Nemohu otěhotnět, jak dál?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12
4.10.19 10:39

Nemohu otěhotnět, jak dál?

Ahoj všichni, nedaří se nám otěhotnět, nesnažíme se sice zas tak dlouho- od března, ale můj gynekolog chce se mnou řešit otázku tehotnění až po 2 letech snažení - a to nezvládnu. Chtěla bych vědět, jak mám postupovat dál… Respektive, jaké byly Vaše kroky když se Vám nedařilo těhotnět? Nebo co Vám pomohlo… Nebráním se vůbec ničemu a i můj manžel svolil k jeho vyšetření… Vždycky jsme si mysleli, že to půjde dobře - nekouříme, manžel sportuje, denně jsme venku, pracujeme okolo baráku, alkohol příležitostně, a co se jídla týká, tak bych nenapsala, že jíme zdravě, to bych lhala, ale naše stravování je zcela běžné, zelenine ani ovoci se nevyhybáme… S ničím jsme se nikdy nelečili. HA jsem vysadila vloni v červnu… Děkuji za rady, mějte se hezky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35740
4.10.19 10:42

Zkus s sledovat jestli máš ovulaci. Po roce do CAR, záleží vzaly kolik vám je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
4.10.19 10:44
@pikola píše:
Zkus s sledovat jestli máš ovulaci. Po roce do CAR, záleží vzaly kolik vám je.

Ovulaci mám vždy potvrzenou testem… Mě je 27 a manželovi 30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19606
4.10.19 10:47

Řešila bych po roce…zatím to opravdu není dlouhá doba…do caru se můžeš objednat bez žádanky od gyndare..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35740
4.10.19 10:48

Tak můžeš manžela poslat na test, ale.asi si ho bude muset zaplatit nebo běžte do car a řekněte, že se snažíte víc jak rok jestli o to tak hrozně stojíš :nevim: nám třeba trvalo dítě víc jak dva roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
4.10.19 10:55

Především přestaň to přestaň hrotit.

Je vcelku jasná spojitost mezi tím, čím víc je člověk vystresovaný a čím víc se snaží, čím víc prožívá že se to zase nepovedlo, tím hůře se daří početí - stresové hormony v krvi aktivně brání početí, protože dlouhodobý stres evolučně znamená špatní podmínky pro přežití těhotenství.

Takže se potřebuješ uklidnit, zaměstnat se něčjím jiným a sex si užívat, ne ho brát jako výrobu mimina.

Pokud nevíš jak - neváhala bych párkát zajít za nějakým psychologem/psycholožkou a svoje strategie na zvládání stresu. úzkosti a frustrace probrala s ním či s ní.

Jinak samořzejmě že se můžeš vrhnout do kolečka suplementací, cvičení a podobně, ale čím víc se bueš snažit, bez toho abys byla vnitřne v pohoě, tím víc stresových hormonů…

Respektive - začala bych s hormonální jogou, to může jen pomoci - jak fyziolgicky - srovnáním dysbalancí v pánvi, tak tě to naučí aktivně relaxovat a tudíž to pomáhá s odbouráním část stresových hormonů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
4.10.19 10:57

Já bych to intenzivněji řešila až po roce. Do té doby bych zkoušela alternativní metody - vitaminy, cvičení. Po roce bych muže poslala na spermio a na základě výsledku šla do caru, tam můžete i bez žádanky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
4.10.19 10:58

Ahoj, vim ze to je rada kterou nechce nikdo slyset, ale nam pomohlo to vzdat :mrgreen: snazili jsme se asi 8 mesicu a proste nic, nebo jestli, tak prisla pozdejsi MS, pak jsme to vzdali, ja dala výpověď ze pujdu do jine prace, rozdala jsem veci co se mi nastradaly na miminko atd. no a sup a do 14ti dnu jsem byla v tom, chlap si myslel ze uz je neplodny :lol: nejvic pomaha se uklidnit a nechat tomu volný průběh, musim souhlasit s tvym gynekologem, driv jak za 1-2 roky bych to neresila, každopádně preji at se brzy dockate at se rozhodnes jakkoliv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
4.10.19 11:13

2 roky jsou teda dost..nevim tedy kolik je vam s manzelem let, ale normalne to resi gynd po roce snazeni..do car bych bez zadanky nesla, aspon nam rikala MUDr. ze to pak nehradi pojistovna a v nejhorsim po roce bych u sveho doktora trvala na tom, at mi to napise. Jinak ho muzes uz ted pozadat, at ti udela ultrazvuk v pulce cyklu a ujisti se, ze dozrava folikul, a mas tim padem ovulaci..to by udelat mohl.. my se snazili pres tri roky, nak9nec vyslo ivf a pred tim jsem si rikala, ze jeste jednou mi nekdo rekne, at na to hlavne nemyslime, tak ho zabiju :-D :-D, ale verim, ze do vanoc budete mit mimi na ceste :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
4.10.19 11:19

@Melodie91 Souhlas, dva roky je dost. To by to začali řešit před třicítkou a když se ukáže, že je fakt nějaký problém, tak pak ty roky skáčou, ani člověk neví, jak. Ale ten rok, zakladatelko, vydrž. Ostatně, ani Řím nepostavili za den :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
467
4.10.19 11:24

Ja nevim, manzel je po urazu patere a rekneme to kulantne kdyz spermousi vubec nevycedtujou, tak miminko nebude; a i tak nam doporucili to zkusit a az po roce jsme sli do CAR.

Kdyz budes takhle hystercit, tak si otehotneni fakt neurychlis. Spis naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
4.10.19 11:39
@Elath píše:
Ja nevim, manzel je po urazu patere a rekneme to kulantne kdyz spermousi vubec nevycedtujou, tak miminko nebude; a i tak nam doporucili to zkusit a az po roce jsme sli do CAR.Kdyz budes takhle hystercit, tak si otehotneni fakt neurychlis. Spis naopak.

Me neprijde, ze zakladatelka hysterci…ja chapu, ze ji to po vic nez pul roce uz vrta v hlave :think:…hysterceni vypada jinak..to jsem mela ja..brali jsme kde co, cviceni mojzisove, testovani dokola nejlepe uz tak 3 dny pred ms a hledani duchu, v kazdem pichnuti v brise hledat priznak tehu..bylo to desny kdyz si na to vzpomenu..a nepomohlo se ani uklidnit, ani na to prestat myslet.. u nas to teda bylo po mnohem delsi dobe snazeni…,ale stejne…kdyz to nejde, tak to nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
4.10.19 11:47

Řešila bych to po roce, do té doby si jen užívejte sex

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
4.10.19 11:54

Ja bych po 2 letech chtela zadanku do car kde vi co delaji. Neni to otazka mesice, uz chodime do car 10 mesicu. A tehotna porad nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.19 12:01

Já řeším otěhotnění pátým rokem. Byla jsem sice párkrát těhotná, ale prostě to nevyšlo. Známá otěhotněla po osmi letech, kdy to úplně vzdala. Abych byla upřímná, chtěla bych se vrátit do doby, kdy jsem na dítě vůbec nemyslela. Bylo mi lépe.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex