Nemocné děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
30.12.21 12:10
@Margery píše:
Nahoru nevyletí, dole ho najdeš :mrgreen:

To jo. ale je pořád dobity jak kuželka.. skoro to vypadá, že ho tyrame.. on fakt skáče po hlavě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30050
30.12.21 12:18
@martina.se píše:
To jo. ale je pořád dobity jak kuželka.. skoro to vypadá, že ho tyrame.. on fakt skáče po hlavě :mrgreen:

Tomu i věřím, názorný příklad mám doma :lol: ona, když se nudí, tak běhá hlavou proti zdi. Beze srandy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85843
30.12.21 22:16
@Anonymní píše:
Dekuju holky :srdce:. Přesně toto jsem si potřebovala přečíst :andel:. Obdivuji maminky, co mají více dětí. Jste superhrdinky. :D a všem co jsou též nemocní, přeji brzké uzdravení a na zavěr Vám přeji všem jen to nejlepší do Nového roku. :srdce:

Dekujeme, Tobe taky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
10.1.23 11:11

Jak zvládnout nemoci dětí a nezbláznit se?

Taky jste nemocní? Tříletý byl celý prosinec doma kvůli neštovicím. Pak byl ve školce celé DVA (!!) dny a opět ryma, kašel, teplota. Mimino to chytlo od něj a noci vypadají tak, že se vzbudí treba 9× a od 1 do 3 ráno se nespí. Pres den si nemuzu lehnout kvůli staršímu, kterýmu je už dobře a skáče mi tu po hlavě. Ven nemuzem, mimino má ještě teplotu, manzel v práci, babičky teď hlídat nemůžou/nechcou. Fakt mám chuť občas skočit šipkou přímo z okna. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9276
10.1.23 11:48

Soucitim, právě jsem třetí týden doma a jeste zdaleka nekoncime… covid, laryngitida, neštovice (zatim prvni, ocekavam jeste dvoje :pankac: ). No aspoň se mi.bude velmi jednoduše vyplňovat docházka v práci za leden :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37271
10.1.23 11:50
@Anett.taa píše:
Taky jste nemocní? Tříletý byl celý prosinec doma kvůli neštovicím. Pak byl ve školce celé DVA (!!) dny a opět ryma, kašel, teplota. Mimino to chytlo od něj a noci vypadají tak, že se vzbudí treba 9× a od 1 do 3 ráno se nespí. Pres den si nemuzu lehnout kvůli staršímu, kterýmu je už dobře a skáče mi tu po hlavě. Ven nemuzem, mimino má ještě teplotu, manzel v práci, babičky teď hlídat nemůžou/nechcou. Fakt mám chuť občas skočit šipkou přímo z okna. :zed:

Já byla s dětmi doma 6 týdnu v kuse, taky neštovice a ještě to chytali tak, ze jeden se z toho dostal, osypala se dcera, jak byla v pohode, tak to dostal druhy syn a hned na to dostal ten první ještě zánět průdušek :lol: už začíná kaslat zase, letošní zimu je to úplně normlani, ze každý leží skoro non stop.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15153
10.1.23 11:57
@Anett.taa píše:
Taky jste nemocní? Tříletý byl celý prosinec doma kvůli neštovicím. Pak byl ve školce celé DVA (!!) dny a opět ryma, kašel, teplota. Mimino to chytlo od něj a noci vypadají tak, že se vzbudí treba 9× a od 1 do 3 ráno se nespí. Pres den si nemuzu lehnout kvůli staršímu, kterýmu je už dobře a skáče mi tu po hlavě. Ven nemuzem, mimino má ještě teplotu, manzel v práci, babičky teď hlídat nemůžou/nechcou. Fakt mám chuť občas skočit šipkou přímo z okna. :zed:

No a ted si predstav, ze mas doma 4 tydny 4 nemocne deti, ktere jsou i pri horecce plne energie, takze uz se pekelne nudi a maji slusnou ponorku, takze se furt ale furt hadaji. A do toho manzela, ktery potrebuje klid na praci na home office. Hlidani babickou pri sebelehci nemoci samozrejme neexistuje.

Nebo (pred 3 lety u nas) 3 deti doma 7 tydnu v kuse a manzela na home office. A to bylo mesic po tom, co jsme byli 5 tydnu doma kvuli nestovicim. Takze vez, ze muze byt hur :D

Samozrejme vam preju, at je brzo dobre.

Příspěvek upraven 10.01.23 v 11:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
10.1.23 11:57

@Anett.taa Je to na palici, hlavně, když to sourozenci chytají dokola od sebe. U nás tříletý syn od prosince potřetí nemocný. Je jedináček, tak alespoň to nepředá sourozenci, ale i tak… Já pracuju (už tedy dlouho od jeho půl roku, na částečný úvazek na HO), ale nevzali mi ho do školky v září a všechny možné varianty (skupinky, soukromé atd) se časově nebo finančně nevyplácení (hlavně kvůli dojezdu), takže ho mám doma a pracuji jen díky prarodičům plus po nocích. Prarodiče bohužel jedou teď v těch nemocech s námi, tím, že ho jedni nebo druzí mají 1× týdně na celý den (mají ho ještě zdravého, on pak začne hicovat a během dvou tří dnů to jde jako lavina rodinou). Navíc to od něj chytím vždy já i muž (a to já jsem nikdy na virozky netrpěla, poslední rok jsem také nemocná furt mi přijde). Takže kombinace nemocný muž v práci, já nemocná s dítětem doma, bez hlídání s povinnostmi do práce, ta je taky občas na mašli :mrgreen: Nejhorší je /teda je to dobře samozřejmě/, že syn je vždy za pár dní OK, já se potím a chrchlám s teplotou 38+ a jak píšeš on mi skáče po hlavě. Je „malinko hyper“, přes den nespí už cca od 1,5 roku, když je unavený usíná mezi 21 a 22, když nedej bože zachrápne přes den i jen na hodinku, usíná i dlouho po 23 (včera o půlnoci). Takže já o půlnoci nacpaná paralenem začínám dělat věci do práce… :zed:
To s těma nemocnýma dětma, zvlášť, kde je víc sourozenců, je strašně náročný asi pro všechny mámy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3326
10.1.23 12:03

Jo táhne se to s námi od konce listopadu. Přes vánoce jsme se z toho dostali. A teď už starší zase kašle :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3343
10.1.23 12:14
@Anett.taa píše:

Letos je to lepší, byli nemocní listopad-prosinec. Teď jsem starší nedala do školky, tak jsou zdraví a můžeme každý den ven, takže za mě super a do školky půjde možná únor/březen…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80095
10.1.23 12:16
@Finkaa píše:
Letos je to lepší, byli nemocní listopad-prosinec. Teď jsem starší nedala do školky, tak jsou zdraví a můžeme každý den ven, takže za mě super a do školky půjde možná únor/březen…

tak asi nemusíš chodit do práce, že ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3343
10.1.23 12:22
@stinga píše:
tak asi nemusíš chodit do práce, že ano

Do práce chodím. A hlavně jsem reagovala na obnovenou diskuzi, kdy se řeší nemocnost tříleťáka a mimina. Takže ten tríleťák asi nutně do školky taky nemusí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
10.1.23 13:09

Diky za podporu, fakt tohle si s tema malýma detma vyzere asi každá. Pro mě je tohle jeden z důvodu, proc zůstat u dvou dětí, kdyby jich bylo ještě víc + práce, tak mi asi šlehne. Ale zase do práce se i těším, zase být furt doma unavuje dost psychicky a pořád dokola dělat to samý. Tak se držte. Já už obepsala babicky a manžela, radši budu za hysterku než pak být třeba hnusná na děti z únavy.. no a manžel si vezme zítra HO, dneska přijede z prace dřív a babička se odpo taky staví. :dance: Takže nebát se říct o pomoc. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
10.1.23 13:26
@Anett.taa píše:

Tak nedávej do jara do školky, postupně se vyzdravíte a pak si budete moct užívat výletů a společného času. Podle mě pro maminky na RD ideální řešení :-)

• Citovat
  • Upravit
41898
10.1.23 13:29
@Anett.taa píše:

je to na palici, ale zas máš celkem štěstí, že jsi doma. Já v tomto módu jela v prosinci u dvou školních dětí takže neustále řešit navíc ještě OČR, práci a dodělávání školy, no to byl očistec…a co myslíš, už začínají pokašlávat zase :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí