Nemocná prababička

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
ro
2159
25.6.06 14:38

no to je právě ten rozdíl. Zdravotnické pomůcky, což je třeba sedák do vany, proplácej pojišťovny a je to na bednu, to z nich dostat. Příspěvek na stavební úpravu bytu vyplácí sociálka a kupodivu je to tam jednodušší, vyplní se žádost, dodá posudek lékaře a stavební rozpočet od provádějící firmy a je hotovo, a kupodivu toho dost schvalujou. Aspoň mi to tvrdí kamarádka, zatím jsem neměla odvahu se do toho pustit. Ještě není potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
26.6.06 09:06

Holky, bezva, díky za rady. Asi nejschůdnější cesta bude předělat koupelnu a dát tam sprchový kout. Protože různých pomůcek pro babi jsme už pořídili za tisíce a skoro nic se z toho nepoužívá. Ona stejně jen leží v posteli, kouká na bednu a čurá do plenek. nejvíc mě štve, že by nemusela. Fyzicky na tom zas tak špatně není, ale úplně ztratila vůli dál žít, vůbec se nesnaží, aby se to zlepšilo, prostě jí stačí ta postel a televize. Takže uděláme sprchovej kout a nejspíš zkusíme vydobít nějaký ten příspěvek od sociálky.

Makýš a Tygříci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
26.6.06 11:52

To máš, Makýšku, těžké, ty mozkové příhody zasahují často i volní stránku osobnosti, oni by ti lidé často i mohli, ale je jim to jaksi fuk. Je to smutné, ale patří to k těm následkům, bohužel je třeba to tak brát. Mám doma taky takovou babičku - ta zas má vysezený důlek na gauči :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ro
2159
26.6.06 15:17

Makysku, říkalas, že babi je z Prahy, máte vozejk? Já tu ten obyč mám a momentálně je volný, prababi do něj ještě nedorostla. Funkční trocha ojetý asi půl roku, jen vyměnit jeden ventilek, nafouknout a může babi drandit po bytě. Půjčím, třeba do doby, než se rozhodnete pro lepší nebo do nějaké blbé situace u nás - tam čas nevím. Kdybys měla zájem, písni mi SZ, domluvíme se, zatím tu jen překáží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
422
26.6.06 15:30

tak nevim, zdaůli pomuzu, ale napadaji mne asi dve veci:
1/ pecovatelka co domu dochazi???? na zajklade zdravot, stavu by mela doporučit Ol- pomohla by babice s mytim, koupanim atd, donest jidlo por oba…
2/ hospice jsou spise pro umirajici nez pro tym, co maji jeste nadeji - nejlepsi je Cerveny HRADEK - ZAKLADATELKA mudR. sVATOSOVA- MA INTERNET. STRANKY, JE UZASNA, ale hospic asi nebude pro vas

3/LDN - chvalili si i tu v Londynske, na Praze 2 - ale hlavne musi se tam dle meho spise z nemocnice nez z domovanevim zda-li jeste existuje

4/ taky bych zkusila charitu - ozvlast, pokud jsou prarodice treba verici- vim ze velmi dobra lecebna po doleceni je na P-6 nekde v Repich- radove sestry,byla jsme tam jednou na navsteve a je to uzasne- a taky delaji pecovatelskousluzbu atd… mozna je mene vyuzivana, nez by mela a nejsme si jista, zda-li vira je podminkou, myslim si, ze ne/ ale nemam s tim zadne zkusenosti, znam z doslechu/

5/ obrat se na socialni odbor v miste bydliste babicky, tam by ti meli dats eznam poodbnych zarizeni, ponoci by mela u obvodni lekraka babicky

Obecne. cim dele babcu udrzite doma, tim lepe pro ni- asi by pecovatelka vytrhla trn z paty, ale delaji i denni stacionare, ze by tam babca byla pres den

