
Kdyby ji ta možnost napadla tak asi nedá atb. A na bilkovinu v moci se davaji atb?? Ledviny se ukážou moci jsou v ni nitrity případně erytrocyty a leukocyty.

Protože bílkovina v moči může být při IMC? A protože výtěr není hotový hned, ale zrovna v případě, že se dělá v pátek, to bývá až v pondělí. A neriskne nechat dítě při podezření na IMC přes víkend bez ATB. Věř mi, dělá se to a viděla už jsem to dost často v práci a zažila to i u vlastního dítěte. Horečka, bolest břicha, vysoké CRP, nález v moči, nasazen Biseptol, udělala pro jistotu výtěr a druhý den volala, že tam roste salmonela -takže vysadit Biseptol a léčit dietou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
15.11.19 21:40
@di.xi.nka01 píše:
Proto ze je to zbytecne?

Proč?
To je jako kdybys řekla, že to je zbytečné u virozy nebo angíny. No, samo, pokud už víš, že to je streptokokova angína, je to zbytecne. Stejně tak, pokud víš, že to je viroza.
Asi ho nebudeš dělat při potvrzené nekomplikovane salmoneloze
Ale pokud bereš obecně suspekci na střevní zánět, třeba při bolesti břicha, tak určitě vodítko to jistě bude. A nabrala bych ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
15.11.19 21:47
@renap píše:
Protože bílkovina v moči může být při IMC? A protože výtěr není hotový hned, ale zrovna v případě, že se dělá v pátek, to bývá až v pondělí. A neriskne nechat dítě při podezření na IMC přes víkend bez ATB. Věř mi, dělá se to a viděla už jsem to dost často v práci a zažila to i u vlastního dítěte. Horečka, bolest břicha, vysoké CRP, nález v moči, nasazen Biseptol, udělala pro jistotu výtěr a druhý den volala, že tam roste salmonela -takže vysadit Biseptol a léčit dietou.

To teda nevím ale infekci močových cest se neprokazuje bilkovinu v moci a toto vím opravdu víc než jiste. Netvrdím ze nemůže byt taky ale přímo od dr z nefrologie vím, ze se imc pozná podle nitritu v moci to je hlavní ukazatel a můžou byt ještě leukocyty a erytrocyty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
15.11.19 21:53
@Lama Lama píše:
Proč?
To je jako kdybys řekla, že to je zbytečné u virozy nebo angíny. No, samo, pokud už víš, že to je streptokokova angína, je to zbytecne. Stejně tak, pokud víš, že to je viroza.
Asi ho nebudeš dělat při potvrzené nekomplikovane salmoneloze
Ale pokud bereš obecně suspekci na střevní zánět, třeba při bolesti břicha, tak určitě vodítko to jistě bude. A nabrala bych ho.

Jako asi ano, v tomhle se moc nevyznám. No ono kdyby se zakladatelka rovnou vyptala své dr nemuselo by se diskutovat ono je to stejne zbytecne když víme minimum informaci.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32081
16.11.19 08:39

@Hanka1 no já to fakt nechápu, jdu k doktorovi, dostanu antibiotika a ptám se na netu, jestli je mám dítěti dát? :think: to je jak ta hvězda s tím tetanem, která by raději nechala dítě umřít než aby mu dala antibiotika, za to polívat ho třeba žabí močí, to jí přijde evidentně v pořádku…a ne, mě to nepřekvapuje, protože lidská blbost je nekonečná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.11.19 12:02
@di.xi.nka01 píše:
To mi tedy prosím vysvětlete. Do druhého dne muže klesnout v případě virozy(spis klesne později ale budiž) ale určitě neklesne v případě zánětu…

Ale i se zánětem si tělo kolikrát poradí samo, pokud imunita pracuje jak má, a atb nejsou potřeba.

A ta důvěra v doktorku má taky svoje hranice, někteří doktoři předepisují atb jak na běžícím pásu, někteří naopak s nimi šetří jak můžou.
Třeba nám dali atb v nemocnici na salmonelu, s vědomím pediatra jsem je nenasadila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.11.19 12:09
@Monchichik píše:
@Hanka1 no já to fakt nechápu, jdu k doktorovi, dostanu antibiotika a ptám se na netu, jestli je mám dítěti dát? :think: to je jak ta hvězda s tím tetanem, která by raději nechala dítě umřít než aby mu dala antibiotika, za to polívat ho třeba žabí močí, to jí přijde evidentně v pořádku…a ne, mě to nepřekvapuje, protože lidská blbost je nekonečná :mrgreen:

Víš, jak píšu, i důvěra v lékaře má svoje hranice.

