Nemocenská x mateřská

4742
7.8.11 16:27

Nemocenská x mateřská

Maminky, chci se zeptat, diskuzí je tady plno na toto téma, ale nenašla jsem v nich odpověď.
Nyní jsem na mateřské, nyní opět těhotná, za pár měsíců mi ale skončí a musela bych na 3 měsíce do práce. Kdybych zůstala na nemocenské, z čeho se mi bude mateřská počítat? Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101648
7.8.11 16:29

Ze stejného platu jako ta první.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
7.8.11 16:34

Díky a nemocenská se mi bude počítat z čeho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
7.8.11 16:34

Holky kdo se v tom vyzná,od března 2011 marodím,v září podstoupíme IVF a dr. mi řekla že mám nárok marodit pouze rok,kdyby IVF v září vyšlo,vycházel by termín porodu kolem 19 června,dívala jsem se jak dlouho před porodem se chodí na mateřskou a nejdříve 8 týdnů,tudíže bych byla nějaký zhruba měsíc doma bez peněz nebo bych nesměla být doma vůbec? Jak to je? Už teď se ví že těhotenství by bylo rizikové,kvůli mému zdravotnímu stavu,vyzná se v tom někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
7.8.11 16:35

Ještě nutno dodat že před marodní jsem 3 roky pracovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30313
7.8.11 16:43

Maio, nevím to 100%, ale je to tak, že marodit se smí rok a pak se nastupuje do invalidního důchodu, pokud zdravotní stav neumožňuje návrat do práce. Někde jsem ale četla, že pokud takováto nemocenská trvá kvůli těhotenství, že se na to pohlíží jinak, protože je jasné, že ta nemocenská skončí a ví se i kdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30313
7.8.11 16:45

Zkusím si tu taky podat dotaz. Co vím tak i když budu na nemocenské z důvodu těhotenství tak nastupuju na mateřskou 8 týdnů před termínem. Kamarádka mi tvrdí, že to není pravda a že jakmile budu na nemocenské tak nastupuju na mateřskou až dnem porodu. Prosím, která z nás má pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
7.8.11 16:48
Aspera píše:
Zkusím si tu taky podat dotaz. Co vím tak i když budu na nemocenské z důvodu těhotenství tak nastupuju na mateřskou 8 týdnů před termínem. Kamarádka mi tvrdí, že to není pravda a že jakmile budu na nemocenské tak nastupuju na mateřskou až dnem porodu. Prosím, která z nás má pravdu.

já taky nastupovala 8 týdnů před termínem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
7.8.11 16:54

Mahja,
mám to úplně stejně,jako ty,mateřská mě končí v září a od října bych měla jít do práce(teď jsem ve 3měsíci těhot.),proto mě nabíhá od října nemocenská,která je stejná od tvého zaměstnavatele,jako když jsi byla na nemocenské s prvním mimi :-) .Pak před porodem nabíhá mateřská,která se bere půl roku a pak rodičák,který bereme teď(7.600,–) :lol:
Přeji hezký den Marceee :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
7.8.11 16:56

Podle mě pokud jsi pracovala minimálně rok,nastupuješ 8 nebo 6 týdnů před porodem,záleží na tom od kdy ti to napíše gynekolog.
Já myslela že jen potom nebudu mít nárok na peníze ale marodit že můžu,vím od dr. že kdyby to tak bylo,musela bych si žádat na sociálce o peníze,což se mi vůbec nechce,nejsem žádná vyžírka :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
7.8.11 16:57
Maia22 píše:
Holky kdo se v tom vyzná,od března 2011 marodím,v září podstoupíme IVF a dr. mi řekla že mám nárok marodit pouze rok,kdyby IVF v září vyšlo,vycházel by termín porodu kolem 19 června,dívala jsem se jak dlouho před porodem se chodí na mateřskou a nejdříve 8 týdnů,tudíže bych byla nějaký zhruba měsíc doma bez peněz nebo bych nesměla být doma vůbec? Jak to je? Už teď se ví že těhotenství by bylo rizikové,kvůli mému zdravotnímu stavu,vyzná se v tom někdo?

Jde o tzv. podpůrčí dobu, je to doba, po kterou lze pobírat nemocenskou. Činí 380 kal. dní od 1. dne PN.
Lze ji ale za určitých okolností prodloužit, poradí na OSSZ, kde se o ni žádá. Invalidní důchod v tvém případě nehrozí :-) Tak se nestresuj a držím palečky, ať to brzy vyjde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
7.8.11 16:57
Marceee píše:
Mahja,
mám to úplně stejně,jako ty,mateřská mě končí v září a od října bych měla jít do práce(teď jsem ve 3měsíci těhot.),proto mě nabíhá od října nemocenská,která je stejná od tvého zaměstnavatele,jako když jsi byla na nemocenské s prvním mimi :-) .Pak před porodem nabíhá mateřská,která se bere půl roku a pak rodičák,který bereme teď(7.600,–) :lol:
Přeji hezký den Marceee :mavam:

:mavam: ahoj, tak to je fajn, že jsem na tom s někým stejně :-) Děkuji za odpověď.
Já jsem si myslela, že to tak je, ale manža nevěří… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
7.8.11 17:00

Já to také přesně nevěděla,zeptala jsem se proto mé účetní z práce,myslela si,že tam nastaly i nějaké změny,ale vše je tak,jako dřív.Tak si alespoň trochu na chvíli přilepšíme(finančně),že?? :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
7.8.11 20:38
Marceee píše:
Já to také přesně nevěděla,zeptala jsem se proto mé účetní z práce,myslela si,že tam nastaly i nějaké změny,ale vše je tak,jako dřív.Tak si alespoň trochu na chvíli přilepšíme(finančně),že?? :lol: :palec:

No, to je dobrá zpráva :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
8.8.11 08:02

Tatranka1: Cože? Takže když rok marodíš tak nemáš nárok ani na mateřskou jako nějaká socka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí