Nemocenská před MD
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@LENnYx Zkušební doba s tím nesouvisí a nemocenská taky ne. Trvá ti pracovní poměr, takže trvá i účast na nemocenském pojištění - pokud bude trvat do nástupu na PPM, tak nárok normálně máš. Pokud skončí dřív, tak ti poběží ochranná lhůta - to je doba, ve které ještě pořád máš nárok na PPM, i když už netrvá pracovní poměr. Takže je pak otázka jestli se vejdeš nebo nevejdeš do ochranné lhůty a to záleží na tom, kdy máš termín a kdy by pracovní poměr skončil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš ahá. Tak to je mazec. To jsem netušila. Ofiko mam termín 24.8. Ale skrz ty dvojčata určo porodím dřív tak o 14 dní až 3 týdny.
Takže to zatím hlasit nemám? 😀 já si ale myslím, že mě nechaj do porodu bejt a nevyhodí. Snad jediné co me nutí jim to říct je, že jakmile se od obvodacky prehlasim na gyndu tak to uvidí a bude jim to jasné, tak to bych radsi objasnila dřív než to vyčtou z nějaké eneschopenky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LENnYx Počítá se ofiko termín, podle něj můžeš nastoupit na PPM nejdříve 29. 6. Pokud pracuješ od 1. 9. a vydržíš v práci do konce ledna (aspoň do 29. 1., pokud dobře počítám), tak ti to vyjde. Tak snad se s nimi domluvíš když tak, že tě nevyhodí dřív. Pro zaměstnavatele je pak nevýhodné, abys byla zaměstnaná i v době PPM, to by ti pak vznikal nárok na dovolenou za dobu MD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš super. Tak moc děkuji. Ja se v těch článcích na webu hrozně ztrácela. Parádně si mi to vysvětlila. Do konce ledna to určo zmáknu. To nebude problém. Pak to klidně můžem ukončit ať za mě nemaj naklady. Jen po mateřské budu hledat a nebudu se mit kam vratit, ale kdo vi co bude za takovou dobu 🙂 moc děkuji za rady a přeji pěkný večer.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit