Nemocné děti v MŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
214
21.10.14 11:54

Vy pracující, jestli tu jste…jak často máte paragraf? A co na to zaměstnavatel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
21.10.14 11:55

Já bych byla ráda, kdyby u nás taky nemocné děti odmítali. Každý má nějakou situaci a nikdo není odvázaný, že musí být s nemocným dítětem doma. Ale nemocné dítě je nemocné dítě a dáváním do školky nepomůžeš ani svému nemocnému dítěti ani těm zdravým ve školce.

P. S. Nemám hlídací babičky ani nic podobného a o první dvě práce jsem díky péči o děti přišla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nnella
21.10.14 11:55
@Martisek79 píše:
@MartinaIrena ty by si opravdu šla k dr. s dítětem, které si občas smrkne? Já bych se teda bála že v čekárně chytne něco daleko horšího, a můj dr.by mi řekl, to samé, co tam lezu mezi nemocné děPříspěvek upraven 21.10.14 v 11:52

Přesně tak!! Chytla by něco hrošího než s čím tam přišla

• Citovat
  • Upravit
11700
21.10.14 11:56
@MartinaIrena píše:
Takže abych to tady shrnula:
Zakladatelka si nemůže dovolit být s nemocným dítětem doma, protože se bojí, že by ji kvůli paragrafu vyhodili z práce. Takže ho vodí do školky s rýmou a kašlem a argumentuje, že jsou tam děti daleko více nemocný.
Hlídání nemá. K doktorovi cenu chodit nemá, zameškala by v práci. Co na to říct? Napadá mě, že to je flusanec do tváře všem slušným lidem, kteří s nemocným dítětem zůstanou doma i přes to, že samozřejmě riskují vyhazov z práce. Bohužel, všude kolem sebe vidím, že dnes se vyplácí sobectví a bezohlednost.

A pak má v poledne ve všední den čas kecat tady na emiminu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25128
21.10.14 11:57
@Martisek79 píše:
@MartinaIrena ty by si opravdu šla k dr. s dítětem, které si občas smrkne? Já bych se teda bála že v čekárně chytne něco daleko horšího, a můj dr.by mi řekl, to samé, co tam lezu mezi nemocné děPříspěvek upraven 21.10.14 v 11:52

Ano, šla, protože je to tak správné. Zkusila bych se například domluvit s lékařem, aby dítě vzal v mezičase po odbavení zdravých miminek v poradně a před nástupem nemocných. Můj lékař mi to sám takto navrhnul a udělali jsme to tak. Dítě přišlo i odešlo vyšetřené a zdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
494
21.10.14 11:57
@anairda píše:
A pak má v poledne ve všední den čas kecat tady na emiminu… :nevim:

Dobře řečeno, místo toho, aby i pospíšila v práci a vyzvedla to zdravé dítě o něco dřív ze školky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
21.10.14 11:58

Tady to houstne…

Příspěvek upraven 21.10.14 v 12:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4346
21.10.14 11:59

@blecha72 pracuji nejen z domu, mám to tak půl napůl. Ale pokud člověk je nemocný kvůli někomu bezohlednýmu, tak je fuk odkud pracuje, když pracovat není schopný. Stalo se poprvé, že jsem nebyla schopná práci odevzdat včas a nevím, kolikrát by mi to takhle u zaměstnavatele prošlo. Copak je tak těžké pochopit, že když se nebudou dávat zachrmlané děti do školek, kolektiv nebude nemocný a nebudou to od sebe chytat? Není tohle logičtější než přístup - mám nachlazené dítě, ohrozím zdraví ostatních a vesele si to přsdávejte dál? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
21.10.14 11:59
@nnella píše:
Jaký sobectví a bezohlednost??? Jsem ráda, že jsem po dlouhý době sehnala aspon tu brigádu, dlouho předtím jsem nemohla nic najít!!! Živit dítě z něčeho musím, jasně tohle kdo nezažil nikdy to nepochopí!!!
A nic končím tu, fakt lituju, že jsem se tady na něco zeptala. Tady už je pravidlo, že pomalu každý dostane kartáč, jen za nevinou otázku.
Se nedivím, že někteří radši odsud odchází :roll:

