Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat jestli je tu některá která má zkušenost stím že nemůže mít třeba holčičku..? Jak jste na to přišli..? Museli jste do CARu..? Máme doma 15měsíčního chlapečka a teď by jsme přáli holčičku ale teď v květnu jsem potratila a před synem už jsem taky potratila. Okolí mě teď straší že jsem určitě potratila holčičky.. Chlap mi říká že se tím nemám stresovat ale ve mě je malej červíček.. Teď po druhém potratu posílali to špatné vajíčko na rozbor ale na nic nepřišli.. Dr. mi řekl že se nejspíš jen vajíčko špatně spojilo se spermií..
To budou jen nějaké babské povídačky. Holčičky jsou držáci. V tomto chyba nebude
![]()
Není to hloupost. Moje kamarádka to tak má, má nějakou mutaci genu a není schopná donosit holčičku. Má prvního chlapce, pak 5 potratů
a nyní miminko kloučka. Poradila bych se s gynekologem, ať tě pošle na nějaké vyšší pracoviště.
Není to hloupost. Mamka čekala dvojčata-mě a bráchu. Bráchu potratila. Pak měla ségru…Pak xx potratů a nakonec po x letech zase ségra. I dr si myslí, že to byli kluci, které nemůže donosit… Já potratila poprvé. Podruhé je syn, potřetí je syn, poté opět potrat. Modlím se, aby někdy holčička byla.
No povídá se, že holky vydrží víc - že v období válek a před válkou samotnou se rodí více děvčat. A můj manžel, co má dva syny - jednoho s ex a druhého se mnou teď čeká holčičku…tak říkám, že bude válka ![]()
A všichni byli přesvědčený o tom, že holky neumí…docela šok to byl na gyndě, když nám to oznámila. Jinak pohlaví určují spermie…né vajíčka…takže si promluv s chlapem ![]()
Mám to samé, holčičky jsem potratila a těhotenství s chlapečky bez problému
A nechápu jak můžete tvrdit, že to je hloupost
neříkám, že to je přímo tvůj problém zakladatelko, ale prostě i tato možnost tady je
@smudlinky píše:
Je to hloupost, potrat nesouvisí s pohlavím
potrat nesouvisí s pohlavím, ale pohlaví může souviset s potratem, taky znám pani, co má 5 kluků ale holčičky vždy potratila, třeba až v druhém trimestru, ale nikdy je nedonosila
Nevím, jak tady asi ještě taková možnost neni. Ale švagrová žijící v UK říkala, že podstoupili nějaké testy uz je to tak 6 let zpet, když zvažovali další dítě a řekli ji, že po dvouch synech co už porodila by podle nějakých výsledků vyšlo, že by měla ještě 4-5 kluků než by se teprve narodila holka a ona právě strašně chtěla holku, po tomto si to rozmyslela a zařídila, aby už žádné děti nebyly, že dalsiho kluka nechce.
Do té doby říkala, že by si přála Noemi. Jak na to ti doktoři přišli nebo co to byly za testy netusim.
Holky diky za prispevky.. Vim ze to hloupost neni. Za doktorem chci jit pristi tyden a promluvit si snim o tom.. Po potratu me to nenapadlo ze by ty potraty mohli byt holcicky.. Vzdy jsem si aspon jednu prala tak mam ted trochu strach ze ty holcicky nepujdou.. Partner tvrdi ze si mysli ze holcicku mit muzem ze ty potraty byli hold nahoda.. Je fakt ze ani pred jednim z tech potratu jsem nebrala vubec zadne vitaminy a pred synem jsem pila nosifol, pry to doporucuje doktor zenam co maji spatne vajicka. No a po nosifolu mam zdraveho chlapecka..
Nejsem odbornik, ale myslim, ze je tu sance, ze je to naka mutace na manzelove X chromozomu, tebou by to byt nemelo, to fakt nedava smysl, zkus si o tom neco najit…
ale abych byla uprimna, dva potraty nemusi nic znamenat, zvlast jestli to bylo hodne brzo…
Jojo byli uplne brzo.. Oba kolem 5tt. Takze tam nebylo vlastne skoro nic.. A na netu jsem o tom prave moc nenasla.. ![]()
Ptala jsem se na to přímo na genetice, možné to je. Já jsem před prvním synem měla samovolný potrat, pak jsem otěhotněla s prvním synkem, celý první trimestr jsem špinila. Teď po novém roce jsem byla těhotná, nešpinila jsem od začátku jak u syna, bylo mi ok a z ničeho nic v osmém týdnu potrat. A teď čekáme zase chlapečka.