Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jo a vim, ze ucitelky jsou povinne delat tzv. ranni filtr, kdy maji moznost dite neprijmout ten den do kolektivu, ale co v tom filtru je, to presne nevim. A taky ta ucitelka ma moznost na to dite mrknout jen zbezne a ne se mu ve dverich do tridy koukat do krku a merit teplotu.
@Bábrdl
Vzala mi ji, říkám má malou rýmu-už nekýchá, občas zakašle to není dle mě nic vážnýho chodí tam děti daleko víc nemocní!!
Pro tebe to třeba žádná hrůza není, ale ředitelce to mohlo znít úplně. Upřímně, je dobře. že se ozvala, tak by to mělo fungovat všude.
Nedá mě to, musím reagovat. Taky mám dceru ve školce, taky ji dávám s rýmou občas do školky, ale abych řešila, jestli jen proto, že jsem nebo nejsem sama s dítětem a mám stálou práci nebo brigádu a podle toho, aby se ke mně chovali, to už mě fakt přijde moc… Jak už tady psaly ostatní holky, všichni víme, že děti ani s rýmou do školky nepatří, ale stejně je tam všichni dáváme. Ale já se u toho snažím aspoň se chovat slušně a nebýt arogantní. Kvůli tomu, že mám práci, se ve školce přece nepo…
@Bábrdl proč přirovnáváš boj s rýmou a kšlem sočkováním? copak na něco takového očkování je?
Kdyby u nás nesměly do školky děti s rýmou, tak je školka prázdná. Záleží co je u tebe trochu nachlazená, dítě co mu pernamentně visí sopl u nosu do školky nedávám, když má rýmu stylem, že má plný nos a potřebuje se občas vysmrkat, tak ano. Samozřejmě bez teploty a to i jen zvýšené.
@nnella píše:
@Bábrdl
Vzala mi ji, říkám má malou rýmu-už nekýchá, občas zakašle to není dle mě nic vážnýho chodí tam děti daleko víc nemocní!!
pořád se oháníš tím, že jsou tam daleko víc nemocné děti..t o ale přece není argument.. budu krást, protože soused krade víc, tak je to v pohodě? trochu blbý přirovnání, vím, a le každopádně s rýmou a kašlem má být dítě doma…
@Crystal87 píše:
Pro tebe to třeba žádná hrůza není, ale ředitelce to mohlo znít úplně. Upřímně, je dobře. že se ozvala, tak by to mělo fungovat všude.
No, ozvala se, ale nemocné dítě stejně vzala. Takže to bylo celkem k ničemu ![]()
Tak třeba náš kašle v zimě ráno v šatně taky dost.ale je astmatik a přechod ze zimy do tepla mu nedělá dobře. Ale za půl hodiny je to v pohodě.
Taky by mi mohla nějaká maminka říct, že je nemocný.
Ale učitelka to ví, musí se pořádně napít a je v pohodě.
@Bábrdl píše:
No, ozvala se, ale nemocné dítě stejně vzala. Takže to bylo celkem k ničemu
To je pak chyba, neměla jí brát.
@Bábrdl protože matka jí vysvětlila, že tam jsou větší tuberáci
![]()
@Krrysa píše:
@Bábrdl proč přirovnáváš boj s rýmou a kšlem sočkováním? copak na něco takového očkování je?
Protože spousta holek řeší, jestli pro dítě není moc velká zátěž očkování, ale skoro nikdo se nezajímá, jestli není pro organismus moc velká zátěž být celého půl roku stále nemocný… Protože podle některých lékařů to může být problém.
@Krrysa @Crystal87 Říkám, že tam chodí daleko víc nemocní děti a nikdo to neřeší!!! Tak nechápu proč řešila u malý malou rýmu, kdy jen občas zasmrká-nekýchá nic.
Chtěla bych vidět každýho zaměstnavatele jak výská radostí, když mu říkám, že moje dítě už má zase rýmu a musím být doma
A když jsem s malou sama nemůžu si to prostě dovolit, abych ještě přišla o práci!
Holky, to je dost kontroverzní téma poslední dobou, co.. Dcera (5,5 roku) od září ve školce cca 10 dní, jinak nemocná, pak týden rekonvalescence.. Mladší syn nemocnej (opět chrchlá, kašle). Večer začala i dcera, nic tragického, trochu. Manžel byl pro, aby do školky šla, já bych jí asi ani neposlala. Ale je jí dobře, občas prostě zakašle (jenže mně vadí i to). Tak jí tam ráno odvezl a já mu řekla, že kdyby se učitelce nezdála atd, ať mi zavolá a vyzvednu jí. Volal mi manžel, že děti kašlali ve školce všechny, že dcera v pohodě.. Tak vám nevím. Se synem jsem doma a fakt mi je jedno, že by byla doma i dcera. Já už vám ani nevím, jak se mám na to dívat. Spíš jsem ten typ, co nechává dítě doma i v případě epidemií. Jinak tam nespí, po obědě vyzvedávám. Před kamarádkama občas vypadám jak blázen (že si je nechávám kvůli rýmě doma). K otázce ani nevím, co říct, mně by to nevadilo a spíš bych přístup paní ředitelky i učitelky vítala. Poslední dobou čtu děsné scénáře (děti zelené nudle, nafedrované nurofenem… tohle fakt nechápu a je mi jich i líto).
@nnella Zajdi si s dcerou k lékaři. Když Ti dá razítko, že dcera je oficiálně zdravá a může do školky mezi děti, tak to ukaž učitelce a hotovo. V opačném případě ji nech doma, aby nenakazila ostatní zdravé děti.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.