Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mám otázku, když jsem měla smlouvu na dobu určitou a jsem na nemocenské, pod jakou sociálku teď spadám? Tam kde má sídlo teď už můj bývalý zaměstnavatel nebo tam, kde mám trvalé bydliště? Nesla jsem do bývalé práce lístek na peníze a sekretářka mi řekla, že jí ho už nosit nemám. Tak jsem ho poslala doporučeně na OSSZ místa trvalého bydliště. Je to v pořádku nebo jsem za březen bez peněz protože jsem to zvorala???
@Anabellkaa Patří to na OSSZ podle sídla zaměstnavatele a zaměstnavatel je povinen to tam posílat i když pracovní poměr skončil, ale je na tobě, jestli to budeš vyžadovat nebo ne.
@Acinore píše:
Ne to ne, určitě nelhal. Jde o to, že účetnictví jim dělá někdo jinej, tak jestli se to neposílá ještě přes ně…protože to už bych neovlivnilajinak fakt nevim, co se mohlo stát, na ztracení lístku nechci ani pomyslet
no já si to chtěla posílat sama ale nikdo mi nedokázal říct, jestli můžu nebo ne, všude je daný že to prostě MUSÍ jít přes zaměstnavatele
![]()
Tak je logické, pokud jim mzdové účetnictví dělá někdo jiný, že to posílají nejdříve jemu a teprve on na OSSZ.
@j.a.n.i1 píše:
Tak je logické, pokud jim mzdové účetnictví dělá někdo jiný, že to posílají nejdříve jemu a teprve on na OSSZ.
to jsem si právě myslela, díky
radši budu posílat sama, přímo ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@Anabellkaa Patří to na OSSZ podle sídla zaměstnavatele a zaměstnavatel je povinen to tam posílat i když pracovní poměr skončil, ale je na tobě, jestli to budeš vyžadovat nebo ne.
A když jsem to tedy poslala jinam? Přepošlou si to? Nebo ty peníze nedostanu?
@Anabellkaa píše:
A když jsem to tedy poslala jinam? Přepošlou si to? Nebo ty peníze nedostanu?
Předpokládám, že si to přepošlou, otázka je jak dlouho jim to bude trvat, zkusila bych tam zavolat.
Ahoj
Také mám stejný problém nemocenská mi nebyla vyplacena, chtěla jsem se zeptat, pracovala jsem jen měsíc, pak jsem šla na nemocenckou zdůvodu těhotenství,
kolik hrubou mzdu mám 100 00, kolik můžu dostat peněz poradíte mi prosím ![]()
Ahoj ja take marodim od 21.rijna a take jsem nic jeste nedostala a uz bude konec ledna, dneska jsem volala na ossz u nas v miste bydliste a jeste jsem dostala vynadano ze proc jim volam ze to musim s moji ucetni, proc ja mam volat ucetni todle by mela resit preci ossz kdyz tam ma moji neschopenku, tak zitra budu volat na ossz sidla firmy jak tu nekdo psal, dost me tedy vytaci ze se nikdo ani neozve jsem uz druhy mes, bez penez a nikoho to nezajima. Neschopenku jsem podepsanou i s cu poslala zamestnavateli a kazdej konec mesice listek na penize, ted budu posilat uz ctvrty tak by me zajimalo kde je teda problem doufam ze se neceho dopatram.