Drzim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
26.6.06 19:21

Makysku, radila bych ti zacit shanet misto co nejdriv. Ja jsem resila ted v kvetnu podobny problem s dedou, akorat ze to bylo najednou desne akutni. Bylo mu uz sto let, zil sam. Dusevne v pohode, ale fyzicky najednou nemohl. Ani v tomhle veku se v podstate nedalo nikde sehnat misto, v Praze je to sileny. Obvolavala jsem vsechno mozny a vsude dlouhy cekaci doby. Deda ale behem par dni zemrel v nemocnici, takze jsme to ani nedoresili. A jeste ke vsemu mi vsude rikali, ze prednost maji pacienti s trvalym pobytem v te praze kde se nachazi lecebna, ci DD. Rikali, ze i kdyz podam prihlasku, je to v podstate bez sanci. Nakonec by to slo na gerontologii v Praze 8, je to pro stare lidi pres 80. Ale i tak to bylo jen na mesic. Kratkodobe pobyty max. do 3 mesicu se jakz takz daji sehnat ale dlouhodoby pobyt je velky problem.
Bylo nam jedno, kolik bysme platili, ale stejne nic nebylo.
Na socialce mi poradili podani zadosti o bezmocnost, to pak ma narok na celodenni peci nekoho.
Kdyztak se obrat na socialku v miste trvaleho pobytu babicky, poda se tam prihlaska a da se to vyrizovat i pres ne. Jinak primo do leceben ci DD.
Preju pevne nervy a hodne stesti, at se vam neco podari sehnat. Me to prislo zoufaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
26.6.06 19:36

Ahojky,
před mateřsko jsem pracovala v domově důchodců a tak to vidím z jiné stránky :?

Na domov důchodců se čeká i dva roky ( předem si zjistěte kolik je tam zdravotníků na den a kolik klientů. My jsme byly tři na 40 těžkých ležáků. I kdyby jsme se rozkrájely, tak prostě klienti neměli takovou péči, jakou by zasloužili. Oni potřebovali nejen umýt, dát napít, najíst, přvléct postel,ale i popovídat a to jsme nestíhaly :(
Proto, jestli požadujete lidský přístup, tak se na toto radši zeptejte.
LDN - pracoval u nás jeden sanitář. A když nám říkalco a jak se tam dělá ( třeba injekce píchal sanitář, krev odebíral sanitář ...... apod. Šla mi z toho husí kůže po těle. Nevím, jestli si nevymýšlel :oops: doufám ,že jo.

Pak jsou ještě přechdné stacionáře asi na 3 měsíce s možností prodloužení, tak je péče mnohem lepší, ale je to dražší :(

Nebo taková školka pro seniory. Ráno se přivedou a odpoledne si babičku nebo dědečka můžete odvést :)

Anebo pak nějaké soukromé zařízení. Co třeba Háje ?? Jsou tam i jednolůžkové pokoje a vypadají jako taková malá garsonka :) Je to sice dražší, ale asi nejlepší.

Šťastnou ruku při výběru :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
27.6.06 09:10

Ro, díky za nabídku. Ale jednak jsou v Pražském bytě prahy (což by zas takovej problém nebyl) a jednak by ji neměl kdo po tom bytě vozit, neni nikdo, kdo by ji na ten vozejk dostal - děda by to nezvlád.
Denní stacionáře - určitě bezva věc, ale my z Prahy nejsme, takže zas - není nikdo, kdo by tam babi vozil.
Děda je na dně, říká, že skočí z mostu, do plínek ji nezvládá na noc zabalit, takže babi čůrá do postele.
Pečovatelka chodí ráno, babi umeje, pochoděj, obědy jim taky vozej.
V tom tříměsíčním zařízení taky už byla na doléčení se zlomeninou nohy- moc pěknym - a zlomila si tam druhou nohu :(
Takže zrovna teď je situace velmi mizerná, začínáme tedy hledat nějaký zařízení. dík za odkazy a za rady.

makýš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ro
2159
27.6.06 09:28

Makysku, zkus zavolat do těch Chval, opravdu tam na podzim pár míst bylo. A jsou přímo zaměření na babiččinu diagnozu. Akorát se budete muset domluvit s doktorkou, aby byla babi např s chřipkou nebo těžkými proleženinami atp. aspoň na týden přijata do nemocnice - jinak než z nemocnice není možné se do těchto zařízení dostat, z domova existují jiné pořadníky, takové ty na dva roky. pacienti překládaní z nemocnice mají naprostou přednost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová