Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja se citim dobre, jen se bojim… Lezici nepolohuju ale bojim se infekce a u tech alkoholiku clovek nikdy nevi. Objednana sem na uz az 9.2. Takze 6-7tt. Tak nvm
@Lucik1811 Pokud se tam necitis /a mezi nemocnymi se ted ani nedivim/, tak mazej okamzite na neschopenku…Obvodni ti to urcite napise na neco, nemusis jit hned na rizikove. Lepsi, nez kdyz budes denne do prace ted chodit s obavami a delat si nervy. Nejhorsi je preklenout ten 6-8 tyden. Fakt lepe, nez si pak neco vycitat, kdyby se neco stalo /i kdyz bys to treba ani nemohla ovlivnit/.
Co si o tom mysli ostatni, to ti muze byt ukradene. Jde o tvoje zdravi a tvoje miminko, tak udelej tak, jak to sama citis nejlepe.
Když si necháš PN vystavit od praktického lékaře, může tě pak jen předat ke gynekologovi. Jedná se o jednu neschopenku (nemusíš jednu ukončovat a nechávat psát jinou), jen je potřeba se pak domluvit na gynekologii od kdy tě budou chtít přebrat a praktický lékař ti dá pro gynekologa „nějaký papír“. Řešila jsem to nedávno, nabídla mi to lékařka.
@Lucik1811 Tak můžeš si nechat napsat neschopenku od obvoďáka, pokud máš obavy, že by ti jí nenapsal, tak mu řekni, že zvracíš a máš průjem a vymlouvej se až do 9.2. Pak si nech napsat neschopenku od gynekologa. Jinak jsem pracovala na interně (teda jako lékařka) až do odchodu na mateřskou. Infekce jsem se nijak zvlášť nebála a nic jsem ani nechytla, nosila jsem teda pořád rukavice a když byl někdo podezřelý, tak i roušku, ev. oblek a čepičku (ale to jen jednou). To až v 2. těhu jsem chytla 2× chřipku od manžela ![]()