Nemocné děti v MŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25190
21.10.14 12:03

Mě chodila malá do školky 3 měsíce - věčně byla nemocná, tak jsme toho nechali. Ale s mírnou rýmou jsem ji tam taky dávala. Ale měla ji fatk málo a kašlala z toho, jak jí telky hlenu do krku…
Je to těžký, nějak nemocný dítě tam bude vždycky, navíc nidky nevíš, čeho je který dítě přenašeč a může se jevit zdravě. Školka je semeniště bacilů a to bylo, je a bude… až budu chodit do práce, tak taky budu muset děti nechat ve školce i s rýmou. Co mám dělat, peníze mi nikdo nedá a poplatky za mě taky nidko nezaplatí, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
21.10.14 12:04
@Koty píše:
Copak je tak těžké pochopit, že když se nebudou dávat zachrmlané děti do školek, kolektiv nebude nemocný a nebudou to od sebe chytat? Není tohle logičtější než přístup - mám nachlazené dítě, ohrozím zdraví ostatních a vesele si to přsdávejte dál? :think:

Přesně. :dance:
Malá byla od začátku roku už 3× doma po týdnu, a to „jen“ s kašlem. Co ji teď dávám do školky, tak půlka třídy chrchle, fakt to v nich hrčí, a se zelenou nudlí chodí i do bazénu. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
21.10.14 12:04
@MartinaIrena píše:
Ano, šla, protože je to tak správné. Zkusila bych se například domluvit s lékařem, aby dítě vzal v mezičase po odbavení zdravých miminek v poradně a před nástupem nemocných. Můj lékař mi to sám takto navrhnul a udělali jsme to tak. Dítě přišlo i odešlo vyšetřené a zdravé.

Tak to potom beru zpátky…u nás to takhle opravdu nefunguje,dr.by mě pozval až by mělo dítě například horečku, která nejde srazit. Jinak je to pořád velké riziko.Ale nehádám se, každý to má jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25190
21.10.14 12:05
@mammy píše:
Kdyby u nás nesměly do školky děti s rýmou, tak je školka prázdná. Záleží co je u tebe trochu nachlazená, dítě co mu pernamentně visí sopl u nosu do školky nedávám, když má rýmu stylem, že má plný nos a potřebuje se občas vysmrkat, tak ano. Samozřejmě bez teploty a to i jen zvýšené.

Zrovna jsem se chystala napsat něco podbného… podívejte jen v práci, kolik lidí tam chcrchlá a kašle a doma nezůstane…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22061
21.10.14 12:05

@radúna @MartinaIrena, ono to razítko není úplně jednoduché - třeba naše paní doktorka takováhle oficiální potvrzení nevydává, protože, jak správně říká, teď je dítě v pořádku, ale za tři hodiny být nemusí.
Vydává pouze potvrzení o případné alergii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
21.10.14 12:07

@Koty A když už pracujete s lidmi, jak se u vás práci hledí na matky, které střídají očr s nemocenskou (nejlépe s tím začnou už ve zkušební době)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
21.10.14 12:07

@blecha72 no ty bláho, se mám na co těšit a co teprv zaměstnavatel :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
21.10.14 12:08

Holky, loni jsem měla úžasnou zkušenost. Dávala jsem dvouleté dítě na hlídání do soukromé školky - resp. klubíku. Malý tam byl nejprve 2× týdně dopoledne, pak 4× dopoledne.

Za celý školní rok si nepřinesl jedinou rýmu ani vši a i neštovice tam neproběhly. Ve skupince bylo kolem pěti dětí (někdy více). Měly velkou vzdušnou hernu.

Letos to tam už bohužel tak dobře nefunguje. Navíc chodíme to státní školky. Ale kdybych to nezažila nevěřila bych tomu.

Bylo tam malinko dětí a maminky tam dávaly opravdu jen zdravé děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25128
21.10.14 12:10

@BohunkaP
A kdybys řekla lékaři, že to potřebuješ kvůli školce? U nás je přímo ve školním řádu:
Po nemoci musí mít dítě potvrzení lékaře, že může zahájit docházku do MŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
21.10.14 12:13
@MartinaIrena píše:
@BohunkaP
A kdybys řekla lékaři, že to potřebuješ kvůli školce? U nás je přímo ve školním řádu:
Po nemoci musí mít dítě potvrzení lékaře, že může zahájit docházku do MŠ.

počkej, to fakt musíte vždycky pro potvrzení??Taky máme nově ve školním řádu, že nemocné děti neberou…ovšem, kdo to posoudí, zda je dítě nemocné či není, tzn. hádky rodičů a učitelek jsou na denním pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25128
21.10.14 12:15
@Martisek79 píše:
počkej, to fakt musíte vždycky pro potvrzení??Taky máme nově ve školním řádu, že nemocné děti neberou…ovšem, kdo to posoudí, zda je dítě nemocné či není, tzn. hádky rodičů a učitelek jsou na denním pořádku.

No a u nás právě, aby se předešlo dohadům, je tam toto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
21.10.14 12:16
@avm3 píše:
Zrovna jsem se chystala napsat něco podbného… podívejte jen v práci, kolik lidí tam chcrchlá a kašle a doma nezůstane…

Což ale neznamená, že to je správně! Naopak! Taky mají být doma a neroznášet to všude možně. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
21.10.14 12:16
@MartinaIrena píše:
@BohunkaP
Po nemoci musí mít dítě potvrzení lékaře, že může zahájit docházku do MŠ.

To je fér.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25128
21.10.14 12:18
@Koty píše:
Tak pod tohle se klidně podepíšu. Bezohlednost je v dnešní době až na prvním místě. Přesně kvůli bezohledným maminkám jsem byla zavřená doma 14 dní. Odnesly to moje děti, já, moje práce, kde z-ci měli zpožděné výplaty, pač já nebyla schopná pracovat. Z pohledu zakladatelky - co mám jako dělat, když nemám hlídání? A z mého pohledu - co je mi po tom? Já si něčí bezohlednost odskákala s celou rodinou, problémy v práci mám kvůli tomu taky a to se řadím k těm ohleduplným, které si zasoplené dítě s kašlem nechávám doma.
Zasoplené dítě je dle mých parametrů dítě, kterému teče během dne nudle z nosu - je mi jedno jaké barvy. Spuštění sople po příchodu z venku do místnosti neřeším, stejně tak neřeším, pokud dítě během dne popotáhne (bez nudle u nosu) nebo zakašle netuberáckým nezahleněným kašlem.

Tento příspěvek se mi líbí, protože ukazuje pohled z druhé strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
21.10.14 12:18
@LucaLuca píše:
Přesně. :dance:
Malá byla od začátku roku už 3× doma po týdnu, a to „jen“ s kašlem. Co ji teď dávám do školky, tak půlka třídy chrchle, fakt to v nich hrčí, a se zelenou nudlí chodí i do bazénu. :pocitac:

A chodíte do práce? Píšete, že o 2 práce jste díky zůstávání doma s dítětem, přišla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin