Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Tak uvidim co mi rekne doktor, jestli me posle na vysetreni nebo jestli to byla jen nahoda..
@Dominika19 možnost tam je ale spíš ne. před prvnim synem potrat, pak syn po letech zae potrat a pak druh syn no a pak těhotenství, silné krvácení, 2% že se těhu udrží a udrželo a konečně holčička
ale už jsem si to taky říkala že jsme vždy určitě přišla o holku. je to většinou náhoda a něco je špatně ale nemusí to být neustále stejné pohlaví.
Nech si udělat genetiku, dělá se to z krevního vzorku tvého a partnera a doporučení by ti měl dát tvůj gynekolog. Jinak dvě zamlká těhotenství opravdu nemusí nic znamenat, příčina se začne hledat, až když se to stane 3×.
@Tsambika
koukám podle fotky, že jsi byla na Rhodosu. Omluvuju se za OT ![]()
@Tsambika diky za radu, zeptam se na to doktora jestli by to slo udelat i kdyz jsem potratila „jen“ dvakrat.. Snad to bude v poradku a bylo fakt jen neco spatne a prijde i ta holcicka..
Myslím, že nemůžeš vědět, co je pravým důvodem potratů. Může to být oslabené pánevní dno, imunologický problém nebo spousta dalších důvodů.
Taky se spis uklidnuju tim ze chyba muze by t i na me strane, treba prave spatna kvalita vajicek.. Kdyz po nosifolu bylo vse ukazkove a pred prvnim potratem ani pred druhym jsem nic nepila a nevyslo to.. A oba potraty byli zhruba ve stejnou dobu cca kolem 5tt takze se gestacni vacek ani nezacak vyvijet..
Nevím zní to jako totální blbost, ale i já jsem ze 7mi dětí (jedinná živá) a všichni to byly holčičky. Je fakt, že je dost divný, že mamka nečekala ani jednou chlapečka ![]()
Znám holčenu co měla kluka pak 4 potraty, 2 zamlklé a po 13ti letech dvojky holka+kluk z umělého (otec stejný)… ![]()
@Dominika19 ja mám 6 synov. Po 3.synovi som potratila cca v 6-7.tt. Kamoška mi hovorila, či to nemohlo byť dievča, ja som o tom takto nikdy nepremýšľala
Skôr si myslím, že to nebolo v tom, lebo na 1.sone mi doktor povedal, že keby čokoľvek, mám hneď prísť. Nevedela som prečo.. Až keď som potratila, povedal, že jemu sa už vtedy niečo nezdalo.. neviem čo, ale zrejme uhniezdenie vajíčka.. čo iné by mohol videť
Potom som zrejme ´potratila ešte raz - po 4.synovi, no to si nie som istá, lebo to bolo veľmi skoro. Meškal mi menzes a mala som pozitívne testy, ale ako som začala krvácať, nemala som zvýšený HCG, takže neviem ![]()
Ak by som znovu otehotnela, jasné, že by som chcela dievčatko, ale rovnako šťastná by som bola aj z chlapca
Jediné, čo by som fakt nechcela, tak potratiť..
Mohlo to být čímkoliv jiným a neházela bych to hned na nemožnost mít holčičku. Ale může to být i ten případ a myslím si, že to blbost není. Já osobně mám 3 kluky, čtvrté dítě jsem potratila a teď čekám dalšího (čtvrtého) kluka (a těhotenství bez problémů, termín mám 1.září). A taky si myslím, že to miminko, co jsem potratila, byla holčička… O to víc by mě to mrzelo, holčičku jsme si přáli, ale prostě si myslím, že i kdybychom měla 10 dětí, budou to pořád samí kluci ![]()
@sao ale nieeee, určite by bolo aj dievčatko
Máme stále nádej
Pozri napr. sem: http://www.modrykonik.sk/…kapiatakova/
![]()
Myslím, že nemožnosť donosiť jedno pohlavie je zriedkavý problém ![]()
Ja budu po tech potratech taky rada i kdyz to bude klucik. Hlavne aby byl zdravy, na nicem jinem nezalezi.. Jen bych si prala tu malinkatou princeznicku.. Manzel chce jen dve deti tak mam posledni moznost.. ![]()
@Kelsey Počkej, ale o pohlaví rozhoduje spermie, ne?