Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, dcera 23m má poslední měsíc pořád nějakou nemoc, takže už jsme v kuse 4 týdny doma. Leze mi tu už pomalu po stropě a já už fakt nevím, jak jí zabavit. Aktuálně má antibiotika na chřipku, takže by měla mít klidový režim - nu nevypadá to tak.
Vše co doma máme už jí nudí.
Máte tip na nějaké méně typické aktivity?
Bubliny, vystřihování, lépeni, malování vodou.
Bunkry, co balančni desky, kameny?
@Atisia balanční desku tu nemám, máme Montessori houpačku a to už teď taky není in jak na tom byla pořád.
Tyjo, to vystřihování by asi šlo, ale musela bych pro ní sehnat nějaké nůžky, brala jsem to tak že je na to ještě malá. ![]()
@tevl píše: Více
Jsou takové sady na vystřihování, vystřihuje to třeba stromečky, kolečka, motýli. Mívají to na Lidl schop. Můžete udělat vánoční přání.
Ještě prstový barvičky. Nechám ji patlat a pak z toho obtahnu fleky. Máme třeba medúzy, vazů s kytkama, rybičky. Dělali jsme teď draka z barevného papíru, lepila to.
Co detska kuchynka? Koupit v pepcu nebo actionu krajeci potraviny, nebo klidne udelat z papiru, z krabice vyrobit sporak a troubu, par misek a varecku a je to.
A chodite ven? Pokud nema horecky, tak bych sla za poledniho slunicka ven. Klidne v kocarku, at ma klidovy rezim. Ona ta zmena prostredi dost pomuze.