Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@nnella Nezlob se na mě, ale jak může učitelka nebo ředitelka posoudit, zda tvé dítě je nebo není nemocné? To musí posoudit přece lékař. Říkám Ti potřetí, vezmi dceru k lékaři. Když bude zdravá, dá Ti lékař razítko, že smí mezi děti, to ukážeš učitelce a máš pokoj.
Argument, že nemáš hlídání, promiň, ale od čeho je tedy paragraf, tj. ošetřovačka?
@nnella píše:
@anairda
Nemám nikoho na hlídání, kdybych měla tak to neřeším.
Jinými slovy kdybys měla, taky dítě necháš doma? Taky dobrej přístup ![]()
@nnella píše:
@Koty Jsem taky pracují a nic jinýho mi nezbývá, nemůžu být doma bez práce. Jen proto, že dítě má rýmu!!! Hlídání bohužel nemám. Nebo když přijdu o práci budete mě někdo dotovat!!! Asi těžko že???
a co když tvoje dítě nakazí další děti, které to odmarodí hůř a jejich matky jsou taky sami? Budeš dotovat je, až kvůli tobě přijdou o práci?
![]()
Sama jsem před pár měsíci ještě učila, teď jsem na mateřské a tohle je strašně ošemetné téma.
My to řešily tak, že kašel a rýma nejsou nemoc… já vím, že to zas není fér vůči zdravým dětem, ve školním řádě máme přímo uvedeno, že dítě s projevy nemoci, nemůže do kolektivu, ale vezměte si, jak je to se vstřícností zaměstnavatelů a možností mít vůbec práci…tyhle ústupky se prostě dělat musí.
Jde jen o zdravý rozum, pokud jsem doma, dítě s rýmou si nechám doma, zrovna je to náš aktuální případ…
I když byla ráno naštvaná, že nemůže do školky, omluvila jsem ji ![]()
Příspěvek upraven 21.10.14 v 11:24
@nnella píše:
SAMA UČITELKA ŘEKLA, ŽE RÝMA NENÍ NEMOC A MŮŽE NORMÁLNĚ DO ŠKOLKY!!!
Rýma není nemoc, je to velmi často příznak nemoci. Tak jako bolest hlavy, krvácení ze sliznic nebo vyrážka. To taky nejsou nemoci. To jsou jen příznaky nemocí.
Na nosní sliznici se tvoří hlen v případě podráždění. Organismus tím brání sliznici, což by jinak byla volná brána k nakažení. Takže rýma je obvykle příznak napadení sliznice viry, někdy bakteriemi. Někdy se tělo trochu poplete a brání se proti něčemu, co je vlastně neškodné (pyl, roztoči…) a tak vzniká alergická rýma. Ale to nebude váš případ.
Mno, takže tvojí dceru napadl některý z širokého spektra breberáků, co si rádi sedají na nosní sliznici a občas frčí i do hltanu (pak tě začne bolet v krku). Podle definice to rozhodně nemoc je.
Diskuzi jsem necetla. Moje trileta od vcerejska pokaslava, ma trochu rymu, nic hrozneho, ale dnes a zitra bude doma a ve ctvrtek se uvidi. Zatim to neni zadna hruza, bydlime v Ostrave, to pocasi venku, tak snad se ji to nerozvine v neco horsiho. Chodi teda do soukrome monte skolky, kde platime pausalne za kazdy mesic, takze penize nam ted propadnou, ale co se da delat
. Jestli se to do ctvrtku zlepsi, tak na ty 2 dny ji tam dam, pak budeme do utery na horach, tak by se mela zregenerovat. V jeji skolce maji sice ve tride cca 10 deti a kdyz nejake chybi, tak jeste mene, ale uz jsem tam videla i deti se zelenymi snoply u nosu…v takovem stavu dcerku nikdy do skolky nedavam
Příspěvek upraven 21.10.14 v 11:20
@ospalámyš píše:
Někde jsem teď četla, že kašel (léčený nebo ne) trvá v průměru 18 dní. U nás to tak zhruba odpovídá. Kdybych nedávala děti s mírným kašlem a rýmou do školky, tak je můžu od podzima do zimy v podstatě odhlásit, loni to byly kašle a rýmy co chvíli. Jinak jsou zdraví a vážnější choroby skoro nemívají, jen tohle.Děti s mírným kašlem, kdy zakašlou párkrát za den, třeba při změně teploty po běhu atd, nekašlou hnusně a nonstop, do školky dám. S mírnou a ne zelenou rýmou taky. Pokud je k tomu zvýšená teplota, nemoc sourozence nebo v rodině, nějak se mi to nezdá, tak je nedám.
tady zrovna dneska ráno smrkaly a pokašlávaly v šatně asi 3 děti.
Příspěvek upraven 21.10.14 v 11:17
Přesně tak, to bych jí mohla odhlásit ze školky. A být zadarmo doma. Se zelenou rýmou a teplotou bych jí nedala samo taky!!! Taky horší nemoce zatím nemá jen tohle.
Upřímně, mě se to taky nelíbí, protože co tam malej chodí, tak je věčně na hromadě a nebyl tam snad dýl než 14dní v kuse.
Já jsem na md, takže si ho doma nechávam… oni na mě i blbě čumí, když malej potřebuje po ránu utřít vodovou nudlu, že jsem těhotná a stejně si dovolím ho tam přivést.. Ted měl ruce nohy pusa, už je relativně ok, mohl by příští týden jít. Ale asi nepujde, mám 2t do termínu a nerada bych aby opět něco přitáhlo a hned to chytil i novorozenec..
Ale chápu, když člověk chodí do práce, tak to jinak nejde no ![]()
Příspěvek upraven 21.10.14 v 11:23
Nečetla jsem celou diskusi, ale já nedámvám ani trochu nachazené dítě do školky. Už je od začátku září potřetí doma. Mám to ale jednodušší, protože jsem stále doma s menším. Nevím jak to budu řešit až budu chodit do práce ![]()
@MartinaIrena píše:
@nnella Nezlob se na mě, ale jak může učitelka nebo ředitelka posoudit, zda tvé dítě je nebo není nemocné? To musí posoudit přece lékař. Říkám Ti potřetí, vezmi dceru k lékaři. Když bude zdravá, dá Ti lékař razítko, že smí mezi děti, to ukážeš učitelce a máš pokoj.
Argument, že nemáš hlídání, promiň, ale od čeho je tedy paragraf, tj. ošetřovačka?
S potvrzením od lékaře souhlasím, na očr má každý zaměstnanec právo, ale zase každý zaměstnavatel má právo na to, aby se zbavil zaměstnance, který do práce nechodí.
@MartinaIrena píše:
Tak znovu, kolik znáš lidí, kteří kvůli paragrafu přišli o práci? Já mám jen v rodině 2. Tím neobhajuji dávání nemocných dětí do školky. Jen pokud se tu všichni oháníte tolerancí, chtělo by to trošku empatie i na druhou stranu. Toto už zavání myšlením typu: klidně chcípněte hlady, hlavně ale nevoď dítě s rýmou do školky. Moc tolerantní.
@Crystal87
Hele frajerko, nemám hlídání nemůžu být s každou rýmou doma. Kdyby hlídání bylo jasně, že by mohla zůstat doma co je na tom knepochopení???
@ostrizi píše:
Sama jsem před pár měsíci ještě učila, teď jsem na mateřské a tohle je strašně ošemetné téma.My to řešily tak, že kašel a rýma nejsou nemoc… já vím, že to zas není fér vůči zdravým dětem, ve školním řádě máme přímo uvedeno, že dítě s projevy nemoci, nemůže do kolektivu, ale vezměte si, jak je to se vstřícností zaměstnavatelů a možností mít vůbec práci…tyhle ústupky se prostě dělat musí.
Co já vím, tak ve Francii/Anglii to řeší alespoň tím, že „tuberáčky“ mají ve zvláštní místnosti a mají volnější režim. Ale to podle mě zase svádí k tomu, že tam matky dávají hodně nemocné děti, když vědí, že se postarají.
@AndilekOli píše:
Tak znovu, kolik znáš lidí, kteří kvůli paragrafu přišli o práci? Já mám jen v rodině 2. Tím neobhajuji dávání nemocných dětí do školky. Jen pokud se tu všichni oháníte tolerancí, chtělo by to trošku empatie i na druhou stranu. Toto už zavání myšlením typu: klidně chcípněte hlady, hlavně ale nevoď dítě s rýmou do školky. Moc tolerantní.Přesně tak!!
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
@Koty Jsem taky pracují a nic jinýho mi nezbývá, nemůžu být doma bez práce. Jen proto, že dítě má rýmu!!! Hlídání bohužel nemám. Nebo když přijdu o práci budete mě někdo dotovat!!! Asi těžko že???