Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, předem se omlouvám za založení nové diskuze, ale v podstatě to co hledám nemůžu nikde najít i když je stejný nadpis. Chtěla bych se zeptat, nemáte některá zkušenost s pořád nemocným dítětem. Syn začal chodit o září do školky, a za čtrnáct dní byl nemocný a v podstatě se nás to drží do teď, tak na střídačku. Spíš teda rýma, ale teď se přidal, tak jednou za tři týdny průjem. Vždy jen třeba 3 dny a dobrý. Minulý týden byl ve škollce a by l pohodě, ale to tam byla mladá a nová paní učitelka a teto týden tam byla ta stará a je zase nemocný. Ta starší paní učitelka pořád do průvanu větrá, topení samozřejmě naplno a syn se občas polije třeba pitím a nebo u oběda a ona ho v tom hezky nechá než příjdu. Ona ho moc nemusí, je trošku živej a jí to vadí. Chtěla by tam nejlépe děti, které sedí celý den na jednom místě. A příjde mi, že se tímto zbavuje dětí. Ta mladá paní učitelka nemá tolik otevřená okna a není problém. Jde mi o to, že už od půlky září jsme nemocní všichni, i dcera, která má 8 měsíců. Už jsem z toho dost unavená. Ono tam toho v té školce je víc co se mi nelíbí. Jako cimprlich nejsem, ale to co se tam děje to je děs. Přemýšlím i nad jinou školkou. Chci se tedy zeptat, co byste poradily? Děkuji za názory
@Bobinka007 píše:
Dobrý den, předem se omlouvám za založení nové diskuze, ale v podstatě to co hledám nemůžu nikde najít i když je stejný nadpis. Chtěla bych se zeptat, nemáte některá zkušenost s pořád nemocným dítětem. Syn začal chodit o září do školky, a za čtrnáct dní byl nemocný a v podstatě se nás to drží do teď, tak na střídačku. Spíš teda rýma, ale teď se přidal, tak jednou za tři týdny průjem. Vždy jen třeba 3 dny a dobrý. Minulý týden byl ve škollce a by l pohodě, ale to tam byla mladá a nová paní učitelka a teto týden tam byla ta stará a je zase nemocný. Ta starší paní učitelka pořád do průvanu větrá, topení samozřejmě naplno a syn se občas polije třeba pitím a nebo u oběda a ona ho v tom hezky nechá než příjdu. Ona ho moc nemusí, je trošku živej a jí to vadí. Chtěla by tam nejlépe děti, které sedí celý den na jednom místě. A příjde mi, že se tímto zbavuje dětí. Ta mladá paní učitelka nemá tolik otevřená okna a není problém. Jde mi o to, že už od půlky září jsme nemocní všichni, i dcera, která má 8 měsíců. Už jsem z toho dost unavená. Ono tam toho v té školce je víc co se mi nelíbí. Jako cimprlich nejsem, ale to co se tam děje to je děs. Přemýšlím i nad jinou školkou. Chci se tedy zeptat, co byste poradily? Děkuji za názory
My chodíme týden pak týden nemoc (rýma). Týden chodíme pak týden doma(rýma). Štve mě to protože jsme všichni doma pak nemocní taky. Jenze všechny opravdu všechny maminky co znám to mají taky tak. Víš proč to tak je? Protože ve třídě jsou i nemocné děti. Nakazí všechny a pořád dookola. Já vím že dnes je doba kdy v práci dělají problémy zaměstnancům šéfové a nemají možnost být s dětmi pořád doma. Jenže můj názor je kdyby se tam nemocné děti nedávali tak by se neměl nikdo od nikoho nakazit nebyla by Ste pořád s dětmi doma.
Loni jsme chodili tyden a tyden doma. Krom nestovic to byl dele. Chytilo je i mimino. Starsi nastoupil v zari a mladsi se narodil v pulce zari
Ja byla nemocna snad celou zimu. Kojeni, porod, nocni vstavani no byla jsem na tom nejhur
letos byl doma zatim jen 2 dny
Vsichni me to rikali. Vydrz pristi rok bude jiny
Nerekla bych, ze je to vetranim nebo politym trikem. Jako predstava, ze ucitelka otevira okno, aby deti onemocnely, mi prijde ponekud usmevna
. Vitej ve skolkove realite. Kluk odchodil prvni rok ve skolce 88 dnu
.
Syn je teď nově ve školce, taky je to týden ve školce týden doma. Opravdu si nemyslím že je to větráním, naopak v dobře větraném prostoru se tolik nedrží bacily. Švagrová mi doporučila dávat synovi Preventan, má za sebou plato a půl, teď byl týden ve školce a ani náznak rýmy, tak jsem zvědavá jestli tenhle příjemný trend bude pokračovat. Jinak pokud jste doma a syn hůř školku snáší tak není nic jednoduššího než ho nechat doma a docházku o rok odložit (pokud tedy není předškolák s povinnou docházkou). Já synka dala až ve čtyřech letech a je to super protože přeci jen ten rok je znát v tom jak je schopen spolupracovat se spolužáky a učitelkami.
Asi má špatnou imunitu
. Naše děti bývají ve školce nemocné 2 x do roka. Letos ještě nebyly. Ale my je otužujeme, nemáme doma přetopeno, jsme pořád venku, jíme hodně ovoce, zeleniny, ryb…ve školce si někteří budou pořád na něco stěžovat
.. jednou je přetopeno, podruhé zase průvan, pak špatně oblečené děti na procházce, pití z jednoho hrníčku, strkání hraček do pusy, pusinkování, děti s nudlemi u nosu, atd…
Taky sme to měli ten první rok ve školce, ten podzim byl masakr, týden ve školce a týden doma nemocný. Otevíráním okna to není, u nás ve školce maj zas děsný vedro, doma máme chladno. Spíš si ty děti předávají bacily mezi sebou. Já vždycky, když sem viděla ty usoplené děti tak mi bylo jasný, že za chvíli náš lehne taky. Ale letos dobrý, zatím nemocný nebyl, nevím jestli je už nějak promořený, nebo jestli je to tím, že je ve tride s předkolákama a tam už to není samé unudlené dítko ![]()
Když mi děti nastoupily do školky, marodily nonstop. Byly víc doma než tam. Samozřejmě že to vždy chytila celá rodina, předávali jsme si nemoce mezi sebou jak bumerang. Pak se narodila mladší dcera a nechat děti doma již nebyl takový problém. U té mladší se situace vyřešila sama - má určité postižení, takže jsem na ní dostala rodičák do 7mi let věku dítěte, tudíž víceméně šla pak až do školy. Pokud náhodou do školky šla (pár pokusů bylo), psychicky ji nezvládala, brečela tam nonstop, nikdy si nezvykla a to byla ve stejné třídě jako její stejně stará sestřenice. Prostě byla jedno z dětí, pro které školka byla skutečné mučení.
Jen ještě poznámka: imunologické vyšetření syna v jeho 3,5 letech tehdy ukázalo, že jeho imunitní systém je natolik slabý, že dle dr. by neměl vůbec být v kolektivu, že vše na sebe hned nabalí a hrozí, že zkolabuje i ten pidi zbytek imunity.
Dostával pak různé léky na imunitu a od 7mi let jezdil každý rok na ozdravný pobyt se zdr. pojišťovnou k moři. Ale jediné, co skutečně pomohlo, byl čas. Imunitní systém se postupně nastartoval, ale trvalo to roky.
@Makca87 Děláme to samé, kromě toho topení doma. To musíme máme tu hroznou zimu, ale pravidelně větráme.
@Bobinka007 píše:
@Makca87 Děláme to samé, kromě toho topení doma. To musíme máme tu hroznou zimu, ale pravidelně větráme.
A kolik máte doma stupňů?
Můj syn má 5 let, letos chodí do školky 3.rok a byl tam velkém asi 3 týdny. Takže asi tak. S dcerkou si viry pořad předávají, takže je víc doma než tam. I když to tam má moc rad
@Bobinka007 myslím, že to nebude učitelkou ani školkou. Holt nemá tak dobrou imunitu.
Moje dcerka nekojená a školkou proplula úplně v pohodě, nikdy atb dokonce neštovice několikrát a ani jednou je nedonesla(ty mi tedy vadí, že si je nechává až do školy).
Máme doma přetopeno a je imrvere navlečená jako cibule. Žádné otužování atd.
Jíme hodně ovoce, zeleniny, ryb, kvalitní ořechy apod. Fakt je to dítě od dítě.
Sestry děti jsou nemocný pořád dokola celou zimu a kamarádky taky. V září se s nima vždy na narozeninové oslavě loučím, že se uvidíme na jaře bohužel to opravdu skoro tak je.
A rozdíl je, ze ony jsou z města a já z vesnice a deti měly kojený jinak děti vedem +- stejně.
@Anonymní píše:
@Bobinka007 myslím, že to nebude učitelkou ani školkou. Holt nemá tak dobrou imunitu.
Moje dcerka nekojená a školkou proplula úplně v pohodě, nikdy atb dokonce neštovice několikrát a ani jednou je nedonesla(ty mi tedy vadí, že si je nechává až do školy).
Máme doma přetopeno a je imrvere navlečená jako cibule. Žádné otužování atd.
Jíme hodně ovoce, zeleniny, ryb, kvalitní ořechy apod. Fakt je to dítě od dítě.
Sestry děti jsou nemocný pořád dokola celou zimu a kamarádky taky. V září se s nima vždy na narozeninové oslavě loučím, že se uvidíme na jaře bohužel to opravdu skoro tak je.
A rozdíl je, ze ony jsou z města a já z vesnice a deti měly kojený jinak děti vedem +- stejně.
Mám pocit, že je to tím městem. Dřív jsem žila na vesnici v baráku a byla jsem nemocná jednou za rok. Teď bydlíme ve městě v bytě a jsem pořád nemocní. Možná je to tím množstvím lidí co člověk potkává. Nevím
@Bobinka007 píše:
Mám pocit, že je to tím městem. Dřív jsem žila na vesnici v baráku a byla jsem nemocná jednou za rok. Teď bydlíme ve městě v bytě a jsem pořád nemocní. Možná je to tím množstvím lidí co člověk potkává. Nevím
Tohle nás taky jediné napadlo. Samo děti nejsou jen doma nebo venku normálně mají kroužky ve městě 2-3 týdně. Jezdí semnou do nákupáku apod. Akorát méně než sestry a kamarádky ty žijou takový ten “městský” život.
Dětem nedávám žádné přípravky na imunitu. Holky už vyzkoušeli vše i homeopatika a dá se říct, že výsledek nula nula nic. Doktorky jen, že to musí holt přežít.
@Bobinka007 Já přestala být nemocná když jsem opustila MHD a začala všude jezdit autem nebo chodit pěšky.