A atb opravdu nejsou žádná výhra, vymlátí komplet střevní mikrofloru, která je zásadní pro celkovou imunitu a stav organismu (nejnovětší poznatky tvrdí, že je to takový náš druhý mozek).
Takže dávat atb druhý den horečky, kdy vůbec nevím, z čeho ta horečka je, a crp může klesnout stejně rychle, jako vylezlo, mně osobně přijde blbé.
Taky to může být šestá nemoc.
Což mi připomíná jednu expertku, která dala atb druhý den horečky a když se dítě třetí den osypalo, tak tvrdila, že je to reakce na atb :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32081
16.11.19 12:17

@Lucie_Sx No hranice jistě má, ale já fakt nemám nastudováno z lékařství nic, takže předpokládám, že když napíše doktor dítěti antibiotika, tak je prostě potřebuje. Spíš to znám ze strany těch matek, že vyžadují antibiotika i tam, kde nejsou k užitku…Osobně s horečkou u dítěte jsem k lékaři nikdy nešla, pokud u toho nebyla i třeba bolest v krku, do 38 stupňů jí ani nesrážím. Je ale pravda, že moje děti měly antibiotika tak max. 1× v životě, vůbec jako malé nemarodily, jen se zánětem hrtanu a na to se antibiotika nedávají. A předpokládám, že pokud má dítě jen horečky, tak antibiotika doktor nepředepíše. My jsme měli vždycky pediatra, ke kterému jsem měla důvěru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
16.11.19 17:14
@Lucie_Sx píše:
Ale i se zánětem si tělo kolikrát poradí samo, pokud imunita pracuje jak má, a atb nejsou potřeba.

Hele, krapet tu všechny motáte pojmy. Zánět je taková univerzální obranná reakce organismu- zahrnuje jak ten bakteriální zánět, virový zánět, neinfekční zánět ( třeba ty periodické horečky, autoimunitní nemoci - revmatoidní artritidu, alergii), ale zánět je i obyčejné nekomplikované hojení rány at už ze zranění, tak po operaci, zánět je i proces hojení kosti po zlomenině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
16.11.19 22:40
@Lucie_Sx píše:
Ale i se zánětem si tělo kolikrát poradí samo, pokud imunita pracuje jak má, a atb nejsou potřeba.A ta důvěra v doktorku má taky svoje hranice, někteří doktoři předepisují atb jak na běžícím pásu, někteří naopak s nimi šetří jak můžou.
Třeba nám dali atb v nemocnici na salmonelu, s vědomím pediatra jsem je nenasadila.

Tak ja treba do 38 st teplotu nesrazim a k pediatrovi jdeme treti/ctvrty den, pokud teplota neklesala a pokud atb deti mely na anginu nebo zanet mocaku, tak samozrejme dostavaly lactobacily, ktere jim lupnu obcas i preventivne…

• Citovat
  • Upravit
34322
17.11.19 02:52
@Lama Lama píše:
Hele, krapet tu všechny motáte pojmy. Zánět je taková univerzální obranná reakce organismu- zahrnuje jak ten bakteriální zánět, virový zánět, neinfekční zánět ( třeba ty periodické horečky, autoimunitní nemoci - revmatoidní artritidu, alergii), ale zánět je i obyčejné nekomplikované hojení rány at už ze zranění, tak po operaci, zánět je i proces hojení kosti po zlomenině.

Jo, myslela jsem zánět, který způsobí vyšší crp. Že i takový zánět tělo může klidně zvládnout samo, že není potřeba hned dávat atb.

@Monchichik píše:
@Lucie_Sx No hranice jistě má, ale já fakt nemám nastudováno z lékařství nic, takže předpokládám, že když napíše doktor dítěti antibiotika, tak je prostě potřebuje. Spíš to znám ze strany těch matek, že vyžadují antibiotika i tam, kde nejsou k užitku…Osobně s horečkou u dítěte jsem k lékaři nikdy nešla, pokud u toho nebyla i třeba bolest v krku, do 38 stupňů jí ani nesrážím. Je ale pravda, že moje děti měly antibiotika tak max. 1× v životě, vůbec jako malé nemarodily, jen se zánětem hrtanu a na to se antibiotika nedávají. A předpokládám, že pokud má dítě jen horečky, tak antibiotika doktor nepředepíše. My jsme měli vždycky pediatra, ke kterému jsem měla důvěru…

Je to divné, zakladatelka píše něco o výtěru ze zadečku, takže průjem, ta doktorka je prostě divná…

Jinak já horečku taky nesrážím a taky jdu k dr. až když by neklesala nebo by k tomu bylo něco dalšího, s čím si sama nevím rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.11.19 09:35

Antibiotika sem nasadila hned ještě jsem volala paní doktorce :) líbí se mi když chce člověk tady poradit tak dostane ještě víc od vás… Nechci být sprostá děkuji hodným maminkám za radu… A ty co jen kritizují co sem za matku atd.. Škoda mluvit… Malinká je zdravá nakonec se jí objevilo i impetigo.. Takže měla nějakou infekci… Mějte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí