Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Určitě to zkus doma ten týden zůstat, neschopenka se dá převést z jednoho doktora na druhého, takže buď prvního popros, ať ti to ještě týden nechá s tím, že to pak převedeš, nebo se s druhým domluv, zda ti to nepřevede hned. Kdybys ukončila, tak nejen, že budeš mít ty tři neplacené dny, ale obecně jsou ty peníze zpočátku mnohem nižší než když je PN dlouhodobá. Na pár dní to přerušovat se nevyplatí.
Přesně tak, přerušit neschopenku se nevyplatí, rozhodně bych se pokusila dr. ukecat o týden dýl, klidně bych mu to řekla na rovinu. Já to měla podobně, marodila jsem s kolenem, pak otěhotněla a rovnou si převedla neschopenku na rizikový. Neschopenku mi psala obvoďačka na doporučení gynekologa a vedenou jsem ji měla celou dobu u obvoďačky.
Já jsem byla na neschopence od pátého měsíce těhu, psala mi jí obvoďačka… Neproplácí se jen ty první tři dny při nové neschopence, jinak je stálá výše 60% platu od začátku až do konce. Takže je to na Tobě. Já osobně jsem si chtěla dodělat resty a nenechat po sobě nepořádek. Nevím, co děláš za práci, pokud je to něco namáhavého, tak bych šla na gyndu o týden dřív… Než mít pak třeba zbytečně problémy s posudkovou komisí…
já jsem ted 9+5 a od 5tt jsem doma na neschopence,psala mi ji obvodacka a hned jak jsem dostala prukazku prevedla me ke gyndarce.Dr zmenila jen diagnozu ,tak jsem ukoncovat nemusela.Kazdopadne resty neresty,ja davam prednost mit zdrave dite,nez mit po sobe uklizeny stul v praci ![]()
Nevím, jak by úklid stolu v práci mohl ohrozit zdraví dítěte (teda vlastně plodu), ale to je už asi na delší debatu…a věc názoru každé z nás.. ![]()
Zdravím, mám dotaz, pracuju na rizikovém pracovišti, tudíž jako těhotná tam být nemůžu, v těhotenství by mě převedli do kanclu, to problém není, ale nechci aby o tom věděli všichni kolegové, tak ze začátku chci být doma, ale ráda bych na nemocenskou s jinou diagnózou, kvůli pojišťovně, aby mi nemocenskou doplatila (mám úrazovou pojistku a v tom pojištění nemocenské, jen na těhotenství se to nevztahuje), máte s tímto některá zkušenosti, jsou doktoři ochotni to nějak zaonačit? Díky
@hdanca píše:
Zdravím, mám dotaz, pracuju na rizikovém pracovišti, tudíž jako těhotná tam být nemůžu, v těhotenství by mě převedli do kanclu, to problém není, ale nechci aby o tom věděli všichni kolegové, tak ze začátku chci být doma, ale ráda bych na nemocenskou s jinou diagnózou, kvůli pojišťovně, aby mi nemocenskou doplatila (mám úrazovou pojistku a v tom pojištění nemocenské, jen na těhotenství se to nevztahuje), máte s tímto některá zkušenosti, jsou doktoři ochotni to nějak zaonačit? Díky
Chtela bys se zeptat. Pracuju jako zdr. sestra na interne. Mela jsem pozitivni Tt odber na hcg v patek ktery mi vzaly holky vysel 123. Byla jsem u gynekologa v pondeli ue mam v deloze gestacni vacek
ale tehu jsem teprve 3-4 tydny
PN mi nevypsal s tim ze musime pockat do 5.tydne na vyvoj srdce. Mam ale strach pracovat na svem oddeleni. O detatko jsme se snazili pres rok. Poradte mi, mam jit k PL a vyzadat si nemocenskou? Nebo pockat do toho 5.tydne? Opravdu se bojim
@Lucik1811 Já bych počkala, myslím, že je to standardní postup, vypisovat neschopenku až po přítomnosti tlukoucího srdce. ![]()
Nemocenskou v tomto případě vystavuje gynekolog. Předpokládám, že za zkratkou PL se skrývá podnikový lékař
, ten podle mě rozhodně o nemocenské v důsledku těhotenství rozhodnout nemůže. Pokud Ti ji gynekolog vystavit nechce, tak jej můžeš změnit, ale předpokládám, že ví, co dělá
. Pokud nepracuješ na nějakém rizikovém oddělení, tak to snad do 5tt počká…, jinak požádej zaměstnavatele o přeložení. Jestli jsi v rizikovém prostředí, tak bys to měla gynekologovi popsat a třeba vyhoví…
@Lucik1811 píše:
Chtela bys se zeptat. Pracuju jako zdr. sestra na interne. Mela jsem pozitivni Tt odber na hcg v patek ktery mi vzaly holky vysel 123. Byla jsem u gynekologa v pondeli ue mam v deloze gestacni vacekale tehu jsem teprve 3-4 tydny
PN mi nevypsal s tim ze musime pockat do 5.tydne na vyvoj srdce. Mam ale strach pracovat na svem oddeleni. O detatko jsme se snazili pres rok. Poradte mi, mam jit k PL a vyzadat si nemocenskou? Nebo pockat do toho 5.tydne? Opravdu se bojim
Já jsem šla na PN hned, i když ne kvůli rizikovému zaměstnání. Hned ze začátku jsem byla unavená, v práci bych to zvládala jen těžko a bála jsem se chřipky (velký kancl, pořád někdo kašlal a smrkal). PN jsem měla od praktické lékařky, která s ní s ohledem na těhotenství neměla problém (neměla jsem teploty). Jinak u mě nejde o lenost jak někteří uvádějí v diskuzích (počítala jsem s tím, že se do práce ještě vrátím), ale pro dítě raději obětuji trošku volnosti, než mít problémy v těhotenství.
Ahoj holky,chci se zeptat na váš názor.
Mám jít na ten týden do práce,nebo to ted ve středu nějak ukecat u svého doktora,aby mě ještě nechal týden doma? Také mi mamka říkala,že když půjdu na ten týden do práce,budu pak zase první 3 dny doma zadarmo.
Jsem už měsíc a půl doma nemocná s kolenem a ted ve středu jdu na kontrolu.Myslím si,že už mě pošle doktor do práce.Minulý týden jsem zjistila,že jsem konečně otěhotněla,měla bych být cca v 5 týdnu.Ke gynekologovi jsem objednaná až na 25.5 a vím,že mě hned nechá doma,kvůli zaměstnání,které v těhu nejde vykonávat.A tady nastává mé dilema
A ještě se vás zeptám,když mě gynekolog nechá doma,píše neschopenku on,nebo obvodák?