Nemocenská při výpovědi
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Moc dobře nerozumím otázce. Okamžitá výpověď mi zní divně. Pokud jste dostaly výpověď, tak musíte mít danou dvouměsíční výpovědní lhůtu, která začíná běžet od 1.3. 2011. Tak můžete marodit a výpovědní lhůta se vám myslím posouvá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kaczenka píše:
Moc dobře nerozumím otázce. Okamžitá výpověď mi zní divně. Pokud jste dostaly výpověď, tak musíte mít danou dvouměsíční výpovědní lhůtu, která začíná běžet od 1.3. 2011. Tak můžete marodit a výpovědní lhůta se vám myslím posouvá.
no,měly jsme hrubé porušení pracovní kázně,tak je výpověď okamžitá k 25.2.
- Citovat
- Upravit
Délka nemocenské není ovlivněna tím, v jaké situaci na ni nastoupíte, tedy marodit můžete 380 dní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Musíte nastoupit na nemocenskou do 7 dnů od podepsání výpovědi. marodit můžete půl roku - pak je nutné nějaké posouzení. myslím po roce jdete ke komisi.
A můžu se zeptat, co jste provedly? Abych se toho vyvarovala. Jestli nechceš - nemusíš odpovědět. Jen jsem zvědavá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lemaz píše:
Musíte nastoupit na nemocenskou do 7 dnů od podepsání výpovědi. marodit můžete půl roku - pak je nutné nějaké posouzení. myslím po roce jdete ke komisi.A můžu se zeptat, co jste provedly? Abych se toho vyvarovala. Jestli nechceš - nemusíš odpovědět. Jen jsem zvědavá.
Marodit může 380 dní, teprve pak se posuzuje, co dál. ![]()
Tak jsem si to dohledala přesně. Marodit člověk může libovolně dlouho. 380 dní je maximální doba pro nárok na nemocenské, tedy na peníze. Nároz na nemocesnké lze pak ještě prodloužit o tři měsíce a následně o další tři měsíce.
K tomu půlroku, o kterém píšeš ty - po 180 dnech trvání pracovní neshcopnosti může lékař neschopenku ukončit, pokud je pacientův stav stabilizovaný a další léčení ho už nemůže podstatně ovlivnit.
Tak jsme si zase jednou doplnila informace a jsem o něco chytřejší. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
oni ti neodpovídají do jaké doby můžeš začít marodit, ale jak dlouho
co si pamatuju tak naposledy si mohla začít „marodit na zaměstnavatele“ do 8mi dnů po ukončení pracovního poměru ? ale nechci kecat ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak co se týče těhotenství a následného nároku na mateřskou (PPM),tak ta ochranná lhůta je pořád 180 dnů ne? nebo se to teď nějak měnilo? takže to bys teď už musela být cca ve 3 měsíci.Jinak automaticky 4letá varianta (do 9m dítěte 7600Kč,pak do 4let 3800Kč). Takže pokud plánujete miminko tak bych se spíš urychleně poohlížela po jiné práci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
TAPTINKA píše:
oni ti neodpovídají do jaké doby můžeš začít marodit, ale jak dlouhoco si pamatuju tak naposledy si mohla začít „marodit na zaměstnavatele“ do 8mi dnů po ukončení pracovního poměru ? ale nechci kecat
no a na to jsem se taky ptala
,já vím ,že musím jít do 7 dnů,jen jsem nevěděla jak dlouho na neschopence můžu být
- Citovat
- Upravit
Michaela23 píše:
Tak co se týče těhotenství a následného nároku na mateřskou (PPM),tak ta ochranná lhůta je pořád 180 dnů ne? nebo se to teď nějak měnilo? takže to bys teď už musela být cca ve 3 měsíci.Jinak automaticky 4letá varianta (do 9m dítěte 7600Kč,pak do 4let 3800Kč). Takže pokud plánujete miminko tak bych se spíš urychleně poohlížela po jiné práci
no,já se na to ptala známé,je personalistka,prý pokud otěhotním na té neschopence,musí mi normálně držet tři roky místo,podle délky md,s tím,že mě pak samozřejmě nevezmou,ale budu dále po dobu md jejich zaměstnancem,protože ze zákona tě v těhotenství vyhodit nemůžou
- Citovat
- Upravit
Michaela23 píše:
Tak co se týče těhotenství a následného nároku na mateřskou (PPM),tak ta ochranná lhůta je pořád 180 dnů ne? nebo se to teď nějak měnilo? takže to bys teď už musela být cca ve 3 měsíci.Jinak automaticky 4letá varianta (do 9m dítěte 7600Kč,pak do 4let 3800Kč). Takže pokud plánujete miminko tak bych se spíš urychleně poohlížela po jiné práci
U žen, jejichž pojištěné zaměstnání skončilo v době těhotenství, činí ochranná lhůta pro vznik nároku na peněžitou pomoc v mateřství tolik kalendářních dnů, kolik činilo toto jejich poslední zaměstnání, maximálně však 180 kalendářních dnů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky mám nastoupit do práce jsem v 4 tt.a když nastoupím a nevydržím to můžu dát neschopenku ve zkušební době? a nevyhodí mě?a měla bych nárok na 3 letou nevíte někdo?díky moc co tak čtu tak bě mě neměli vyhodit ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím o radu
Ahoj všem,mám velký dotaz.K 31.12.2012 mi zaměstnavatel neprodloužil prac.smlouvu,3.1.2012 jsem nastoupila na nemocenskou,dnes jsem se dozvěděla,že od už bývalého zaměstnavatele nedostanu ani korunu za nemoc,je to prý nový zákon.Tak se Vás ptám-je to možné?Jsem sama,takže každá korunka je dobrá.Moc děkuji,pisatelka Irena.
- Citovat
- Upravit
zddoma píše:
Ahoj všem,mám velký dotaz.K 31.12.2012 mi zaměstnavatel neprodloužil prac.smlouvu,3.1.2012 jsem nastoupila na nemocenskou,dnes jsem se dozvěděla,že od už bývalého zaměstnavatele nedostanu ani korunu za nemoc,je to prý nový zákon.Tak se Vás ptám-je to možné?Jsem sama,takže každá korunka je dobrá.Moc děkuji,pisatelka Irena.
Ne, za prvních 21 dní nedostaneš nic a pak už to normálně platí ČSSZ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, omlouvám se za anonym, ale jinak to nejde. Dostaly jsme s kolegyní včera okamžitou výpověd, jdeme marodit, bohužel jsem se nikde nedopátrala, jak dlouho můžu být nemocná ve výpovědi. Víte to některá? Děkuji