Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
chtela bych se zeptat pokousime se o miminko uz 9 mesicu a nejak nam to nejde !ale zjistila jsem ze mam trochu zahnuty ocasek jak mate konecnik !myslite ze to brani v otehotneni??
Mám už 2 děti (6 a 4 ), obě se nám povedly hned první cyklus snažení ( u prvního byl sex každý den, u druhého v tom měsíci asi 3× ). Před rokem a půl jsme se rozhodli, že bychom rádi 3. dítě, ale nejde a já si lámu hlavu proč. Po necelém roce snahy jsem se svěřila doktorce, ta mi napsala Clostylbegyt 1-0-1 a hned první cyklus se zadařilo a já otěhotněla, bohužel jsem o dítě v 16tt přišla. Teď se zase nějaký ten měsíc snažíme a nic. Znám a mám vyzkoušené všechno možné. Polohy, metody, piju kontryhel, listovku, teď nově inofolic, sleduji ovulaci… říkám, si že není přece možné, pokud se trefíme vždy do ovulace, já pak celou noc nevstanu z postele, používám i gel na podporu početí ( protože se mi nevytváří žádný hlen ) a stejně nic.
Je to pro mě záhada, ovulaci mám normálně prokázanou ultrazvukem i testy i BT. Zaráží mne, že normálně to nejde, ale při jednom praní clostylbegytu se zadařilo hned.
Napadá vás něco, myslíte, že je chyba někde v té ovulaci? Že je třeba slabá a potřebuje podporu hormonů? Já fakt už nevím. Rádi bychom děti blízko sebe, ale vidím, že se mi ta myšlenka každý měsíc oddaluje.
( prosím o zachování anonymity )
Ještě chci napsat, že do dalšího braní Clostylbegytu se mi moc nechce, pořád si říkám, že když ovuluji i tak, že se nechci zbytečně dopovat hormony a navíc, nebudu lhát, mám strach z vícečetného těhotenství.
Ahoj, je mi líto že se vám nedaří! Ale máš dvě zdravé děti, zkus se chvíli tak nesledovat a užívat si život s dětmi a třeba se zadaří. Mám kamarádku která to měla podobně. Taky chtěli třetí a ne a ne se zadařit. Byli zdraví. Podařilo se jim to až po asi dvou letech. A určitě bych se necpala hormony. Přeju hodně štěstí!
A co spermoušové nemohla se nějak zhoršit plodnost u manžela? Jinak co se zkusit na všechny ty zaručené metody vyprdnout a dát tomu volný průběh, zkrátka netlačit na pilu. Užívejte to co máte
Ovulace podle mě buď je nebo není, pod pojmem slabá nevím co si představit - folikul praskne když je vajíčko zralé…
Nevím, mám pocit, že když tomu nechám volný průběh, že už vůbec se nepovede. Právě první půlrok snažení byl naprosto volný, až postupně jsem přidávala na intenzitě přímého snažení. Teď jsem teda v situaci, kdy se chci na všechno kolem vykašlat a nechat to tak, ale vrtá mi v hlavě ten červík, co když je něco špatně a kvůli tomu se to prostě nemůže podařit ![]()
tolik jsem si přála, aby děti byly věkově blízko
, ale jsou prostě v životě věci, které ovlivnit nedokážeme…
@Anonymní píše:
Nevím, mám pocit, že když tomu nechám volný průběh, že už vůbec se nepovede. Právě první půlrok snažení byl naprosto volný, až postupně jsem přidávala na intenzitě přímého snažení. Teď jsem teda v situaci, kdy se chci na všechno kolem vykašlat a nechat to tak, ale vrtá mi v hlavě ten červík, co když je něco špatně a kvůli tomu se to prostě nemůže podařit
tolik jsem si přála, aby děti byly věkově blízko, ale jsou prostě v životě věci, které ovlivnit nedokážeme…
Uprimne, moc to hrotis..mas 2zdrave deti, zamer se na ne ![]()
My se snazime o dite 3roky, zadne nemame, prosli jsme si ivf, atd..nic a ted v cervenci jsem otehotnela prirozene..taky jsem potratila a pak jsem tim tehotenstvim byla jak posedla..mereni BT, testy, caje..atda stejne se nezadarilo..zkus se hodit do klidu a uvidis..az bude priroda chtit, budes mit //..
Ono se toho za 4 roky mohlo zmenit… Pokud s tim neco opravdu delat chces, objednej se k odbornikum do CARu, pricin muze byt tisic a jedna jinych nez ovulace. Pokud to nechces hrotit, tak to nehrot vcetne toho, ze schovas teplomer.
Ono resit ovulaci a zobat vitaminy bez toho, aniz bys tusila, jak je na tom chlap, jestli se ti po zanetu neznepruchodnily vejcovody, jestli se ti telo nezblaznilo a nezacalo vyrabet nejake protilatky, jestli nemas nejakou genetickou mutaci a prvni dve deti nebyly stastna nahoda… Proste bud to resit opravdu komplexne, coz znamena nezastavit se v litani po doktorech, no a nebo to hodit za hlavu s tim, ze to slo dvakrat, jednou to snad pujde zas. Protoze s momentalnim pristupem placani se doma s tisici a jednou veci, jen abys otehotnela, si mozna koledujes skoncit drive nez v porodnici na psychiatrii ![]()
A hlavne se nezapominej radovat a uzivat si dvou krasych deti. Mam jedno vymodlene, druhe dost dobre mozna nebude a nejvic na tom vsem by mi asi bylo lito, kdybych pro same nestesti z toho, ze je dcera sama, zapomnela uzivat toho stesti, ze ji vubec mam, dneska to neni samozrejmost a ver mi, ze dve deti jsou vazne zazrak ![]()
Zašla bych do CAR. Nechala si udělat imunologgi a přítel spermio
@ugluk souhlasim s Tebou..
Jen bych dodala, ze az se zacne litat po doktorech, mejte pevne nervy..nikdy jsme se tak nehadali..az kdyz jsme zacali dochazet do CARu a nedarilo se
u me se stridala litost, plac,..manzel to odnasel, ale zvladli jsme to.. Neni to jednoduche, ale vazne mas obrovske stesti, ze uz deticky mas.
@luciekal ne kazdy CAR tu imunologii hned dela..my jsme zacinali hormonalnim profilem. Teprve po neuspesnem ivf jsem zadanku dostala a to jsem si ji musela vydupat
vim, ze treba pred ivf by se imuno delat mela..
Holky, já vím, vážím si dětí moc a moc si jich užívám, jenom jsem se svěřila s tím, co mě vrtá v hlavě. Jsem šťastná, že je mám, o tom žádná a je mi moc líto lidí, kteří se trápí kvůli prvnímu děťátku ![]()
svým příspěvkem jsem si jen myslela, že mi někdo dá odpověď na otázku, proč to s clostylem jde a bez něj ne ![]()
mějte se a děkuji za příspěvky.
No a pak čte příspěvky typu: " nechci být těhotná, ale jsem.." ![]()
Ona to mohla byt zcela obycejna nahoda. Clostil neudela nic jineho, nez ze umozni dozrat vice folikulum, takze zvysuje pravdepodobnost. Ale rozhodne po nem nejsou kvalitnejsi vajicka a dokonce zhorsuje kvalitu delozni sliznice. Vsecky ostatni faktory zustavaji zachovany. Dava se bud zenam, ktere neovuluji vubec, nebo tem, co to chteji nejak popohnat, tlaci je vek nebo treba podstupuji inseminaci. Ale da se rict, ze u normalne ovulujici zeny je pravdepodobnost otehotneni v jednom cyklu s Clostilem asi takova, jako ve 2-3 cyklech bez nej.
Přesně, s clostíkem to mohla být prostě náhoda. Nám se podařilo počít po dvou měsících snažení, jenže jsem o to hned v prvních týdnech přišla - SP. A teď už je to rok a měsíc, a nedaří se. Lítala jsem od doktora k doktorovi, na laparce, vše mám ok. Clostík jsem taky zkoušela, ale vůbec nepomohl. Cyklus mám ukázkový 28 dní. Ten gel taky používám, po styku dělám stojku, ovulaci mám zjištěnou. Partner má sice méně spermií, než by měl mít, ale to si myslím, že není zase takový problém a stejně se nám nedaří. Někdy to prostě nejde i kdyby jsi se na hlavu postavila. Možná ta psychika, sex už není to co býval a možná i to se v tom dost odráží.
Když se nám to povedlo, netušila jsem ani kdy mám ovulaci…