Neber si to tak, je to opravdu kontroverzní téma. Věřím, že je to těžké, ale také pochop ty druhé ;) Hele, buď dceři nic není, občas se vysmrká a zakašle, nebo prostě nemocná je, ale v tom případě do školky opravdu nepatří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
21.10.14 12:00

@šárkajak
Mě spíš napadá, že teď v té práci vůbec není… :lol: :think:
Takže proč je vlastně ta holka teď ve školce? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
@Martisek79 píše:
Vy pracující, jestli tu jste…jak často máte paragraf? A co na to zaměstnavatel?

Minulý školkový rok, co si vzpomínám byl malý doma hned ze začátku (chytl první pecku), pak 3 týdny v prosinci, 5 týdnů měl sádru plus 3 týdny rekonvalescence, poslední týden v červnu. Prázdninovou akci nepočítám, to mi pokryla dovolená. Takže mimo školku nejméně 13 týdnů. Jednou nebo dvakrát jsem si vzala volno na doprovod k lékaři. Mám možnost pokrytí nemoci jinak, ale této pomoci nechci zneužívat, nos si umí utřít sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25128
@nnella píše:
Jaký sobectví a bezohlednost??? Jsem ráda, že jsem po dlouhý době sehnala aspon tu brigádu, dlouho předtím jsem nemohla nic najít!!! Živit dítě z něčeho musím, jasně tohle kdo nezažil nikdy to nepochopí!!!
A nic končím tu, fakt lituju, že jsem se tady na něco zeptala. Tady už je pravidlo, že pomalu každý dostane kartáč, jen za nevinou otázku.
Se nedivím, že někteří radši odsud odchází :roll:

Nezlob se, ale vážně jsi čekala, že tě budeme poplácávat po rameni za to, že jsi odvedla do školky dítě s kašlem a rýmou a ještě se zhádala s ředitelkou, že si dovolila ozvat se?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
@Koty píše:
@blecha72 pracuji nejen z domu, mám to tak půl napůl. Ale pokud člověk je nemocný kvůli někomu bezohlednýmu, tak je fuk odkud pracuje, když pracovat není schopný. Stalo se poprvé, že jsem nebyla schopná práci odevzdat včas a nevím, kolikrát by mi to takhle u zaměstnavatele prošlo. Copak je tak těžké pochopit, že když se nebudou dávat zachrmlané děti do školek, kolektiv nebude nemocný a nebudou to od sebe chytat? Není tohle logičtější než přístup - mám nachlazené dítě, ohrozím zdraví ostatních a vesele si to přsdávejte dál? :think:

Jsem stejného názoru ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
21.10.14 12:01
@anairda píše:
A pak má v poledne ve všední den čas kecat tady na emiminu… :nevim:

Už jsem se taky ptala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
21.10.14 12:03
@Koty píše:
@blecha72 pracuji nejen z domu, mám to tak půl napůl. Ale pokud člověk je nemocný kvůli někomu bezohlednýmu, tak je fuk odkud pracuje, když pracovat není schopný. Stalo se poprvé, že jsem nebyla schopná práci odevzdat včas a nevím, kolikrát by mi to takhle u zaměstnavatele prošlo. Copak je tak těžké pochopit, že když se nebudou dávat zachrmlané děti do školek, kolektiv nebude nemocný a nebudou to od sebe chytat? Není tohle logičtější než přístup - mám nachlazené dítě, ohrozím zdraví ostatních a vesele si to přsdávejte dál? :think:

Pokud můžete pracovat z domova, máte úplně jinou situaci, než matky, kterým toto zaměstnání neumožňuje. Jo a @crystal, která vám tu tak nadšeně tleská, nemá ani tušení, jak spojit rodinný a profesní život, protože už si snad ani nemůže pamatovat, jaké je to chodit do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin