Nemocenská při výpovědi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19789
3.8.14 15:10
@Karel.1989 píše:
Napisu presneji co mam v ruce :

Smluvni strany : Elit CZ, spol. s.r. o. atd…

a
pan : jmeno a prijmeni atd…

uzaviraji

Dohodu o skonceni pracovniho pomeru dle §49 ZP - Dohodou

Smluvni strany se dohodly na nasledujicich podminkach:

Pracovni pomer, ktery mezi zamestnancem a zamestnavatele vznikl na zaklade pisemne pracovni smlouvy uzavrene dne 25.5.2009 bude ukoncen dle dohody v souladu s § 49 zakona c.262/2006 Sb.,
zakoniku prace a to ke dni 31.8.2014.

Dohoda o skonceni pracovniho pomeru se uzavira na zadost zamestnance.
Dohoda byla sepsana ve dvou vyhotovenich, z nichz jedno prevzal zamestnavatel a druhe zamestnanec.

V praze dne: 3.7.2014

Takhle to mam presne co tomu rikate?

No, a je pod tím podpis zaměstnavatele na důkaz souhlasu, nebo jste to jen doručil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
3.8.14 15:10
@eumedon píše:
Přesně tak. Výpověď byla doručena v měsíci červenci, tudíž výpovědní doba začíná běžet 1. srpna a končí 30.září.

Uz jsem to popisoval co mam v ruce :
Napisu presneji co mam v ruce :
Smluvni strany : Elit CZ, spol. s. r. o. atd…

a

pan : jmeno a prijmeni atd…

uzaviraji

Dohodu o skonceni pracovniho pomeru dle §49 ZP – Dohodou

Smluvni strany se dohodly na nasledujicich podminkach:

Pracovni pomer, ktery mezi zamestnancem a zamestnavatele vznikl na zaklade pisemne pracovni smlouvy uzavrene dne 25.5.2009 bude ukoncen dle dohody v souladu s § 49 zakona c.262/2006 Sb.,
zakoniku prace a to ke dni 31.8.2014.

Dohoda o skonceni pracovniho pomeru se uzavira na zadost zamestnance.
Dohoda byla sepsana ve dvou vyhotovenich, z nichz jedno prevzal zamestnavatel a druhe zamestnanec.

V praze dne: 3.7.2014

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
3.8.14 15:11
@eumedon píše:
No, a je pod tím podpis zaměstnavatele na důkaz souhlasu, nebo jste to jen doručil?

Je tam i podpis vsechno tam je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
3.8.14 15:45
@Karel.1989 píše:
Je tam i podpis vsechno tam je

Takže máte dohodu o ukončení pracovního poměru k 31.8.2014, což je víc, než výpověď. Takže platí dohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
3.8.14 15:46
@eumedon píše:
Takže máte dohodu o ukončení pracovního poměru k 31.8.2014, což je víc, než výpověď. Takže platí dohoda.

Tak ze nebudou problemy :-) s tim ze nastupuji do nove prace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
3.8.14 15:52

@Karel.1989 Pokud máte výše zmíněnou dohodu a na ní podpis váš a podpis zaměstnavatele na důkaz souhlasu, tak platí dohoda. Dohody o ukončení PP se to prodloužení při pracovní neschopnosti netýká už vůbec.

Platí to, na čem jste se se zaměstnavatelem dohodli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
3.8.14 16:34
@eumedon píše:
@Karel.1989 Pokud máte výše zmíněnou dohodu a na ní podpis váš a podpis zaměstnavatele na důkaz souhlasu, tak platí dohoda. Dohody o ukončení PP se to prodloužení při pracovní neschopnosti netýká už vůbec.Platí to, na čem jste se se zaměstnavatelem dohodli.

tak ze se me to netyka super :-) diky moc za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
4.8.14 08:52

Ahojte nevim jestli o sem patri ale potrebuji poradit k prvnimu jsem ukoncila nemocenskou a tak jsem zatim nezamestnana, ale mam za tyden nastupovat do prace ale nebudu mit smlouvu od prvniho musim se jit nahlasit na pracak? Dekuji za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
4.8.14 09:13
@salinečka píše:
Ahojte nevim jestli o sem patri ale potrebuji poradit k prvnimu jsem ukoncila nemocenskou a tak jsem zatim nezamestnana, ale mam za tyden nastupovat do prace ale nebudu mit smlouvu od prvniho musim se jit nahlasit na pracak? Dekuji za radu

Nemusíš. Pokud budeš registrovaná na zdravotní pojišťovně zaměstnavatelem část měsíce, budeš registrovaná v tom měsíci. Bere se to po měsících. Takže ti žádný dluh na zdravotním pojištění nevznikne.

Kvůli jednomu týdnu bez zaměstnání na pracák chodit nemusíš (ani kvůli zdravotnímu pojištění).

Edit: Tady je to podrobněji: http://www.cssz.cz/…ad_prace.htm

Záleží tedy na tom, kolik za tebe odvedou. Jestli aspoň minimální vyměřovací základ, je to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
4.8.14 09:28

Ano zamestnavatel za me potom bude normalne platit, tak to jsem rada ze nemusim na pracak moc dekuji za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
4.8.14 09:29

@salinečka Zeptejte se ještě na zdravotní pojišťovně. Pro jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.15 10:06

Holky já sem ale kr…dnes přišel manžel mé zaměstnavatelky a já mu neotevřela, sem na nemocenské chtěl mi dát výpověď a jako blbka mi každej řekl hlavně to nepřebírej no, a teď mi došlo že zatím účelem mě mohl zkontrolovat a to sem ještě ve větším průseru že sem naopak neotevřela řekla jsem že jestli něco potřebuje ať mi to hodí do schránky, já sem tak blbáááááá bože, víte není to jen tak jinak otvírám ale mam z něj strach, a byla sem doma sama je to takovej podvraťák zneužily mě z manželkou, sotva mi něco zaplatili a když sem onemocněla hned mě vyhodily no a teď sem v ještě větším loji :pocitac: :pocitac: sama bych si jednu flákla že mi to nedošlo

• Citovat
  • Upravit
19789
13.3.15 10:57
@Anonymní píše:
chtěl mi dát výpověď a jako blbka mi každej řekl hlavně to nepřebírej …

Nepřebírat jakoukoliv písemnost, kterou se ti někdo snaží doručit, ti opravdu může poradit jen blbka.
Ostatně: Může ti ji doručit prostřednictvím pošty, pošťačka je nezainteresovaná osoba, takže na dodejce uvede, že jsi nebyla přítomna, hodí ti do schránky oznámení o uložení zásilky, a tím se de iure považuje zásilka za doručenou (tím nastávají právní účinky doručení).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.15 11:11

No to sem jednou zas někoho poslechla ale naštěstí je vše v pořádku a panika zažehnána, stejně jí tam dnes jedu odevzdat

• Citovat
  • Upravit
19789
13.3.15 12:05
@Anonymní píše:
Holky já sem ale kr…dnes přišel manžel mé zaměstnavatelky a já mu neotevřela, sem na nemocenské chtěl mi dát výpověď …

Pokud jsi v pracovní neschopnosti, tak ti zaměstnavatel nemůže dát platnou výpověď. Pracovní neschopnost je ochranná doba, a v ochranné době zaměstnavatel nemůže dát platnou výpověď, s výjimkou výpovědi z důvodů uvedených v § 54 ZP.

Ovšem - neplatnost výpověď musíš bez zbytečného odkladu namítnout, jinak se má za to, že máte dohodu o ukončení PP (§ 69 odst. 3 ZP).

Těžko ale můžeš namítnout neplatnost právního úkonu, s jehož obsahem ses z vlastního rozhodnutí neseznámila.

Shrnuto a sečteno: Bude-li tvůj zaměstnavatel schopen dokázat, že jsi jsi z vlastního rozhodnutí nepřebrala písemnost, bude písemnost považována za doručenou. To, že jsi se s jejím obsahem z vlastního rozhodnutí neseznámila, nemůže jít k jeho tíži. Soukromoprávní písemnost se považuje za doručenou okamžikem, kdy adresát měl objektivní možnost seznámit se s jejím obsahem.

Nevím, odkud víš, že obsahem té písemnosti byla výpověď, ale výpověď ze strany zaměstnavatele v ochranné době je neplatná (§ 53 odst. 1 písm. a) ZP), s výjimkou výpovědi z některých důvodů (organizační změny, porušení povinností - viz § 54 ZP). Neplatnost výpovědi však musí zaměstnanec bez zbytečného odkladu namítnout, jinak se má za to, že rozvázali PP dohodou (§ 69 odst. 3 ZP).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat