Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, na neschopence jsem od 28.října a doteď mi přišel plat pouze od zaměstnavatele, ze sociálky nic. Nevíte jestli mám ještě čekat, nebo to už začít řešit? Díky za info
No 21 dní platí zaměstnavatel to jsi dostala a sociálka nato má taka čas do konce měsíce takže řešit to můžeš až v lednu pokud ti nic v prosinci nedojde ale můžeš si tam zavolat a zeptat se v jaké fázi to je
a lístek na peníze tam mají?
A spadám pod sociálku v místě bydliště, nebo pod sociálku kde má sídlo firma? Nejsem si jistá kam bych měla volat ![]()
Nooooooo tak to nevím nikdy jsem toto neřešila s bydlištěm lístek na peníze jsi nesla do práce nebo na sociálku možná zkus zavolat do prce vaší mzdové určo ti řekne kde volat a dá číslo pokud bude moc hodná
Pod socialku, kde ma sidlo firma.Taky jsem to resila a bylo mi receno, ze oni nejedou podle jizdniho radu a blabla bla. Akorat mne ten tel stal penize a nic jsem se nedozvedela ![]()
Lístek na peníze jsem posílala do firmy.No nic počkám do ledna a pak jim zavolám. Ach jo, oni maj na všechno hromadu času ![]()
No možná by stálo zato zavolat aspon na firmu zda jim došel lístek na peníze víš jak to ted je a poku jsi to nenesla osobně ověřila bych si zda ho měli a poslali na socku
Já jim volala, došel jim a ho i poslali, teďv pondělí už jsem posílala druhý lístek
Socíálka má měsíc na vyplacení, také záleží ke kterému datu předal tvůj zaměstnavatel lístek (lhůta běží od předání lístku zaměstnavatele sociálce). Jsem také na nemocenské. Lístek posílám většinou k prvnímu, někdy o den déle. Zaměstnavatel ho předává kolem devátého v měsíci a pak minimálně 14dní po mi přijde nemocenská. Takže kolem 25dne. Čekáš na listopadové peníze a na ty je fakt čas. Vzhledem k tomu, že budou svátky, tak doufám, že mezi nima to dojde nejpozději a ne až po silvestru.
Holky prosím vás, nevíte jestli lístek na peníze posílá zaměstnavatel rovnou na socku nebo to jde ještě přes někoho??? Zaměstnavatel tvrdí, že lístek poslal hned 1.března, včera jsem volala na socku a paní mi řekla, že jim tam nic nepřišlo
hlídám si to od minulého měsíce, kdy socka taky obdržela lístek až po třech týdnech!!! Takže jsem udělala všechno proto, aby to tam přišlo včas a stejně to teda někde stojí?? Myslela jsem, že ze zaměstnání to jde rovnou…
![]()
@Acinore píše:
Holky prosím vás, nevíte jestli lístek na peníze posílá zaměstnavatel rovnou na socku nebo to jde ještě přes někoho??? Zaměstnavatel tvrdí, že lístek poslal hned 1.března, včera jsem volala na socku a paní mi řekla, že jim tam nic nepřišlohlídám si to od minulého měsíce, kdy socka taky obdržela lístek až po třech týdnech!!! Takže jsem udělala všechno proto, aby to tam přišlo včas a stejně to teda někde stojí?? Myslela jsem, že ze zaměstnání to jde rovnou…
![]()
Buď zaměstnavatel lhal nebo se to ztratilo. Grrr, já si lístek na socku raději posílala sama ![]()
@dani24687 píše:
Buď zaměstnavatel lhal nebo se to ztratilo. Grrr, já si lístek na socku raději posílala sama
Ne to ne, určitě nelhal. Jde o to, že účetnictví jim dělá někdo jinej, tak jestli se to neposílá ještě přes ně…protože to už bych neovlivnila
jinak fakt nevim, co se mohlo stát, na ztracení lístku nechci ani pomyslet
no já si to chtěla posílat sama ale nikdo mi nedokázal říct, jestli můžu nebo ne, všude je daný že to prostě MUSÍ jít přes zaměstnavatele
![]()
@Acinore píše:
Ne to ne, určitě nelhal. Jde o to, že účetnictví jim dělá někdo jinej, tak jestli se to neposílá ještě přes ně…protože to už bych neovlivnilajinak fakt nevim, co se mohlo stát, na ztracení lístku nechci ani pomyslet
no já si to chtěla posílat sama ale nikdo mi nedokázal říct, jestli můžu nebo ne, všude je daný že to prostě MUSÍ jít přes zaměstnavatele
![]()
Ty to doručíš zaměstnavateli a ten posílá na socku. Měl by obratem. Sama si to posílat můžeš, ale musíš poslat kopii zaměstnavateli. Já vždy na kopii napsala, že originál odeslán na OSSZ. A měla jsem klid a peníze k desátému na účtu. Ale pozor - zahájení a ukončení musí jít přes zaměstnavatele.
@dani24687 děkuji, příští měsíc to tak udělám, protože ty nervy mi za to nestojej
a uvidíme jestli konečně dostanu peníze dřív jak 30. ![]()