Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@martina.se my se v tom placame nastridacku dokola uz ctvrt roku, do toho chodim do prace, takze kdyz si rikam, ze jsem nejaka unavena, neni se asi cemu divit. Nejhorsi je, kdyz malej horeckuje, ja se o nej v noci staram a pak v 6 vstavam do prace, s manzelem se stridame, kdo je s nemocnym ditetem doma. Pak to chytnu ja a nemam vubec cas se poradne vykuryrovat, protoze to uz mam v lepsim pripadne jedno zdrave dite doma, druhe ve skole, pripadne nemocne obe doma, nebo nemocny stale mladsi a pak to az chytne starsi. Zrovna dneska se utapim v depresi, ze jsem zase nejak KO, tak nejak dlouhodobe uz. A pristi tyden jde mladsi zase do skolky (ma 2 roky), takze to mame koncem tydne doma zase nejakou dalsi nemoc (uz se treti tyden zotavuju z te posledni, ted jsem se vratila z prace). No jsem se rozepsala, postezovala si
jen od rana premyslim, proc jsem porad nejak KO, nepomohlo mi ani par dni doma, ale to je asi i tim, ze holt 2 deti a zadna pomoc, takze si nemuzu odpocinout ani o te dovolene
![]()
Do kočárku a ven, pokud nemá teplotu
já mám dvě a ty se v nemoci střídají. Pokud to chytím ještě já a ony jsou zrovna v poho, tak to je ještě víc na palici, ta mladší je kapku nenechavá a je nejradši, když nemá matku za zadkem a může v klidu působit ![]()
Takže nejsi sama ![]()
PS měsíc vydrželo dítě zdravé, to se u nás už dlooooooouho nestalo ![]()
Jo, už v tom jedeme kontinuálně od září, jednu virozu za druhou, jednou byla 5 dní pauza. mladší se narodila v červenci, tak to má chudák trénink imunity od 3 měsíců. My s manželem to chytame taky, já víc.
Pohádky pouštíme v těch nejhorších dnech, když nejdeme ven (to stalo tak 3×).
@blumen je to tak.. doma sice jsem, ale lehnout si přes den nehrozí a noci trávím tím, že mě mladej na střídačku zalehava, snaží se vypíchnout oči, zkontrolovat všechny zuby atd
království za trochu spánku. Ještě štěstí, že já měla covid mírný, jinak nevím, jak bych to provedla ![]()
@martina.se no jenze doma muzu aspon sedet na tom gauci, v praci se soustredit cely den a nezastavit se, prijde mi to po te noci narocnejsi v praci, jedu nastridacku obe varianty, podle toho, jak to naplanujeme s chlapem. No a posledni dobou se to vyresi samo, ze nakonec jsem tak vycerpana, ze onemocnim se vsim vsudy a do te prace ani nejdu
to telo si to pak vyzada samo. Covid jsme nemeli, ale i ty ostatni nempci stoji za to, naposled jsem mela horecky 10 dni, bez hlasu, ryma, kasel, zanet oci. V srpnu to bylo podobne, ale covid ne. Malej vzdy prinese nejakyho peknyho bacilka ze skolky, at se doma nenudime…
@Santa Juana ja to taky schytavam vic nez chlap. Jenze u nas decka nonstop skacou po mne, tuli se, hlavne ten mladsi me vzdy pokasle a posopli, tomu se neda u nas vyhnout. Chlap se s nima tolik netuli, tak asi neschyta takovou davku bacilu
U nas to resim taky televizi, ale to pak spise se starsi, mladsi se zabavi vic hrackama.
@blumen jo, tělo řekne stop. V životě jsem nemarodila tolik, jak poslední dobou.. a já mám teď čerstve chodící dítě, sednout si na gauč je velká utopie
![]()
@martina.se ja mela stesti, nase deti nepadaly
sly az na jistotu ![]()
Já nevím proč, ale naše děti i já když máme virozu - rymu, skelne oči tak když jdeme ven před dolecenim (ten týden idealne), tak se nám to naopak zhorší- napr. Teď ta rýma dceři po pobytu venku vlezla do oka a mně se to také tím pobytem venku protáhlo, že me začalo opět bolet v krku
tak nevím ![]()
@martina.se píše:
@blumen jo, tělo řekne stop. V životě jsem nemarodila tolik, jak poslední dobou.. a já mám teď čerstve chodící dítě, sednout si na gauč je velká utopie![]()
Tak to nevím, co dělám špatně
malé už byly tři roky a pořád si sotva sednu a už musím jít něco řešit
![]()
@Margery ja proste nevstanu, at si to vyresi sami
nebo je zavru se mnou v obyvaku. Nebo si lehnu na zem k nim do pokojicku. Ale v te praci se proste musim soustredit, neudelat chybu, neprehlidnout nekomu nador. Takze za me mnohem lepsi byt nevyspana doma …
@blumen tak pokud nevstanu, tak dítě začne chytat záchvat, hází věcma, útočí na bráchu i na sebe atd
a ještě stojí za zmínku nelidský řev
@Margery píše:
Tak to nevím, co dělám špatněmalé už byly tři roky a pořád si sotva sednu a už musím jít něco řešit
![]()
Jako ten můj rarach je schopný páchat sebevraždu skokem z čehokoliv, takze taky nehrozí nejaky odpočinek
@martina.se píše:
Jako ten můj rarach je schopný páchat sebevraždu skokem z čehokoliv, takze taky nehrozí nejaky odpočinek
Nahoru nevyletí, dole ho najdeš ![]()
Dekuju holky
. Přesně toto jsem si potřebovala přečíst
. Obdivuji maminky, co mají více dětí. Jste superhrdinky.
a všem co jsou též nemocní, přeji brzké uzdravení a na zavěr Vám přeji všem jen to nejlepší do Nového roku. ![]()