Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@nnella No, co jsem si tak všimla, jak v soukromé školce, tak teď v naší vesnické, tak pokud není teplota nebo zelená rýma, tak to nikdo neřeší, poránu to v šatně vypadá jak u tuberáků… jo a to s nima chodí i plavat.
A kdyby se dítě nakazilo, tak si budeš stěžovat, že ostatní tam dávají nemocné děti viď ![]()
@nnella nedávno tu byla podobná diskuze kde několik maminek řeklo že je to tvůj problém a máš si to zařídit, jelikož ony jsou doma s každým kýchnutím svého dítka, tak vydrž třeba ti přijdou poradit
@nnella mně to udělala jedna učitelka 2. týden školky. Že prý má malý rýmu, ať si ho nejméně do konce týdne nechám doma (3 dny). A pak mi sousedka řekla, že její dítě má rýmu, huhňá a chraptí a to do školky chodilo dál.
U nás je kritérium, že s kašlem do školky ne, rýma projde u někoho, u jiného ne.
Ale, že se k tomu pracovat moc nedá, je pravda. To bys musela mít dítě v soukromé školce. Tam je jednak méně dětí ve skupince, takže nejsou tolik nemocné a pak jsou školky vstřícnější k braní nachlazených dětí.
Příspěvek upraven 21.10.14 v 11:10
@nnella Tohle většinou hrotí matky, ne učitelky. Osobně si vůbec nedovedu představit, že by se mnou takto někdo jednal.
@nnella A jak to dopadlo? Vzala jsi ji domů, nebo jsi tam protlačila?
Já v tomhle fandím ředitelce, málokterá má odvahu se ozvat. Nevím, co je pro tebe „malinko rýma a trošku kašel“, ale nemocné děti do MŠ prostě nepatří.
Je to tedy blbé, ale když chodí do školky nachcípané děti, točí se tam bacily pořád kolem dokola. Můj syn od září, už po třetí nemocný, manžel dvakrát a já mám chřipku ode dneška jako trám. Než nastoupil do školky 4 roky jsem žádnou nechytla.
@zulitvi píše:
A kdyby se dítě nakazilo, tak si budeš stěžovat, že ostatní tam dávají nemocné děti viď
Není nemocná, nemá teplotu, a jen trochu kašle není to nic hroznýho. A jde oto, že vidím a šlyším, že tam jsou děti daleko víc nemocní!!! ale to zřejmě nevadí…
Ahoj, tak u nas to je tak, ze je to asi na zvazeni rodicu, ptz pokuckava hodne deti. Kdyz zacal kaslat nas prcek, nechala jsem ho doma, ptz jsem doma s mladsi, ale kdybych uz pracovala, a mel by jen kasel, tak bych ho do skolky zavedla. Je to asi blby, ale pracujici maminky nemuzou prece brat pri kazdem smrknuti a zakaslani paragraf…
V naší MŠ nevezmou se zelenou rýmou a dávivým kašlem. Jinak trochu nachlazené děti jo. Nejsem z toho nadšená, ale maminky jako ty chápu. Jinak nám taky učitelka řekla, že si nemůže všimnout každého zakašlání dítěte už v šatně, že si to tak trochu máme ohlídat my maminky samy a kdyžtak maminku upozornit v šatně, že by tam nemocné dítě vodit neměla. To mi přijde dost naivní, těžko budu někomu něco přikazovat. Ale naše učitelky říkali, že moc maminkám něco nařizovat taky nemohou. Navíc - viditelná rýma a kašel ještě není zárukou, že dítě nemá nějakou virózu, dcera přišla ze školky malátná, měla tři dny horečky a nakonec z toho nic nebylo.
A zajímavý je, že když malá nastoupila do školky jako 3letá tak sama učitelka řekla, že rýma není nemoc!!! Tak nevím přoč se to najednou u předškoláků řeší…
@nnella
Nemocné dítě do školky nepatří, tvé situace je mi líto, ale nic to na tom nemění.
On to může být třeba jen slabý kašel a malá rýma, ale pořád je to bacil, který dítě plyvne na ostatní. ![]()
Ale dovedu si představit, že to zas bude diskuze… Všechny sice podepíšou, že nemocné dítě do školky nepatří, ale pak se rozčilují
neustálý boj s infekcí je imho daleko horší zátěž než nějaké jednorázové očkování. A děti mají půl roku imunitní systém auf, protože se tu bere za normální, že virózy se přecházejí.
Já nechávám doma s kašlem i rýou, přijde mi to nefér vůči zdravým dětem pracujících mamin…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahoj,
Koukala jsem na ní jak blázen, a říkám, že tam má daleko víc nemocný děti a nic neřeší.
A ona prostě, že s rýmou tam nemůže

Ona teda ví, že mám jen brigádu tak si asi myslí, že to mám volnější. To určitě, můžou mě taky vylejt ze dne na den, a jako brigánici už tuplem…
dneska ráno mě tak vytočila ředitelka Mš kam chodí moje malá…
Malá jen trochu nachlazená ztohodle blbýho počasí, nic strašnýho trošku rýma a malej kašel. Ale ředitelka na mě ráno vyjela, že teda s rýmou jí tam vodit nebudu
Tak by mě zajímalo jak bych to podle ní asi měla dělat, jsem na vše úplně sama. Mám bohužel jen brigádu, páč práci na plný úvazek díky zdravotnímu omezení nemůžu najít a to můžu být ráda! Takže si nemůžu dovolit být s každou rýmičkou doma
Tak mě zajímá jak „moc“ nemocný děti dáváte do školky aniž by to sváma někdo řešil nebo jestli u vás taky vadí rýma???