Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Tak na tohle by nejlíp odpověděl nějaký genetik
. Myslím, že možnost závažné vady vázané na pohlaví být může. Ale ze dvou potratů v takto časném stadiu bych závěry neděla, mohli to být holčičky i klučíci.
Ale s tím pohlavím dětí v rodinách je to zajímavé. Někde je to „spravedlivě“ namíchané, jinde je pět, šest kluků (holek) za sebou…Samotnou by mě zajímalo, jestli je to náhoda, nebo neúmyslná „vina“ některého z rodičů…
@RadkaCh píše:
@Kelsey Počkej, ale o pohlaví rozhoduje spermie, ne?
Však právě proto píšu, že nechapu, jak na to mohli ti doktoři tam přijít.
Moje mamka zase nemuze mit kluky, vzdy je potratila, asi 4× tak ma jen me a segru
@Kelsey píše:
Však právě proto píšu, že nechapu, jak na to mohli ti doktoři tam přijít.
A kolik za ty testy dali? ![]()
@VerousekVracov nevieš, v ktorom týždni-mesiaci ich potratila? Aj jej lekári potvrdili, že je problém v pohlaví, že nemôže donosiť?
@Deborah no prave ze to bylo vzdy v dobe do 20tydne, kdyz ji vetsinou i odhadl pohlavi, nebylo to nikdy na zacatku hned, ale treba to nemusi byt zrovna tento pripad,…lekar ji primo nerekl, ze je to tim… a kdyz po nekolika potratech cekala segru tak byla zasita a na rizikovem..tezko rict zda opravdu je to tak nebo ne… ja mam zase na.to nazor, ze je to mozne, ze se telo treba brani nejakemu chromozomu nebo necemu…nevim…
No vic potratu uz bych nezvladla.. Ty dva mi bohate stacili.. Stim druhym jsem se vyrovnala trochu driv diky malemu, ale jinak to bylo mnohem horsi.. Myslela jsem ze to jednou stacilo a vickrat me to nepotka.. Bohuzel potkalo tak ted ut to snad bylo fakt bylo naposledy..
@Deborah píše:
@sao ale nieeee, určite by bolo aj dievčatkoMáme stále nádej
Pozri napr. sem: http://www.modrykonik.sk/…kapiatakova/
![]()
Myslím, že nemožnosť donosiť jedno pohlavie je zriedkavý problém
Hm, tak snad někdy
Ale kolik těch kluků kvůli jedné holčičce ještě budu muset mít…
To už se snad ani nevyplatí ![]()
@smudlinky píše:
Je to hloupost, potrat nesouvisí s pohlavím
Takovýhle výrok je kravina
![]()
Jsou nemoci vázané na pohlaví, které mohou způsobit, že plod není života schopný.
Ahoj, rada bych ozivila tuto diskuzi. Mam za sebou 4 ZT a 1 SP. V roce 2017 jsem porodila chlapecka, te hotenstvi bez problemu. V roce 2019 jsem porodila druheho chlapecka, opet bez problemu. Pred prvnim tehotenstvim jsem mela 3 ZT a 1 SP. Posledni ZT jsem prodelala minuly tyden. Moje gynekolozka mi potvrdila, ze je mozne, ze nedokazu donosit holcicky. I ja tomu zacinam verit. Da se toto zjistit nejakymi genetickymi testy? Nema nekdo zkusenost nebo informace? Neprahneme po holcicce, ale chteli bychom jeste miminko a predstava, ze je vzdy 50% sance potratu je pro mou psychiku silena…