Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý večer, mohu se prosím zeptat, zda už se vám stalo, že máte pocit jako když potřebujete odkašlat, ale nejde to
Pořád mě to nutí kašlat/odkašlávat, ale nejde to a je to docela nepříjemné… Děkuji
Občas to mívají holky při rýmě. Zvláště v noci je to nepřijemny jak se jakoby dusí. Řešíme to fenistil. kapkami.
Jo stalo když jsem měla hodně zvětšenou štítnou žlázu, pořád jsem zkoušela odkašlat a nešlo to
@yweta když já rýmu nemám
Mám sice dlouho ucpanou buď jednu nebo druhou nosní dirku, ale rýmu nemám…
@Leny Black zkus fenistil kapky nebo jakékoliv léky na alergii. měly by ti splasknout sliznice a zlepšit se to.
@Leny Black zajdi si na alergologii, plicní, na měření dechu - spirometrii. Pokud kouříš je načase přestat.
Může to být taky psychického původu, ze stresu. ![]()
@Swift Ne,ne, nikdy jsem nekouřila
Když teď mám 14dní dovču, tak právě žádný stres… ![]()
@Leny Black hele, vsichni tu muzeme jen hadat. Zabehni si k lekari a vyres to s nim.
Ahoj,
asi tři týdny zpět mě začalo trápit pokašlávání, myslela jsem že to je spojeno s moji alerergií, takže mi má praktická lékařka napsala místo Xyzalu nové prášky a to Aerius. Mezi tím mi ovšem začali noční komplikace, budila jsem se v noci nad ránem s hrozným sípavým zvukem a nutkáním vykašlávat většinou jsem nic nevykašlala, ale občas takový tuhý hlen. Znovu jsem letěla k doktorce, ta si mě poslechla, ale říkala, že dolní cesty dýchací jsou volné, poté mi koukla do krku a viděla čepy, takže mi napsala antibiotika. Po dobrání antibiotik žádné zlepšení, pořád noční kašel a přes den občasné pokašlávání. Postupně jsem brala ACC long a poté Stoptussin, ale bez většího efektu. Při kontrole vše v pořádku, průdušky dle poslechu pořád čisté. A bylo mi vypsána žádanka na alergologii, kde mi má být provedeno vyšetření na astma. Ještě bych chtěla říct, že jsem byla původně kuřačka, ne nijak silná, především jsem kouřila při stresu, nebo když se pilo, jinak někdy vůbec, nebo tak dvě či tři cigarety na den. Krabička mi obvykle vydrží 10-14 dní. No každopádně nyní již týden vůbec nekouřím, bylo mi po tom ještě hůř, ale i tak k ránu kolem 4-6 se budím den co den že sípám, něco mě nutí kašlat někdy vykašlu hustý hlen někdy nic. Během dne to jde ale pokašlávám, cítím tlak na hrudi a cítím dušnost někdy se nemůžu ani pořádně nadechnout, opravdu by to mohlo být od astmatu nebo nevíte někdo, nezažili jste něco podobného? ![]()
Tak jsem se tu nechala inspirovat a tedy ty tablety od Aspectonu mě velmi mile překvapily
díky!